Старозагорският пазар "Васил Шаханов" с номинация за „Сграда на годината“

Радио Стара Загора представя архитекти с техните успешно реализирани през годината проекти, които заслужиха признанието на обществото и на гилдията. Професионализмът им донесе на града цели три номинации в престижния национален конкурс „Сграда на..

публикувано на 06.12.22 в 09:15

Облачно време и намалена видимост поради мъгла тази сутрин в Старозагорска област

Облачно време, мокри пътни настилки и температури от минус 2 до 7 градуса очакват водачите на моторни превозни средства тази сутрин на територията на Старозагорска област. На места видимостта е намалена поради мъгла.  На прохода "Шипка" пътните..

публикувано на 06.12.22 в 07:38
Свети Николай Чудотворец

Никулден е!

 Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, както и  банкерите и търговците. Според народния култ към Св.Никола, той се явява още и като семеен и родов..

публикувано на 06.12.22 в 05:40
Бойко Борисов.

Борисов: Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода

Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода и отговорност да води преговори с всички парламентарно представени партии. Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че номинацията за премиер е обсъдена от Изпълнителната..

публикувано на 05.12.22 в 17:59

Галина Стоянова: Липсата на редовно правителство забави изпълнението на големите инфраструктурни проекти

Тази вечер кметът на Община Казанлък Галина Стоянова прави отчет за третата година от настоящия си мандат. В интервю за Радио Стара Загора тя заяви, че най-големият проект, който ще даде сериозен тласък на туризма в общината е „Светът на траките“...

публикувано на 05.12.22 в 17:37

Увеличават Индустриална зона "Загоре" с 215 декара

2022 година е най-успешната за Индустриална зона „Загоре“. Бяха реализирани значими проекти и успяхме да привлечем четирима инвеститори, които подписаха договори, съобщи за Радио Стара Загора Радослав Танев, директор на Индустриална зона „Загоре“...

публикувано на 05.12.22 в 16:46

Заради мъгла е намалена видимостта на прохода "Шипка"

До 50 метра е намалена видимостта на прохода "Шипка". Времето на прохода е облачно, а пътната настилка е частично заледена и обработена. Облачно е времето и на прохода "Република" , където времето е ясно, а пътните настилки са мокри.  И на двата прохода..

публикувано на 05.12.22 в 16:37

Изсичането на дървета в двора на бившата военна болница продължи въпреки гражданския протест

Работата по изсичането на дървесната растителност на парцела от двора на бившата военна болница, отреден за строителство,  продължи и днес, въпреки протеста на група граждани от квартала срещу изсичането на орехи, които са защитени от закона и на други..

публикувано на 05.12.22 в 16:20

Чаят - най-популярната напитка в света, след водата!

Чаша топъл, ароматен чай в зимните дни, и уютът се настанява в душата ни! Билков, плодов или комбинация от двете, чаят има безспорни ползи за здравето и тонуса на милиони хора по света. Чаят е универсален език за общуване, но и реквизит от..

публикувано на 05.12.22 в 16:13

В Ямбол откриха сензорно-моторна стая за деца

В Комплекса за социални услуги в Ямбол откриха сензорно-моторна стая за деца със специфични образователни потребности. Според специалистите терапевтичната стая е особено полезна за деца с аутизъм.  Сензорно-моторната стая е изградена преди два..

публикувано на 05.12.22 в 16:11