Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗИ с предложение до МОН за грипна ваканция в Стара Загора. Очаква се заповед на министъра

Снимка: БГНЕС

Във връзка с регистрираната висока заболеваемост от ОРЗ и грип в област Стара Загора, от Регионалната здравна инспекция направиха предложение до Регионалния инспекторат по образованието за преустановяване на учебните занятия за периода от 09.02. до 12.02.2016 год., съобщиха от инспекцията.  От  Инспектората по образоването  уточниха, че грипна ваканция ще бъде официално обявена само със заповед на министъра на образованието. До този момента такава заповед все още не е получена, заяви Татяна Димитрова, началник на РИО – Стара Загора.  Над 25 % са били отсъстващите  днес ученици, съобщи д-р Таня Перчемлиева, директор дирекция „Надзор на заразните болести“ в здравната инспекция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатна техническа академия помага на младежи да развият успешни бизнес практики

Асоциацията на иновациите, бизнес услугите и технологиите (AIBEST), съвместно с Infragistics и Scalefocus, организира безплатна лятна техническа академия в Стара Загора. Образователната инициатива е насочена към ученици от 10 и 11 клас и ще се проведе..

публикувано на 27.06.24 в 12:34

В село Елхово предстои ремонт на водопровод и реконструкция на улици

Кметовете на община Николаево Константин Костов и на село Елхово - Красимир Малов обсъдиха предстоящия ремонт на две улици и рехабилитация на водопровод в селото. „Тече процедура за избор на изпълнител на строително ремонтните дейности по изграждането на..

публикувано на 27.06.24 в 12:27

120 кандидат-студенти се явиха на тестове по четири дисциплини в Тракийския университет

Редовни кандидатстудентски изпити – тестове по биология, география, математика и общотехническа подготовка, се проведоха днес в Тракийски университет. Общо 120 души избраха да проверят своите знания в днешния ден по горепосочените дисциплини и да се..

публикувано на 27.06.24 в 12:10
Река замърсяване

РИОСВ - Стара Загора извърши проверки след сигнали за замърсяване на река Сазлийка

След  постъпили на 24.06.2024 г. сигнали, че е наблюдавана пяна в реката на старозагорското село  Лясково, , същия ден е извършена незабавна проверка на място от експерти на РИОСВ - Стара Загора и Регионална лаборатория (РЛ) - Стара Загора към ИАОС...

публикувано на 27.06.24 в 11:58
Дончо Радев

От "Възраждане" са против продажбата на общинска земя за частно онкоотделение в Стара Загора

На провеждащата се днес редовна сесия на Общински съвет Стара Загора, съветниците трябва да вземат окончателно решение по казуса с придобиването на общински терен от „Металик“ АД. Частното дружество, собственик на Болница „Тракия“, възнамерява да..

публикувано на 27.06.24 в 11:13

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в жегите

По време на екстремно високи температури навън, работодателите са длъжни да направят оценка на риска и да осигурят климатизация и вентилация на помещенията при работа на закрито. Когато се работи на открито, те трябва да предприемат организационни..

публикувано на 27.06.24 в 11:10

Ивета Лазарова остава председател на Общинския съвет в Стара Загора

Ивета Лазарова от групата на „Алтернативата на гражданите-ВМРО“ остава председател на Общинския съвет в Стара Загора след проведената в началото на днешното заседание процедура по таен вот. За пореден път от групата на Възраждане поискаха оставката й..

публикувано на 27.06.24 в 10:59

Шофьорът на цистерната, влачена от товарен влак, е без опасност за живота

49-годишният шофьор на цистерната, която вчера беше ударена от товарен влак в симеоновградското село Калугерово е настанен за лечение в болница, без опасност за живота, съобщават от полицията. Припомням, че инцидентът стана на неохраняем жп прелез..

публикувано на 27.06.24 в 10:38

В Художествената галерия откриха изложба на известния старозагорски творец Ботьо Ботев

Изложбата от 40 творби – живопис, акварели, сух пастел и рисунки, посветена на 70-годишнината от рождението на старозагорския художник Ботьо Ботев (1954-2012), беше открита в Художествената галерия в Стара Загора. Експозицията е  озаглавена „Диалози“и..

публикувано на 27.06.24 в 10:06

Законодателна мярка може да остави пазара без най-купуваните видове хляб, алармират от бранша

„От 1 юли влиза в сила законодателната мярка, свързана с 15% таван на надценката на хляба, която ще доведе до абсолютна катастрофа по веригата производител – дистрибутор – търговец. Хлябовете бял, типов и „Добруджа“ , които са обект на тази мярка,..

публикувано на 27.06.24 в 09:38