Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" с поредна загуба като гост

"Верея" затвърди трагичното си представяне като гост в Първа професионална лига и загуби за четвърти пореден път далеч у дома, този път от "Славия" с 1:3 на стадион "Васил Левски" в София.

Старши-треньорът Александър Томаш отново започна своя състав с Иван Караджов под рамката на вратата. В защита отдясно наляво застанаха Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Илия Мунин и Костадин Слаев. В средата на терена действаха Георги Ангелов, Илиас Хасани и Елиаш, по крилата Педро Еуженио и Момчил Цветанов, а на върха на атаката застана Амаду Сукуна.

Двубоят започна силно за домакините, чието предимство в началото на срещата се увенча с откриване на резултата в 18-та минута. След центриране и разбъркване в наказателното поле на "Верея" топката попадна в Сердер Сердеров, който подаде с пета към Иван Минчев. Позицията на халфа на "белите" предполагаше центриране в наказателното поле, но вместо това малцината зрители на националния стадион видяха как Минчев копна елегантно топката и прехвърли Караджов за 1:0.

Само три минути по-късно "Славия" стигна до втори гол. След центриране от корнер защитата на старозагорци изчисти топката към тъча, където Божидар Васев я пое, навлезе навътре, опита се да центрира към наказателното поле, но топката премина покрай Владимир Зафиров и вратаря Караджов и влетя в мрежата за 2:0.

Въпреки тежкото начало на срещата, играчите на "Верея" не се предадоха и малко след втория гол за домакините намалиха резултата. В 24-та минута крилото Момчил Цветанов получи хубав дълъг пас по левия фланг, напредна, центрира по земя към точката на дузпата, където нападателят Сукуна засече кълбото във вратата на Марио Кирев - 2:1.

Минути след гола за гостите защитникът на "Славия" Стефан Велков напусна принудително терена със съмнения за счупена ключица на дясната ръка. Малко след това домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Илия Мунин, но съдията Георги Димитров не посочи бялата точка.

До края на първата част гостите от "Верея" имаха някои добри атаки и създадоха напрежение пред Марио Кирев, но до чисти ситуации за гол не се стигна.

Второто полувреме започна с поделено надмощие между двата отбора, но липсваха чистите голови положения пред двете врати. В 69-та минута домакините от София стигнаха до трети гол, когато Янис Карабельов изведе Божидар Васев сам срещу Иван Караджов и играчът на "белите" отбеляза втория си гол в мача - 3:1.

До края на срещата "Славия" имаше някои добри възможности за ново попадение, а "Верея" не съумя да сътвори нищо интересно пред Кирев, въпреки че треньорът Александър Томаш пусна в игра всичките си налични нападатели в лицето на Илиян Йорданов, Васил Калоянов и Методи Костов.

В следващия кръг "Верея" гостува на "Черно море" в Каварна на 14 октомври, петък, от 17:30 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четири медала извоюваха борците

В събота в залата по борба в Стара Загора ще бъдат проведени Ученически игри по борба. „Състезанието е за ученици в 5-ти и 6-ти клас, които не учат в спортни училища“, уточни пред радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор и състезател в клуб..

публикувано на 17.06.24 в 14:36
Александър Томов, вляво и Биньо Чифудов.

В Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори

В радневското село Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори, а от следващата година в тяхна памет е учреден турнир „Наследниците на шампионите“. Селото се слави с най-много представители на най-успешния български спорт. Оттам..

публикувано на 17.06.24 в 08:18

Над 90 стрелци участват в турнир „Стара Загора“

От днес до неделя на стрелбище „Лозенец“ се провежда турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие „Стара Загора“. Надпреварата е за всички възрастови групи и е последна проверка преди Държавното първенство, което ще стартира на 28 юни. Ще..

публикувано на 14.06.24 в 15:09

„Берое 2016“ завърши трети в група „А“

На трето място в група „А“ на финалния турнир по волейбол за момчета до 16 години завърши „Берое 2016“. В надпреварата, проведена в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ възпитаниците на Марияна Димова победиха варненския „Перун“, „Монтана“..

публикувано на 14.06.24 в 14:57

"Берое" ще гостува в София на старта на новия шампионат

"Берое" започва сезон 2024/25 в efbet Лига с гостуване на новака в елита "Септември" София. Това отреди тегления днес жребий.  Новият шампионат стартира на 19 юли. Първото домакинство на беройци ще бъде във втория кръг срещу столичния "Локомотив"...

публикувано на 13.06.24 в 12:17

Елица Божилова ще участва в Европейско първенство

В Хасково бяха проведени квалификации по бадминтон във възраст до 15 години. В сформираният национален отбор, който през август ще участва в Европейското първенство за тази възраст в Полша, бе включена 13 годишната Елица Божилова от СК..

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Три отличия извоюваха старозагорски джудисти

Петима възпитаници на клуб по джудо „Недьо Ранчев“ участваха в турнир в Северна Македония. Организатор бе клуб от Струга, но надпреварата бе проведена в Охрид. Старозагорци се завърнаха с три медала. В категория до 60 кг. Кристиян Янков спечели..

публикувано на 12.06.24 в 14:24

"Берое" започна подготовка за новия сезон с двама нови

"Берое" започна подготовка за новия сезон. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари изведе 21 футболисти в първото занимание за лятната подготовка, проведено на официалния терен на Спортна база "Берое".  С отбора ще тренират и юношите Стилиян Русинов,..

публикувано на 12.06.24 в 11:08

Спортен уикенд в Стара Загора

В предстоящите почивни дни Стара Загора ще се превърне в истински спортен център, като домакин на редица събития. От петък до неделя /14-16 юни/, любителите на спорта ще могат да се насладят на състезание по спортна стрелба, футболен турнир за деца и..

публикувано на 11.06.24 в 11:25

Състезатели от клуб „Торнадо“ се подготвят за турнир

Четирима състезатели от клуб по тенис на маса „Торнадо“ участваха в Държавното индивидуално първенство, проведено в Панагюрище. Там Тенко Тенев, Велин Андонов, Ивайло Георгиев и Ангел Гюзлев се представиха добре. Трима от тях, Велин Андонов,..

публикувано на 11.06.24 в 09:19