Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в село Главан е овладян, заяви областният управител на Стара Загора Георги Ранов

Снимка: БТА

Продължава гасенето на пожара между селата Главан и Мъдрец в община Гълъбово. Пет екипа на пожарната, горски работници и доброволци се борят с   огъня, който снощи навлезе и в обширна борова гора.Тежка техника прави просеки в гората за  ограничаване  фронта на огъня. 

Пожарът е овладян, а в момента на място заседава кризисният щаб, оглавяван от областния управител на Стара Загора Георги Ранов. За момента няма опасност за населението. Очакванията са към 10 часа да бъде отменено бедственото положение в гълъбовското село Главан. Всички пътища в региона са отворени- съобщи областният управител Ранов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорският куклен театър на фестивали през май

Старозагорският куклен театър ще участва през  следващата седмица  в три фестивала. На  8 май е участието в Сливен със спектакъла „Умници юнаци“ по приказките на Елин Пелин, реж. Красимир Господинов, който е част от програмата на XXVI Национален..

публикувано на 07.05.24 в 13:53

Отново пияни и дрогирани на пътя

Осем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и двама дрогирани са установили полицаите за седмица в Старозагорско.  Над 4 300 са проверените превозни средства в рамките на провелата се специализирана полицейска операция за спазване на..

публикувано на 07.05.24 в 13:50

Още две деца с коклюш са регистрирани в Ямболска област

Два нови случая на коклюш са регистрирани в Ямболска област. Заболяването е лабораторно доказано при деца на на 3 и 13 години. И двете деца са ваксинирани и при тях не се е наложило болнично лечение, уточни директорът на Регионалната здравна..

публикувано на 07.05.24 в 13:24

Старозагорски криминалисти иззеха над 160 грама марихуана

Мъж с над 160 грама марихуана залови полицията в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.  На 25 април криминалисти от Второ РУ-Стара Загора извършили проверка на адрес в областния град, обитаван от 24-годишен криминално проявен мъж. Намерен е..

публикувано на 07.05.24 в 11:52

Недоволните от туристическа услуга потребители могат да потърсят правата си в 14-дневен срок

Потребителите могат да потърсят правата си, когато не са получили изобщо услугата си от туроператор или тя не е отговорила на отправената оферта, за която е сключен договор. Това припомни от ефира на Радио Стара Загора Габриела Руменова от..

публикувано на 07.05.24 в 11:08
Плувен басейн, Стара Загора

Промяна на работното време на плувния басейн в Стара Загора

Промяна на работното време в следващите дни ще има в старозагорския плувен басейн. Това съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.  Във връзка с провеждането на Национална универсиада 2024 – Стара Загора, Общинският плувен басейн няма да работи с..

публикувано на 07.05.24 в 09:30

Фонд Николай Грозев ще връчи стипендии на изявени ученици от Музикалното училище в Стара Загора

Фондация „Дом на Доброто“ и Фонд „Николай Грозев“ днес ще връчат стипендии на 9 от възпитаниците на НУМСИ „Христина Морфова“.Всеки от премираните ученици се изявява в различна сфера на изкуството. Всяко от одобрените деца ще получи еднократна финансова..

публикувано на 07.05.24 в 08:20

2 лева за час паркиране в Стара Загора от 1 юли

Увеличението на таксата за „Зелена зона“ в Стара Загора ще влезе в сила от 1 юли. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора заместник-кметът Радостин Танев. Той уточни, че дотогава ще бъдат готови и алтернативните методи за плащане с банкова карта..

публикувано на 07.05.24 в 08:00

На Светли понеделник митрополит Киприан служи в храм-паметника "Рождество Христово"

На Светли понеделник, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави св. Божествена Златоустова литургия в манастирския храм-паметник “Рождество Христово” – гр. Шипка. Владиката отправи архипастирския си благослов за..

публикувано на 06.05.24 в 17:11

Ямбол отбеляза Гергьовден с литийно шествие с икона с мощите на светеца

Икона с вградени мощи на свети Георги обиколи днес улици в най-стария квартал на Ямбол. В традиционното литийно шествие, предвождано от хоругвите на закрилниците на града - света Троица и свети Георги, заедно с ямболските духовници се включиха..

публикувано на 06.05.24 в 16:17