Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грипната епидемия в област Стара Загора остава в сила, за две училища са подадени сигнали за ниски температури в класните стаи

Архив
Снимка: БГНЕС

При регистрирани 399 остри респираторни заболявания (ОРЗ) между 9 и 15 януари на територията на област Стара Загора, нивото на заболеваемост е 291,65 на 10 000 души. Независимо, че заболеваемостта е под 333 на 10 000 души, тя все още е висока и грипната епидемия остава в сила с всички предписани мерки.

Не е постъпвала информация за наличие на повече от 30% отсъстващи ученици в нито едно училище на 16 януари, съобщават от РЗИ.

Постъпил е сигнал от родители на деца, учещи в СУ "Железник", за ниски температури в класните стаи. При извършената проверка на място се установи, че сутринта е имало авария в отоплителната система, която в последствие е отстранена. Часовете са намалени и са включени допълнителни отоплителни уреди. Измерените температури в 14:00 часа са между 15 и 16 градуса. По изискване на Наредба № 6 за микроклимата в помещения тя трябва да бъде между 18 и 22 градуса.

Парното в учебното заведение няма да бъде спирано. На 17 януари в 7:30 часа сутринта специалисти от РЗИ - Стара Загора отново ще измерят температурите в класните стаи.

За Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление по образованието Татяна Димитрова каза още:





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детски забавления за безопасно лято в Стара Загора

Детски забавления под мотото „Безопасно лято в града“, посветено на пътната безопасност, ще се проведе в петък 21 юни, от 17:00 часа, източно от сградата на Община Стара Загора. От СНЦ „Аз съм бъдещето, пази ме“, канят всички деца на възраст от 3 до 13..

публикувано на 18.06.24 в 16:23

Усложнява се пожароопасната обстановка в Ямболско

Продължава да се усложнява пожароопасната обстановка на територията на цялата Ямболска област. Възникналите пожари само от началото на месеца са двойно повече, в сравнение с тези през същия период на миналата година.  От началото на месеца са пламнали 67..

публикувано на 18.06.24 в 15:59

"Лято в Библиотеката" отвори врати за децата

Библиотека „Родина” откри традиционната си лятна програма за работа с деца. Проектът „Лято в Библиотеката” започна днес, 18 юни. Той ще предостави безплатен достъп на деца от Стара Загора и гости на града до образователни и творчески работилници...

публикувано на 18.06.24 в 15:41

Община Нова Загора: Пазете се от измамници при ремонта на покриви

Община Нова Загора апелира гражданите, чиито имоти са пострадали от градушката миналата седмица да бъдат особено внимателни при наемането на майстори и фирми за ремонт на покриви.  През последните няколко дни в града са се появили групи предлагащи тази..

публикувано на 18.06.24 в 15:34

Промотират активно Стара Загора като инвестиционна дестинация

Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ към Община Стара Загора взе участие в Годишната среща на Българския форум на бизнес лидерите в София. Събитието събра на едно място управители и висши мениджъри на над 40 компании, посланици и..

публикувано на 18.06.24 в 15:26

Вече обсъждат стъпките за изграждане на тунела под Шипка

Последната пречка пред реализирането на тунел под Шипка вече е отпаднала след като Върховният административен съд се е произнесъл по поредното обжалване. Това е станало ясно на среща в края на миналата седмица в Габрово с регионалния министър..

публикувано на 18.06.24 в 15:26

Възпитаниците на IV ОУ „Кирил Христов“ вече ще се радват на нов открит фитнес

Новоизграден открит фитнес за ученици от 1-7 клас в IV Основно училище „Кирил Христов“ откриха днес зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова, президентът на Ротари клуб Стара Загора – Берое (2023-2024 г.) Антон Тонев и членове на клуба, заедно..

публикувано на 18.06.24 в 15:18
РЗИ, Стара Загора

РЗИ – Стара Загора свиква Общо събрание на Регионалната колегия на съсловната организация на лекарските асистенти и фелдшерите

РЗИ – Стара Загора свиква първото Общо събрание на Регионалната колегия на съсловната организация на лекарските асистенти и фелдшерите . На него ще се проведе избор на органи на колегията ( Управителен съвет, Контролна комисия, Комисия по..

публикувано на 18.06.24 в 15:13

Радио Стара Загора с изнесено студио в Свиленград

Екипът на Радио Стара Загора отново е на гости в Свиленград. Изнесеното ни студио от Града на коприната слушайте в сряда, 19 юни, от 8.00 до 10.00 часа. Ще ви предложим разнообразни теми с интересни събеседници в предаването "Репортер":  - Защо..

публикувано на 18.06.24 в 15:04
д-р Искрен Станилов показва феромонов капан

Поставят феромонови капани срещу борова процесионка на Аязмото и край кв. „Три чучура-Север“

Община Стара Загора продължава многокомпонентната борба срещу разпространението на боровата процесионка на територията на парк „Митрополит Методий Кусев“ и горичката около кв. „Три чучура-Север“. От днес започва поставянето на над 300 феромонови..

публикувано на 18.06.24 в 14:54