Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Августиада" търси своята Царица

За първи път в рамките на Фестивала на виното и културното наследство ще бъде избрана Царица на Августиада.  Всяко момиче, което счита, че притежава красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, както и умение за общуване, може да се запише за участие в Туристическия информационен център Стара Загора с краен срок днес, 7-ми октомври. Претендентките могат да бъдат на възраст между 18 и 30 години, уточни за Радио Стара Загора Олег Стоилов, председател на ТПП Стара Загора – основен организатор на фестивала.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избраха Царица роза и Цар на минералната вода в Павел баня

За 20-и път Павел баня избра Цар на минералната вода и Царица Роза Галена Назърова е новата Царица Роза, а Александър Динев бе избран за Цар на минералната вода - Павел баня – 2024. Изборът бе направен след онлайн гласуване в интернет страницата..

публикувано на 13.06.24 в 23:26

Градушка и буря нанесоха щети в Казанлъшко

Градушка и бурен вятър нанесоха щети в община Казанлък и в някои села но община Николаево. Множество сигнали са получени в дежурния център на Община Казанлък след преминалата силна буря тази вечер.  Дърво е паднало върху автомобил в град Казанлък..

публикувано на 13.06.24 в 20:56

Оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и за градушки издаде за Източна и Централна България за утре НИМХ

За 14 юни, петък, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупредителен оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и за градушки в Източна и в Централна България. Това се съобщава в картата с предупредителните..

публикувано на 13.06.24 в 19:11

Изнесоха 14 сандъка с мини и гранати от Община Чирпан

Общинската администрация в Чирпан възстанови работа, след като военните изнесоха откритите по-рано в сградата боеприпаси, съобщи кметът Ивайло Крачолов. Той поясни, че в подземието на Общината са намерени 14 сандъка с учебни противопехотни..

публикувано на 13.06.24 в 16:31
снимка: Иван Славов

Румен Радев призова политиците към диалог

Президентът Румен Радев ще обяви в понеделник кога ще свика първото заседание на новоизбраните народни представители от 50-ия парламент. Държавният глава говори от военния полигон „Тюлбе“ край Казанлък, където присъства на състезание между оператори..

публикувано на 13.06.24 в 16:18

18 старозагорци споделиха силата си, дарявайки кръв

18 души се включиха в проведената в Община Стара Загора кръводарителската акция. Тя се проведе под надслов: „Сподели силата си, дари кръв!“. Сред дарителите бяха кметът Живко Тодоров и неговият заместник Радостин Танев, както и секретарят на общината..

публикувано на 13.06.24 в 15:37
Даниела Мушкова, директор на полигона край Старо село

220 противоградни ракети са изтреляни в района на Сливен

Само за час полигонът за борба с градушките край Старо село, Сливенско е изстрелял 220 противоградни ракети по облачната система, която премина над няколко сливенски села и унищожи реколтата от плодове и зеленчуци. Според експертите обаче, на облак..

публикувано на 13.06.24 в 14:58

Градушка е унищожила градините и посевите в с. Ветрен

  Плодовата градина от 800 дка череши, с която се гордее мъглижкото село Ветрен, е съсипана от вчерашната градушка. Големи щети са нанесени и на останалите култури в землището на селото - слънчоглед, ечимик. "Градушката продължи около 30 минути, а ледените..

публикувано на 13.06.24 в 13:32
снимка: пресцентър на община Павел баня

Кметът на Павел баня се отказа от депутатското си място и обясни мотивите си в писмо

Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, който бе втори в кандидатската листа на ДПС за 50-то Народно събрание и получи доверието на избирателите в 27-ми многомандатен избирателен район, да бъде техен народен представител, се отказа  да бъде депутат...

публикувано на 13.06.24 в 13:19

220 ракети са изстреляни срещу облак с фронт 20 км над Сливенско

"Става дума за изключително мощна облачна клетка с фронт 20 км, която беше обстрелвана без прекъсване от всички ракетни площадки в обсега. " Това каза за Радио Стара Загора Даниела Мушкова, директор на Регионалната дирекция за борба с градушките и..

публикувано на 13.06.24 в 13:12