Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новия мотосезон в Русе

Мотошествие в Русе
Снимка: Ася Пенчева

С рев на повече от 300 мотора и много весело настроение членовете на русенските мото клубове дадоха официално старт на новия сезон за мотористите. Преди да потеглят на шествие по улиците на града, рокерите организираха благотворителна акция в полза на Българския червен кръст.
Още от 10.00 часа тази сутрин момчетата от мотоклубовете The Thunders и Lowlenders започнаха да се събират пред базата в Парка на младежта, за да поставят началото на новия мотосезон. Секретарят на клуб The Thunders Лъчезар Панов сподели пред "Хоризонт":
Ние всяка година откриваме мотосезона с надеждата инцидентите да стават все по-малко, мотористите да стават все повече. Идеята ни е да покажеме, че моторът е средство, което е удобно за придвижване, удобно за паркиране и вече зависи от всеки един колко безопасно ще му бъде придвижването.
Полицейски инспектор Стоян Станев от сектор "Пътна полиция" даде напътствия на момчетата и сподели кои са проблемните ситуации с мотористи: 
При провеждането на мотосъборите не сме имали проблеми, не сме имали пътно-транспортни произшествия. Повече са тези, които са самозваните рокери, на по-малкото години - нерегистрирани мотори, без застраховки, изпълнения от типа на дрифт, движения на задна гума.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!