"Берое" срещу "Спортист" в петък във Велико Търново

Баражът за място в efbet Лига през следващия сезон между „Берое“ и „Спортист“ (Своге) ще се играе на ст. „Ивайло“ във Велико Търново. Както е известно „зелените“ са домакин в решителната среща, но са наказани с лишаване от това право. От БФС обявиха и..

публикувано на 06.06.23 в 16:48

Каузата "Съживи чешма" търси съмишленици

В Зелената седмица, посветена на  това как да живеем така, че да не вредим на планетата Земя, следващите минути в "Час пик" поглеждаме към водата. И към умението на хората  да я "опитомят".   10 души от Фондация "Наука за природата" стоят в основата..

публикувано на 06.06.23 в 16:40

Дъждът и студеното време забавиха розобера

Със закъснение започна розоберът през тази година заради дъждовете и студеното време през май. Това коментира за Радио Стара Загора Владимир Стоянов розопроизводител и пред. на Сдружението „Българска розова долина“ и допълни, че кампанията към..

публикувано на 06.06.23 в 16:36
Д-р Панайот Диманов

Болницата в Ямбол привлече лекари и специализанти

Ремонтно-довършителните работи по новия болничен комплекс в Ямбол вървят с добро темпо. „Надявам се, че той ще бъде завършен до края на годината. Ако това стане, ще има и много по-добра мотивация за работа и на медицинския персонал. Защото въпреки..

публикувано на 06.06.23 в 16:13
Собственичата на компанията-производител на козметика за императрица Масако Китаджима Котобуки, заедно с Царица Роза 2023 Кристина Попова  - (вдясно от Царицата)

Българско розово масло разкрасява императрицата на Япония

Императрицата на Япония Масако използва козметични продукти с българско розово масло. Това разказа за Радио Стара Загора  Китаджима Котобуки, собственичка на компанията - производител на козметиката за Императрицата.  Декоративни продукти на основата само..

публикувано на 06.06.23 в 16:05

Парламентът избра Николай Денков за министър-председател и гласува новото правителство

Със 132 гласа Николай Денков беше избран за министър председател. Гласуваха 201 депутати. Против бяха 69, няма въздържали се. Подкрепата дойде от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България", както и два гласа от..

публикувано на 06.06.23 в 15:45

Двудневен хакатон „Дигитална Стара Загора" търси ученици от 8 до 11 клас

Второ издание на Хакатон „Дигитална Стара Загора“ ще се пров