Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници на Свиленград гласуваха увеличение на таксата за битови отпадъци

С пълно мнозинство Общинският съвет на Свиленград прие бюджет 2017 в размер на 17,3 млн. лева. Съветниците гласуваха увеличение на такса битови отпадъци за гражданите от 2.75 на 3.30 промила, заяви в интервю за Радио Стара Загора зам.- кметът  Мария Костадинова.

Според разчетите са предвидени 5,5 млн. лева постъпления от собствени приходи.  Местната власт планира усвояване на близо 7 млн. лева евросредства за подобряване на енергийната ефективност.

Девет жилищни сгради предстои да бъдат санирани, след вече сключени договори. Пет общински постройки също ще бъдат обновени през следващите месеци.

Общината ще финансира строителството на нови жилищни сгради за настаняване на медицинските кадри, работещи в местната многопрофилна болница, тъй като голяма част от лекарите пътуват от други градове, каза още Мария Костадинова.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Запазете Бедечка" обмислят нова вълна на протести

От гражданското сдружение „Запазете Бедечка" поискаха среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров за намирането на окончателно решение за заплашения от застрояване парк „Бедечка". Гражданите изказват опасения, че времето за законно регламентираното..

публикувано на 01.07.24 в 10:55

Борисов: Предлагаме правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС носи отговорност

"Ние сме се съобразили с избора на българските граждани – с над 11% да излезеш и да кажеш "връщам мандата" или "ще се опитвам с трикове да направя правителство" – това нито ни отива, нито е честно, нито е държавническо", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко..

публикувано на 01.07.24 в 09:50

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1 ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По..

публикувано на 01.07.24 в 09:24

Росен Желязков е кандидатът за министър-председател на ГЕРБ

В проектокабинета "Желязков" ще  има един вицепремиер и 19 министри. Това обяви номинираният от ГЕРБ-СДС за премиер Росен Желязков, след като получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Имената, които предложи:..

публикувано на 01.07.24 в 09:09

Жълт код за високи температури почти в цяла България

Жълт код за високи температури е обявен за по-голямата част от България, показва сайтът на НИМХ. Без предупреждение за екстремни температури са областите Сливен, Търговище, Разград, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Днес ще бъде слънчево, след обяд с..

публикувано на 01.07.24 в 07:18

От днес - таван за надценката на три вида хляб

Нов месец – нов късмет, а от началото на юли – и таван на надценката за три вида хляб по магазините – тип „ Добруджа“, „ Стара Загора“ и "типов".   Мярката се налага за да бъдат защитени най-уязвимите групи от обществото ни – социално слабите и..

публикувано на 01.07.24 в 07:00

С букет от емоции изпращаме юни

Юни ухае на липа, рози, прясно окосена трева, море и водорасли. Месец проправящ път на горещите летни дни. Легендата разказва, че е кръстен на древноримската богиня Юнона, съпругата на бог Юпитер.  Славянското  име на месеца е   ( изок ). Така се..

публикувано на 30.06.24 в 14:30
Снимки: Фейсбук профил на кмета на община Нова Загора Галя Захариева

Малолетни потрошиха 85 надгробни плочи в Нова Загора

85 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни вандали. Вандалският акт е извършен вчера около 17.00 часа. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая са задържани няколко малолетни момчета на възраст между 9..

публикувано на 30.06.24 в 14:17

Възстановено е движението по магистрала "Марица“ при разклона за Свиленград

Възстановено е движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград, в посока ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано движението в района беше затруднено заради задимявене, причинено от пожар в тревни площи. 

публикувано на 30.06.24 в 14:07
Снимката е илюстративна

Движението по магистрала "Марица" е затруднено заради задимяване от пожар

Временно e ограничено движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград – ГКПП „Капитан Андреево“ на км 102, само в посока границата поради задимяване от горящи тревни площи, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се..

публикувано на 30.06.24 в 13:41