Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условна присъда за каналджия, предложил подкуп на граничен полицай

Ямболският окръжен съд наложи три годишна условна присъда на мъж предложил подкуп на граничен полицай. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред апелативните магистрати в Бургас. Състав на Ямболския окръжен съд призна мъжът за виновен, че на 22 април тази година около 21, 30 часа на кръстовището между боляровските села Денница и Стефан Караджово е предложил 2000 лева подкуп на граничен полицай. Срещу предложената сума униформеният е трябвало  да пропусне група от 12 бежанци във вътрешността на страната. Незабавно след опита за подкуп каналджията и мигрантите са арестувани. Освен тригодишната условна присъда, подсъдимият е глобен с 4000 лв., както и да заплати разноските по делото. Наказанието подлежи на обжалване и протест пред Бургаски апелативен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежи от Стара Загора зарадваха децата от Центровете за настаняване от семеен тип

Активните млади старозагорци, членове на Съвета на младите омбудсмани и Младежки общински съвет, посветиха съботния ден – 22 юни,  на  децата от Центровете за настаняване от семеен тип и  реализираха  инициативата "С усмивка в Зоопарка". Събитието бе под..

публикувано на 24.06.24 в 16:34

Факултет „Техника и технологии" бе удостоен с наградата на Ямбол за празника на града

С  наградата на Ямбол по повод празника на града - Свети дух тази година  бе  удостоен Факултет „Техника и технологии" при Тракийски университет – Стара Загора за значителен принос в развитието на града. Факултетът е единственото висше училище в град..

публикувано на 24.06.24 в 16:16

Над 500 кандидат-студенти се явиха на изпита по биология в Тракийския университет

Повече от 500 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на редовния изпит по биология в Тракийски университет, който се проведе днес. Традиционно висок остава интересът към този изпит, който е вход за следните специалности : Медицина, Ветеринарна..

публикувано на 24.06.24 в 13:53

Пожарът в Сакар се разраства

Пожарът между селата Изворово, Дрипчево и Черепово се разраства и вече обхваща 5 000 декара. Пожарът е низов. Там пламъците са в широколистна гора. На място гасят 10 екипа огнеборци. На помощ на пожарникарите са и горски служители. Втория пожар в Сакар,..

обновено на 24.06.24 в 13:48

Хасково празнува Еньовден с песни, танци и народни обичаи

Празникът на билките и здравето - Еньовден дойде в Хасково с веселие и празнични танци. В прохладата на парк Кенана „Магията на Еньовден” започна с ритуал по минаване под Еньовденския венец, направен с любов от 77 ½ билки и цветя за здраве и благодат...

публикувано на 24.06.24 в 13:42

Къща изгоря в Котел, в землището на с.Кортен са унищожени 340дка бадемови насаждения

Къща изгоря в гр. Котел, но няма пострадали, съобщиха от полицията в Сливен. За периода от 21 юни до днес екипите на пожарната в Сливенска област са се отзовали на 24 сигнала. Един от сигналите е бил недействителен.  Сигналът за горящата къща е подаден в..

публикувано на 24.06.24 в 11:35

Близо 130 млн. лв. за саниране в Стара Загора и 10 въглищни общини

Стартира процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност", финансирана по Програма „Развитие на регионите" 2021 - 2027 г. Предстои среща, организирана от Община Стара..

публикувано на 24.06.24 в 11:15
Бойко Борисов

Борисов при Радев: На практика няма как да се състави правителство

В 09.00 часа започнаха консултациите на президента с представители на ГЕРБ-СДС. Президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов направиха кратък анализ на ниската избирателна активност на проведените на 9-и юни избори. В началото на срещата..

обновено на 24.06.24 в 09:59

Ясни са новите общински съветници на Хасково

Протоколите от изборите в Хасково вчера вече са обработени, а комисията тръгва към ЦИК, където трябва да бъдат предадени. Според резултатите, които са крайни ГЕРБ ще има 17 души в новия Общински съвет, ДПС – 11, Глас народен – 3, „Синя България“ – 3,..

публикувано на 24.06.24 в 09:08
Кристина Русева

Днес е Еньовден и празник на Светия Дух

Днес е Еньовден – български народен празник, който се чества всяка година на 24 юни. На този ден православната църква отбелязва рождението на Св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат.  Тази година Православната..

публикувано на 24.06.24 в 08:41