Етнографският комплекс "Етър" край Габрово е домакин на 4-тата национална научна конференция на тема "Храна". Кулинарно изложение ще представи различни традиционни ястия.
Над 50 научни доклада по темата за обредната и обикновената храна ще бъдат представени по време на двудневната национална конференция. Предмет на няколко от разработките са чужди кухни като еврейската и руската. Други изследвания са посветени на традиционните габровски ястия, на сладкото от цветовете на Казанлъшката роза, а един от докладите разказва за софрата на българина, според чуждите пътешественици.
В сборник ще бъдат събрани трудовете на участниците в конференцията, учени и музейни специалисти от цялата страна. Съпътстваща проява е изложението с традиционни за българина храни. Кулинари от Габровско и Исперих ще приготвят качамак и други ястия, познати от миналото.
Студио на Радио Стара Загора
Телефон на слушателя
тел. 042 616440
Email: efir@radio-sz.net
Нюзрум на Радио Стара Загора
тел./факс 042 604227
Email: rsz@radio-sz.net
Рекламен отдел
тел. 042 616431, 042 616432
Email: reklama@radio-sz.net