Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" излезе трети в Първа лига след важна победа в Пловдив (ГАЛЕРИЯ/СНИМКИ)

| обновено на 12.09.16 в 23:57
"Берое" излезе на трето място в класирането на Първа професионална лига след победа с 1:0 като гост над "Локомотив" Горна Оряховица. Двубоят бе игран на стадиона в пловдивския парк "Лаута", където отборът от Горна Оряховица играе домакинските си мачове. Попадението за старозагорци отбеляза новото попълнение Давид Манга при дебюта си със "зелената" фланелка.

Около 250 фенове на "Берое" заеха местата си в гостуващия сектор и централната трибуна на стадиона в пловдивския парк "Лаута" и бяха в пъти повече от хората, пропътували разстоянието от Горна Оряховица до Пловдив.

Снимка

Двубоят започна изключително интересно. В разстояние от една минута първо символичните домакини от Горна Оряховица нацелиха страничната греда зад Благой Макенджиев. Тихомир Кънев проби през защитата на "Берое", излезе сам срещу беройския страж, но сантиметри го разделиха от откриването на резултата. В ответната атака Неманя Милисавлевич си нагласи прекрасно топката на левия крак отдясно на беройската атака, но красивият му удар се отби в напречната греда зад вратаря на "Локомотив" Николай Банков.

Това обаче бяха и единствените по-интересни положения пред двете врати през първото полувреме на срещата.

Второто полувреме започна с две смени в състава на "Берое". Новите попълнения Давид Манга и Маркитос влязоха на терена на местата на разочаровалите Александър Колев и Георги Божилов. Испанецът Маркитос имаше шанс пред себе си да открие резултата в 52-та минута, когато нахлу отляво в наказателното поле на символичните домакини, но ударът му попадна право в ръцете на вратаря Банков.

В 55-та минута, едва десет минути след дебюта си със "зелената" фланелка, французинът Давид Манга се разходи из защитата на тима от Горна Оряховица и реализира хладнокръвно за 0:1! По този начин той материализира превъзходството на тима си от началото на второто полувреме.

Снимка

След гола беройци имаха нов шанс да покачат резултат, но далечен удар на Александър Василев не попадна в целта. Играчите на "Локомотив" отговориха с удар от пряк свободен удар на Симеон Мечев от пряк свободен удар, преминал над вратата.

До края на срещата тимът от Горна Оряховица се опита да установи траен натиск, но силите им стигнаха само до центрирания и разбърквания в наказателното поле на "Берое". Беройци имаха някои добри шансове за гол на контраатака, но до второ попадение не се стигна.

Така "Берое" стигна до изключително важна победа, която изпраща тима на трето място в класирането на Първа лига с актив от 12 точки и мач по-малко. Следващият мач на старозагорци е в неделя от 21:15 часа на стадион "Берое" срещу лидера в класирането "Дунав" Русе.

"Локомотив" Горна Оряховица - "Берое" 0:1 голмайстор: Давид Манга 55 мин.

Състави:

"Локомотив" Горна Оряховица: Николай Банков, Стефан Цонков, Мартин Кавдански, Венцислав Керчев, Атанас Фиданин(к)( 70 - Любомир Генчев), Николай Христов, Йордан Апостолов( 77 мин. - Антоний Балъков), Симеон Мечев, Милен Желев, Красен Трифонов, Тихомир Кънев(57 мин. - Тихомир Кънев); Ангел Червенков - треньор

"Берое": Благой Макенджиев(91 мин. ж.к.), Венцислав Василев, Илия Миланов, Иво Иванов(к)(53 мин. ж.к., Веселин Пенев, Кохей Като( 16 мин. ж.к.) , Атанас Зехиров, Неманя Милисавлевич( 83 мин. - Том), Георги Божилов(46 мин. - Давид Манга), Александър Василев, Александър Колев(46 мин. - Маркитос); Александър Димитров - треньор



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четири медала извоюваха борците

В събота в залата по борба в Стара Загора ще бъдат проведени Ученически игри по борба. „Състезанието е за ученици в 5-ти и 6-ти клас, които не учат в спортни училища“, уточни пред радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор и състезател в клуб..

публикувано на 17.06.24 в 14:36
Александър Томов, вляво и Биньо Чифудов.

В Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори

В радневското село Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори, а от следващата година в тяхна памет е учреден турнир „Наследниците на шампионите“. Селото се слави с най-много представители на най-успешния български спорт. Оттам..

публикувано на 17.06.24 в 08:18

Над 90 стрелци участват в турнир „Стара Загора“

От днес до неделя на стрелбище „Лозенец“ се провежда турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие „Стара Загора“. Надпреварата е за всички възрастови групи и е последна проверка преди Държавното първенство, което ще стартира на 28 юни. Ще..

публикувано на 14.06.24 в 15:09

„Берое 2016“ завърши трети в група „А“

На трето място в група „А“ на финалния турнир по волейбол за момчета до 16 години завърши „Берое 2016“. В надпреварата, проведена в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ възпитаниците на Марияна Димова победиха варненския „Перун“, „Монтана“..

публикувано на 14.06.24 в 14:57

"Берое" ще гостува в София на старта на новия шампионат

"Берое" започва сезон 2024/25 в efbet Лига с гостуване на новака в елита "Септември" София. Това отреди тегления днес жребий.  Новият шампионат стартира на 19 юли. Първото домакинство на беройци ще бъде във втория кръг срещу столичния "Локомотив"...

публикувано на 13.06.24 в 12:17

Елица Божилова ще участва в Европейско първенство

В Хасково бяха проведени квалификации по бадминтон във възраст до 15 години. В сформираният национален отбор, който през август ще участва в Европейското първенство за тази възраст в Полша, бе включена 13 годишната Елица Божилова от СК..

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Три отличия извоюваха старозагорски джудисти

Петима възпитаници на клуб по джудо „Недьо Ранчев“ участваха в турнир в Северна Македония. Организатор бе клуб от Струга, но надпреварата бе проведена в Охрид. Старозагорци се завърнаха с три медала. В категория до 60 кг. Кристиян Янков спечели..

публикувано на 12.06.24 в 14:24

"Берое" започна подготовка за новия сезон с двама нови

"Берое" започна подготовка за новия сезон. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари изведе 21 футболисти в първото занимание за лятната подготовка, проведено на официалния терен на Спортна база "Берое".  С отбора ще тренират и юношите Стилиян Русинов,..

публикувано на 12.06.24 в 11:08

Спортен уикенд в Стара Загора

В предстоящите почивни дни Стара Загора ще се превърне в истински спортен център, като домакин на редица събития. От петък до неделя /14-16 юни/, любителите на спорта ще могат да се насладят на състезание по спортна стрелба, футболен турнир за деца и..

публикувано на 11.06.24 в 11:25

Състезатели от клуб „Торнадо“ се подготвят за турнир

Четирима състезатели от клуб по тенис на маса „Торнадо“ участваха в Държавното индивидуално първенство, проведено в Панагюрище. Там Тенко Тенев, Велин Андонов, Ивайло Георгиев и Ангел Гюзлев се представиха добре. Трима от тях, Велин Андонов,..

публикувано на 11.06.24 в 09:19