Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителят на годината остана без техника

Скандалът  се разиграва тези дни между директора на Математическата гимназия в Казанлък и Теодоси Теодосиев, учител по физика в гимназията, добил популярност със своите възпитаници, успели по света.

Поводът за свадата е решението на директора да изземе техниката, с която работи Теодосиев, и да я заключи на склад. Обяснението на директора е че ще бъде направена инвентаризация на наличната апаратура на гимназията, която всъщност се прави всяка година.Тя е наредена, по думите му, от кмета на Казанлък и не изключва възможността всички учители да ползват техниката.

Теодосиев заяви, че се съмнява как техника под ключ може да бъде полезна за обучението. Предполага, че искат да го уволнят от гимназията, но директорът отрече подобно твърдение.

"Образованието става жертва на поредната бюрокрация". Това заяви Теодоси Теодосиев – Тeo по повод изнасянето на специализираната техника за експериментално обучение от неговата школа.

Подробности от репортажа на кореспондента ни Георги Манев в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ямбол организира масов поход в Световния ден на ходенето

С поход от лесопарк „Боровец“ до парк „Опитно поле“ Община Ямбол ще отбележи на 5 октомври Световния ден на ходенето. Инициативата се организира съвместно с Българска федерация „Спорт за всички“, с финансовата подкрепа на Министерството на..

публикувано на 30.09.24 в 12:22

Стопаните остават без украинска помощ в обещания срок

Земеделските производители в България няма да получат в рамките на днешния ден втори транш от т.нар. „украинска помощ“. Договорка подпомагането да бъде разплатено на производителите в срок до 30 септември беше постигната в средата на август. Самото..

публикувано на 30.09.24 в 12:18

Над 100 деца участваха в първия семинар "Животът е с предимство" в Стара Загора

Над 100 деца между 13 и 16-годишна възраст от различни училища се включиха в Първия семинар по програма "Еразъм+" „Животът е с предимство“, който се проведе в Стара Загора през уикенда. Събитието бе насочено към отговорното шофиране и спазването на..

публикувано на 30.09.24 в 12:11

63 дела е разгледала МКБППМН в Стара Загора, 4 от тях са за притежание на наркотици

63 дела за различни противоправни деяния, от които 4 за притежание и употреба на наркотици е разгледала до момента Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Стара Загора. Това съобщи председателя на..

публикувано на 30.09.24 в 11:40

Три вида наркотични вещества иззеха от имот в сeло Голямо Дряново

Марихуана, метаамфетамин и кокаин откриха криминалисти при проверка на имот в казанлъшкото село Голямо Дряново. В къщата, обитавана от 29-годишен мъж са намерени и иззети наркотични вещества, за които изготвената експертиза установява, че..

публикувано на 30.09.24 в 11:13

С общоградски туристически поход старозагорци отбелязват Световният ден на ходенето

Общоградски туристически поход ще се проведе в празничната събота (5 октомври)  2024 г. в околностите на град Стара Загора. Събитието е посветено на Световния ден на ходенето и ще започне в 08.00 часа. Сборният пункт e пред сградата на Община Стара..

публикувано на 30.09.24 в 11:07

На "Фестивал на знанието" кани Тракийският университет

На трети октомври от 10 часа започва четвъртото есенно издание на "Фестивал на знанието". Събитието е организирано от Тракийския университет. Тази година то ще се проведе на Форума в старозагорското висше учебно заведение.   Жители и гости на града,..

публикувано на 30.09.24 в 07:55
снимка: БГНЕС

Линейка се счупи в дупка на улица в ремонт

Линейка се счупи след като мина през изкоп на ул. „Петьо Ганин“ в Казанлък, предава БГНЕС.  Спешните медици са пътували към адрес по сигнал за бебе на една година с температура, когато автомобилът им пропада в изкопа, направен от ВиК Казанлък. За..

публикувано на 29.09.24 в 18:56

Десетки сигнали заради бурята в Старозагорско (ОБНОВЕНА)

Десетки  сигнали са постъпили на Горещия телефон на община Стара Загора заради силния вятър и обилния дъжд. Щети са нанесени върху три автомобила . "56 сигнала са получени на Горещия телефон, 25 от тях са за паднали дървета и клони...

публикувано на 29.09.24 в 18:25

Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея

Празник на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки ще се проведе от 17.00 часа на площада в село Малка Верея. Организатор на първото му издание е Пенсионерският клуб „Верея“ с председател Мария Христова. „В доста домове в село Малка Верея..

публикувано на 29.09.24 в 15:55