Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" загуби от "Левски"

"Верея" загуби от "Левски" с 0:1 в мач от 18-тия кръг на Първа професионална лига. По този начин тимът регистрира едва втората си загуба като домакин от началото на сезона.

За съжаление, посещаемостта на мача бе традиционно ниска за българските стандарти, въпреки прекрасното за декември време. Около 1000 души присъстваха на трибуните на "Трейс Арена", от които около 300 привърженици на гостите от София.

Наставникът на домакините Александър Томаш излезе с най-доброто, с което разполага в този двубой. Иван Караджов традиционно застана на вратата, в защита отдясно наляво Здравко Илиев, Илиас Хасани, Владимир Зафиров и Костадин Слаев, в средата на терена оперираха Георги Ангелов и капитанът Елиаш Да Силва, по крилата местата си често сменяха Илиян Йорданов и Момчил Цветанов, а със задачата да тормозят защитата на гостите бяха натоварени Георги Андонов и Амаду Сукуна.

Преди началото на двубоя бе почетена с минута мълчание паметта на загиналите вследствие на инцидент с влакова цистерна в село Хитрино, Шуменско.

Снимка

Очаквано гостите от "Левски" започнаха по-активно срещата. Най-опасен в техните редици в тези първи минути бе лявото крило Хеан Деса. В осмата минута перуанецът проби по фланга, стреля, но ударът му мина встрани от вратата. Три минути по-късно отново Деса навърза защитата на гостите, навлезе в наказателното поле, центрира, но Бабатунде Адениджи бе изправен и топката бе изчистена в ъглов удар, от който не последва опасност.

До края на първата част отново гостите диктуваха събитията на терена, докато играчите на "Верея" не стигнаха нито веднъж до противниковата врата. Най-чистото положение за полувремето дойде в 41-вата минута, когато Адениджи излезе сам срещу Караджов, но би в него.

Снимка

В самия край на полувремето Елиаш бе изгонен за втори жълт картон за удар с лакът срещу играч на гостите. Играчите на "Верея" оспорваха изгонването на капитана си, но главният арбитър Стефан Апостолов бе непреклонен и посочи пътя към съблекалните за бразилеца.

В началото на втората част обръчът пред вратата на Караджов се затегна още повече вследствие на численото превъзходство за "Левски". Въпреки това обаче до чисти ситуации не се стигаше. Удар на Аниете и неуспешни опити на Прохазка и Адениджи единствени влязоха в активи на "жълтите" в този двубой левскари.

Логичното обаче се случи в 69-та минута, когато Роман Прохазка центрира в наказателното поле и Антонио Аниете засече топката в мрежата за 0:1.

След гола столичани продължиха да атакуват методично, но и домакините се опитваха вече по-смело да поглеждат към вратата на Йоргачевич. В 80-та минута Здравко Илиев напредна отдясно, стреля хубаво по диагонал, но ударът му мина на сантиметра встрани от целта.

До края на мача не се стигна до интересни ситуации и пред двете врати. След тази загуба "Верея" остава на седмото място в класирането с 22 точки. В последния си мач за 2016 година старозагорци гостуват на Монтана в понеделник, 13 декември, от 17:30 часа.

"Верея" - "Левски" 0:1 Аниете 69

"Верея": Иван Караджов, Здравко Илиев, Илиас Хасани( 30 мин. жълт картон), Владимир Зафиров( 46 мин. - Илиян Мунин), Костадин Слаев, Георги Ангелов, Елиаш да Силва (к)(24 мин. жълт картон - 45 втори жълт и червен), Илиян Йорданов, Георги Андонов( 56 мин. - Осман Балде), Момчил Цветанов( 75 мин. - Васил Калоянов), Амаду Сукуна(71 ж. к.)

Резерви: Пламен Колев, Илия Мунин, Осман Балде, Светослав Диков, Васил Калоянов, Мирослав Енчев, Педро Еуженио

Старши-треньор: Александър Томаш

"Левски": Боян Йоргачевич, Александър Ем. Йорданов, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев (к), Джереми де Нойер, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Антонио Аниете(72 мин. - Илиан Мицански), Хеан Деса( 76 мин. Франсис Нар), Бабатунде Адениджи( 83 мин. - Божидар Краев)

Резерви: Иван Чворович, Сърджан Лукин, Илиан Мицански, Галин Иванов, Франсис Нар, Божидар Краев, Виктор Генев

Старши треньор: Елин Топузаков

Главен съдия: Стефан Апостолов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Три от три за баскетболния "Берое"

Мъжкият баскетболен отбор на "Берое" постигна третата си поредна победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Възпитаниците на Даниел Клечков спечелиха драматично като гост на "Шумен" с 93:91.  Успехът не дойде никак лесно. Домакините..

публикувано на 20.10.24 в 15:53

„Берое 2016“ започна с победа

С успех като гост започна участието си в супер Волей Лигата „Берое 2016“. В първия кръг на първенството възпитаниците на Мирослав Живков играха срещу „Добруджа 07“ в Добрич и спечелиха с 3:1 гейма. За старозагорският отбор дебютира бившия национал..

публикувано на 19.10.24 в 22:51

Седем медала извоюваха бойци от „Аскен“

В старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ завършиха битките от традиционния турнир по киокушин карате за Купа „Стара Загора“. „Много силен турнир, много хубави битки, израстват децата“, обобщи пред радио „Стара Загора“ Мирослав Митев, треньор..

публикувано на 19.10.24 в 16:57

Класическа победа за "Берое"

"Берое" победи с 3-0 "Спартак" Варна като домакин в мач от поредния кръг от футболното ни първенство. Головете за старозагорския тим отбелязаха Енцо Еспиноса, Исмаел Ферер и Сантиаго Годой. И трите попадения паднаха след груби грешки на футболисти от..

публикувано на 18.10.24 в 19:09

Георги Пелтеков:Бейсджъмпингът дава усещане за свобода

Адреналинът е движеща сила за мнозина, но за някои хора той е начин на живот. Такъв е случаят с Георги Пелтеков – един от малкото българи, които се занимават с уингсют скокове. Това е спорт, при който скачаш от високи скали или сгради със специален..

публикувано на 18.10.24 в 15:10

Над 30 блейдъри ще участват в международно състезание в Стара Загора

Тази събота, 19 октомври, в парк „Артилерийски“ в Стара Загора ще се проведе международно състезание по блейдове, което ще събере най-добрите от България и съседните държави. Събитието ще започне в 13:00 часа и обещава вълнуващи демонстрации на..

публикувано на 18.10.24 в 14:33

Стара Загора ще бъде домакин на няколко големи спортни събития през уикенда

Стара Загора ще бъде домакин на вълнуващи спортни събития през предстоящите три дни. XIII  Международен турнир по плуване    " Руси Русев  " ,   Турнир  по карате киокушин  "Купа Стара Загора" и състезание по ролер блейдинг ще зарадват..

публикувано на 18.10.24 в 09:46

Оспорвани битки се очакват в Стара Загора

В събота от 11 часа в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ е началото на традиционния турнир по киокушин карате за купа „Стара Загора“. „Състезанието е за възрасти до 12 и до 14 години“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мирослав Митев, треньор в..

публикувано на 16.10.24 в 18:29

Клуб "Траяна" ще бъде домакин на традиционен турнир

В петък, събота и неделя в Стара Загора ще бъде проведено тазгодишното издание на турнира в памет на Руси Русев. Надпреварата ще започне в 16 часа в петък, а 10 минути преди това е официалното откриване. Очаква се официални гости да бъдат Таня..

публикувано на 16.10.24 в 18:07

Красимир Мечев: Очаквам трудно гостуване на "Спартак" в Пловдив

"Победихме в последния кръг тима на "Секирово" с 2:0 у дома. Още първото полувреме реализирахме попаденията, а през втората част имахме още възможности, но пропуснахме да победим по-убедително. Имаме едно ядро от 10-11 опитни играчи и покрай тях и..

публикувано на 16.10.24 в 11:44