Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 са участниците в постановката "Аида", която отбелязва 100 години „Светът е Берое”

Над 300 души ще участват в постановката “Аида“, която ще се играе тази вечер на стадион „Берое“. Спектакълът започва в 21.00 часа и слага финал на тържествата, посветени на 100-годишнината на футболния клуб в града.

Звезден солистичен състав ще изпълни главните роли - в ролята на Радамес ще се представи световно известният български тенор Камен Чанев, в ролята на Аида пък зрителите ще видят Таня Иванова.

Спектакъла ще дирижира главният диригент  на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов. Декорът на спектакъла бе изграждан в продължение на три дни и е специално подготвен за огромната сцена пред централния сектор  на стадион „Берое”.

Два оперни театъра обединяват усилията си, за да представят царственото оперно заглавия в пълния му блясък и зрелищност – Държавна опера-Стара Загора и Държавна опера-Русе, каза в ефира на Радио Стара Загора Уляна Кьосева, ПР на Държавна опера – Стара Загора.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СНИМКА: Стоян Радев

В понеделник Сливен посреща новоизбраният митрополит Арсений

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений утре ще бъде тържествено посрещнат в епархията. Сливенското духовенство и миряни първо ще го посрещнат в храма „Света Троица" в село Крушаре в 16.00 часа, съобщи секретаря на митрополията Иван Млечков. На..

публикувано на 26.05.24 в 16:36

Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит

С ветият синод на Българската православна църква избра Знеполския епископ Арсений за нов Сливенски митрополит. Той получи гласовете на 7 от духовниците. За Арсений гласуваха Великотърновският митрополит Григорий, Плевенският митрополит Игнатий,..

публикувано на 26.05.24 в 12:49

Ямбол показва резултатите от 140-годишни проучвания на археологическите си обекти

Резултатите от 140-годишните проучвания на археологически обекти в Ямбол вече са достъпни онлайн на сайта на Регионалния исторически музей - информира ръководството му. „Издирване на археологически обекти в област Ямбол“ е дисертацията на археолога от..

публикувано на 26.05.24 в 09:26
Ангел Кунчев

Около 1300 са случаите на коклюш в България

Към момента случаите на коклюш в България са около 1300. Едва 100 от заразените са в болница, а нови смъртни случаи няма. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Според Кунчев мерките, които бяха взети - за намаляване на..

публикувано на 25.05.24 в 16:27

Александър Райчев: Хибридни атаки подкопават доверието в институциите и манипулират общественото мнение

С развитието на технологиите, изкуствения интелект (AI) и неговите генеративни способности - фалшивите новини онлайн и хибридните атаки все повече се засилват в международен план. В контекста на изборите партиите у нас все още не са усвоили тънкостите на..

обновено на 25.05.24 в 14:47

Миряни ще протестират пред Светия синод срещу избора на Сливенски митрополит

Миряни от Сливенската епархия ще протестират срещу избора на Сливенски митрополит. Те се събират в 15.30 часа пред Светия синод в София. Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани и не приемат за Сливенски владика сегашните кандидати достигнали..

публикувано на 25.05.24 в 12:25

Изтичат сроковете за подаване на заявления за гласуване с подвижна секция и по настоящ адрес

Изтича срокът за подаване на документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. Документи могат да бъдат подавани и по електронен път, като в този случай не се изисква електронен подпис. До днес..

публикувано на 25.05.24 в 09:45
Община Сливен

Сливен е домакин на Международния фестивал „Приятелство без граници"

В Сливен днес започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници". Във фестивала ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.  Дефилето на участниците ще бъде от 17.00 часа. То ще..

публикувано на 25.05.24 в 09:37

Старозагорската продукция „Красива птичка с цвят зелен” триумфира с "Аскеер"

Първата съвместна продукция на Драматичен театър „Гео Милев” и Старозагорската опера „Красива птичка с цвят зелен” бе отличена с "Аскеер" за най-добро представление на официална церемония в театър "Българска армия" снощи. Спектакълът е философска приказка..

публикувано на 25.05.24 в 06:42

Прогноза за времето

В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува мъгла. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на..

публикувано на 25.05.24 в 06:37