Празник на тетевенската рибна саламура събра стотици гости, сред които и чужденци. Майстори-кулинари от Тетевен и селата Рибарица, Черни Вит, Гложене, Голям извор и Дивчовото представиха традиционни местни ястия с риба, а река Вит беше зарибена с пъстърва.
Оказа се, че типичната за този край саламура (рибена чорба) във всяко село има различни елементи. Като цяло се прави от печена на жарава риба - мряна или пъстърва, с домати, чесън и подправки и задължително люта чушка. Може да се яде и студена.
Приготвянето на саламурата бе специално демонстрирано в два големи казана на площада.
Студио на Радио Стара Загора
Телефон на слушателя
тел. 042 616440
Email: efir@radio-sz.net
Нюзрум на Радио Стара Загора
тел./факс 042 604227
Email: rsz@radio-sz.net
Рекламен отдел
тел. 042 616431, 042 616432
Email: reklama@radio-sz.net