Мъгла ограничава видимостта на проходите "Шипка" и "Република"

До 50 метра е намалена видимостта на прохода "Шипка". Времето на прохода е облачно, а пътната настилка е частично заледена и обработена. Облачно е времето и на прохода "Република" , където видимостта е намалена заради мъгла до 150 метра.Пътните настилки..

публикувано на 03.12.22 в 16:50

Коледните картички от кампанията „Подай ръка – спаси живот" вече са в търговската мрежа

Коледните картички, част от благотворителната кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот", вече са в търговските вериги в града. Кампанията се провежда за 15 –и път, като през годините са събрани над четвърт милион лева, информира..

публикувано на 03.12.22 в 16:05

Министерството на земеделието започва традиционната продажба на живи елхи

В началото на следващата седмица Министерството на земеделието започва традиционната продажба на живи елхи в цялата страна.  Тази година каузата на кампанията е свързана с опазване на горите.  За всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки..

публикувано на 03.12.22 в 15:51

Само една трансплантация на бъбрек за годината

Трансплантациите в България са много под нужното ниво. Болните предпочитат вече да се лекуват в чужбина, защото екипите, които извършват сложните операции, не успяват да натрупат опит и да гарантират качествено лечение. Допълнително усложнение на..

публикувано на 03.12.22 в 12:34

Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици

"Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популитските партии в Европа и на тези, които не искат да има силна Европа. С решението си те толерират двойните стандарти в Европа, нещо, което не стои в основата на..

публикувано на 03.12.22 в 12:29

Паметник на поета Димитър Данаилов откриха в Чирпан

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри паметник на поета Димитър Данаилов в родния му град Чирпан. Церемонията се състоя в парк „Яворов“. Паметникът - пейка е дело на скулптора Музафер Сабри.   В продължение на 30 години поетът Димитър Данаилов работи..

публикувано на 03.12.22 в 11:48
Снимката е илюстративна - прясно мляко

БАБХ установи отклонения от изискванията в тринадесет проби от млечни храни

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва извънпланово пробовземане на млечни продукти от търговска мрежа , информираха от пресцентъра на БАБХ. За времето от 22 ноември 2022 година са взети 39 проби за лабораторен анализ по..

публикувано на 03.12.22 в 10:23

Отбелязва се Международният ден на хората с увреждания

На 3 декември се отбелязва Международният ден на хората с увреждания, в който за пореден път се отправя призив към институциите за предприемане на по-ефективни действия за осигуряване на достъпна архитектурна среда, до образователната система и до пазара на..

публикувано на 03.12.22 в 08:17

Запалиха празничните светлини в Стара Загора

12-метрово живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на Стара Загора, засия със силата на хиляди светлини. Малките, но много талантливи, артисти от Детско-юношеска студия за опера и балет към Държавна опера Стара Загора изпъстриха..

публикувано на 02.12.22 в 19:13
Снимка: РИМ-Стара Загора

РИМ-Стара Загора с изложба „Български банкноти от миналото”

Защо в небето над Стара Загора са хвърчали банкноти на 1 май 1928 година, а банковите служители са затискали с телата си милиони левове на този ден?  Как са изглеждали българските банкноти в миналото? Как са изглеждали сградите на банките и касовите..

публикувано на 02.12.22 в 17:17