Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета повиквателна за играч на "Берое" за националния отбор

Трети играч на "Берое" получи повиквателна за лагер-сбора на националния отбор по футбол. След Благой Макенджиев и Илия Миланов в сметките на националния селекционер Ивайло Петев попадна и нападателят Георги Божилов. Той заменя контузеният играч на ЦСКА-София Преслав Йорданов.

Лагер-сборът на тима започна днес по обяд в резиденция "Бояна". Утре, в 14:00 часа, селекционерът Ивайло Петев и Ивелин Попов ще закрият турнира "3:0 за хората", в който ще се включат няколко отбора от хора, лекуващи се от различни зависимости. Турнирът ще се проведе в София с подкрепата на Българския футболен съюз.

На 6 септември националният отбор се изправя срещу Люксембург в първата си квалификация за световното първенство в Русия след две години. Двубоят е от 21,45 часа на националния стадион "Васил Левски" в София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За 10-ти път Стара Загора посреща младите надежди на фехтовката

На 28 и 29 септември в Спортна зала „Иван Вазов“ над 150 млади фехтовачи ще излязат на фехтовалните пътеки в спор за Купа „Стара Загора“. Състезанието е 1-ви кръг за Купа България и е първото за сезона от календара на Българска федерация по..

публикувано на 25.09.24 в 15:05

В „Берое 2016“ ще надграждат постигнатото през миналата година

Волейболният „Берое 2016“ завърши на второ място в турнира за Балканската купа, проведен в Солун. Във финала възпитаниците на Мирослав Живков загубиха с 0:3 гейма от турския „Аркас Спор“ Измир. „Тепърва ще анализираме и правим ясна оценка на..

публикувано на 25.09.24 в 15:03

Атанас Апостолов: "Струмска слава" не са за подценяване

"Жребият за Купата на България ни отреди за съперник състава на "Струмска слава" Радомир. Те наистина са от втората половина на таблицата в Б група, но това не бива да ни заблуждава. Мачовете ще са в периода 9-15 октомври, като към момента още не знаем..

публикувано на 25.09.24 в 08:34

Пуснаха билетите за следващото беройско домакинство

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за двубоя със "Славия", съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.   Срещата от X кръг на шампионата е насрочена за 27 септември, събота от 20:00ч.  Цената на билета за мача е 15 лв. в предварителна..

публикувано на 24.09.24 в 15:40

Млада баскетболистка се завръща в Стара Загора

Поредна новопривлечена състезателка обявиха от женския баскетболен "Берое". След 2 сезона в чужбина и натрупан опит в първенствата на Италия и Португалия, в тима се завръща Златка Маданкова. Националката вече е в Стара Загора и започва тренировки със..

публикувано на 24.09.24 в 15:30

Иван Попов: Силно представяне на нашите лекоатлети в Брашов

"Силно се представиха лекоатлетите на СК "Берое" на турнира в румънският град Брашов. Състезанието бе "Brasov Running Festival" с участието на много чужденци и бе на много високо ниво. Лекоатлетите на СК "Берое" под 18 години Алис и Зара Илиеви на 3000..

публикувано на 24.09.24 в 14:28

"Берое" ще пътува на Североизток за Купата

"Берое" ще гостува в 1/16 финалната фаза в турнира за Купата на България в Североизточна България. Това отреди тегленият днес жребий в Националната футболна база в Бояна.  В първия кръг за елитните отбори в надпреварата беройци ще гостуват на победителя..

публикувано на 24.09.24 в 13:54

Ново попълнение в женския "Берое"

Гардът Ванина Василева вече е част от женският баскетболен "Берое". Тя е на 21 години и идва от тима на "Монтана". В кариерата си играла за различни възрастови формации в съставите на "Шампион 2006" и "Балкан". Има мачове за националните селекции на..

публикувано на 24.09.24 в 11:34

Клуб „Траяна Триатлон“ приключва сезона с успех

В последно състезание по триатлон участваха възпитаниците на старозагорския клуб „Траяна Триатлон“. Двадесет и първата надпревара за 2024 година бе в Пазарджик и се наричаше Купа „Пазарджик“. „В случая състезанието бе по дуатлон – бягане,..

публикувано на 24.09.24 в 09:37

Четири отличия грабнаха катерачи от клуб „Железник“

В края на тази седмица във Велико Търново предстои Държавно първенство по катерене за трудност и скорост при най-малките. „Все още уточняваме състава за това състезание“, сподели пред радио „Стара Загора“ Росен Тотев, треньор в старозагорския..

публикувано на 23.09.24 в 14:47