Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха румънка на „Капитан Андреево“ за недекларирана валута, облепена по тялото й

60- годишна румънка бе задържана на Митнически пункт „Капитан Андреево” при опит да пренесе нелегално над 34 хиляди евро. Жената е пътувала с автобус по редовната линия Истанбул – Букурещ. Митническите служители открили валутата в пликове, облепени около тялото й.


Еврото било разделено в купюри от по 500, 200 и 100 с обща стойност 34 200 евро. Пред разследващите тя обяснила, че парите са дадени от децата й, които живеят и работят в Турция, за да си купи апартамент в Румъния.


Откритата валута е конфискувана в полза на държавата, а срещу румънската гражданка е образувано досъдебно производство за пренасяне на недекларирани парични средства в размер на над 10 000 евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Старозагорска компания ще произвежда електронни платки за автомобили

Старозагорска компания разширява продуктовата си гама с производство на електронни платки за автомобилостроенето. Инвестицията е унгарска, за почти 9 милиона евро. Част от оборудването за завода е закупено през унгарската програма за..

публикувано на 27.06.24 в 15:21

150 са тежките пътни произшествия в областта от началото на годината

От началото на годината до днес в областта са регистрирани 150 тежки произшествия с пострадали лица. Общият брой на загиналите при ПТП е десет души, от които шестима водачи, двама пътници и двама пешеходци. Тежко ранените лица в катастрофи през 2024..

публикувано на 27.06.24 в 15:06

Ремонтират ул.„Св. Княз Борис" и ДГ "Слънце" в Стара Загора

Започва ремонтът на ул. „Св. Княз Борис" – една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част на Стара Загора. Днес беше дадено началото на строително-монтажните дейности в участъка от ул. „Св. Отец Паисий" до бул. „Митрополит..

публикувано на 27.06.24 в 14:56

Безплатна техническа академия помага на младежи да развият успешни бизнес практики

Асоциацията на иновациите, бизнес услугите и технологиите (AIBEST), съвместно с Infragistics и Scalefocus, организира безплатна лятна техническа академия в Стара Загора. Образователната инициатива е насочена към ученици от 10 и 11 клас и ще се проведе..

публикувано на 27.06.24 в 12:34

В село Елхово предстои ремонт на водопровод и реконструкция на улици

Кметовете на община Николаево Константин Костов и на село Елхово - Красимир Малов обсъдиха предстоящия ремонт на две улици и рехабилитация на водопровод в селото. „Тече процедура за избор на изпълнител на строително ремонтните дейности по изграждането на..

публикувано на 27.06.24 в 12:27

120 кандидат-студенти се явиха на тестове по четири дисциплини в Тракийския университет

Редовни кандидатстудентски изпити – тестове по биология, география, математика и общотехническа подготовка, се проведоха днес в Тракийски университет. Общо 120 души избраха да проверят своите знания в днешния ден по горепосочените дисциплини и да се..

публикувано на 27.06.24 в 12:10
Река замърсяване

РИОСВ - Стара Загора извърши проверки след сигнали за замърсяване на река Сазлийка

След  постъпили на 24.06.2024 г. сигнали, че е наблюдавана пяна в реката на старозагорското село  Лясково, , същия ден е извършена незабавна проверка на място от експерти на РИОСВ - Стара Загора и Регионална лаборатория (РЛ) - Стара Загора към ИАОС...

публикувано на 27.06.24 в 11:58
Дончо Радев

От "Възраждане" са против продажбата на общинска земя за частно онкоотделение в Стара Загора

На провеждащата се днес редовна сесия на Общински съвет Стара Загора, съветниците трябва да вземат окончателно решение по казуса с придобиването на общински терен от „Металик“ АД. Частното дружество, собственик на Болница „Тракия“, възнамерява да..

публикувано на 27.06.24 в 11:13

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в жегите

По време на екстремно високи температури навън, работодателите са длъжни да направят оценка на риска и да осигурят климатизация и вентилация на помещенията при работа на закрито. Когато се работи на открито, те трябва да предприемат организационни..

публикувано на 27.06.24 в 11:10

Ивета Лазарова остава председател на Общинския съвет в Стара Загора

Ивета Лазарова от групата на „Алтернативата на гражданите-ВМРО“ остава председател на Общинския съвет в Стара Загора след проведената в началото на днешното заседание процедура по таен вот. За пореден път от групата на Възраждане поискаха оставката й..

публикувано на 27.06.24 в 10:59