Съдът в Ямбол остави в ареста грузински гражданин, превозвал нелегално мигранти

Районният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста 33- годишния грузински гражданин, превозвал нелегално 18 мигранти от Сирия и Ирак. След гонка с полицията джипът на грузинеца се преобърна на път, в близост до град Елхово, при катастрофата пострадаха..

публикувано на 05.12.22 в 16:09

В Сливен чакат нови тролейбуси

В края на февруари следващата година общинския превозвач „Пътнически превози" -Сливен   очаква шест нови тролейбуса попълнят автопарка на фирмата. Това обяви управителят на общинската фирма Енчо Петров. В момента се работи по обновяването на..

публикувано на 05.12.22 в 16:07

Бронзов медал за Мария Атанасова

Възпитаничката на СК „Августа 1992“ Мария Атанасова завърши на трето място при девойките в турнира по спортна стрелба „Търговище 2022“. Другата възпитаничка на старозагорския клуб Моника Петрова завърши шеста. „Във финала те влязоха съответно..

публикувано на 05.12.22 в 16:03

Красимир Вълчев: Хора като проф. Габровски могат да мобилизират обществена подкрепа

Старозагорските депутати на ГЕРБ Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илияна Жекова определиха номинацията на проф. Николай Габровски като отговорна, консенсусна и експертна. По думите им кандидатът за министър-председател може да мобилизира обществена и..

публикувано на 05.12.22 в 15:44

Николай Киров: "Берое" трябва да изглежда по друг начин през пролетта

"Берое" изпраща най-трудната си година от десетилетие насам. Старозагорският тим претърпя през 2022 г. смяна на собствеността, разделяне с досегашното финансиране и спокойствие за работа и навлезе в режим на оцеляване. Заралии приключиха годината на 11..

публикувано на 05.12.22 в 15:32

"Берое" се раздели с бранител

"Берое“ се раздели по взаимно съгласие с Николай Николаев , съобщиха от клуба. Играчът бе привлечен в началото на сезона и записа участие в 8 срещи на тима. Ръководството на „Берое“ благодари на Николаев за съвместната работа и му желае успех занапред!

публикувано на 05.12.22 в 15:11

Старозагорският зоопарк с номинация в Националния конкурс „Сграда на годината“

Обновеният зоопарк в Стара Загора е една от трите номинации в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“ на Националния конкурс „Сграда на годината“, който се организира за поредна година от Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 05.12.22 в 13:11

Проф. Николай Габровски взима мандата за ГЕРБ-СДС. Кой влиза в проектокабинета, каква е програмата му?

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. Това е проф. Николай..

публикувано на 05.12.22 в 11:25

Антония Арабаджиева: Ще продължим да подпомагаме определени семейства в Каравелово с благотворителна акция по Коледа

Тази вечер в Стара Загора ще бъде връчена наградата „Добрия самарянин“. Една от номинациите за нея получи Антония Арабаджиева, организирала благотворителни акции за пострадалите от наводненията в карловското село Каравелово. Тя е част от..

публикувано на 05.12.22 в 11:10

Турски шофьор на тир е задържан на АМ "Марица", превозвал мигранти

Турски  шофьор е задържан тази сутрин за превозване на нелегални мигранти, съобщават от полицията. В 3 часа на автомагистрала "Марица" край пътен възел "Димитровград" е проверен тир  с влекач и прикачено полуремарке, движещ се към София. В кабината на..

публикувано на 05.12.22 в 10:21