Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томаш е новият треньор на "Берое", ключови футболисти напускат клуба

Ръководството на ПФК „Берое“ постигна споразумение относно треньорския щаб, който ще води отбора от следващия сезон на Първа професионална лига. Начело на тима като старши треньор ще застане Александър Томаш. Негови помощници ще бъдат Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

Щабът ще бъде представен официално и ще даде своята първа пресконференция пред медиите на старта на лятната подготовка на тима, която ще бъде на 8 юни. До тази дата никой от новите треньори или представител на ръководството на „Берое“ няма да дава изявления, свързани с назначенията!

В момента Александър Томаш и неговият щаб са начело на "Верея". На тима от квартал "Кольо Ганчев" му предстоят плейофи за Лига Европа срещу "Ботев" Пловдив.

Александър Томаш е роден на 2 септември 1978 г. във Велико Търново.

В кариерата си като футболист Томаш е играл в ЦСКА (София), ОФИ (Крит, Гърция), „Металург“ (Запорожие, Украйна), „Черно море“ (Варна), „Баку“ (Азербайджан), „Славия“ (София), „Берое“ (Стара Загора) и „Етър 1924“ (Велико Търново). Томаш има и 12 мача за представителния национален отбор на България. Той е шампион и носител на Купата на България с ЦСКА, както и шампион на Азербайджан с „Баку“.

Александър Томаш започва своята треньорска кариера като помощник-треньор на Ивко Ганчев в „Берое“ през сезон 2012/13 г. През следващите две години той е старши треньор на „Банско“. В началото на настоящата кампания той пое „Верея“.

Константин Мирчев е роден на 24 юли 1978 г. в София.

В кариерата си като футболист Мирчев е играл в „Етър“ (Велико Търново), „Шумен“, ЦСКА (София), „Спартак“ (Варна), „Черно море“ (Варна), „Омония“ (Арадипу, Кипър), „Онисилос“ (Сотира, Кипър), „Ботев“ (Враца) и „Локомотив“ (Пловдив). Мирчев е част от треньорския екип на Томаш в отборите на „Банско“ и „Верея“.

Тодор Кючуков е роден 6 септември 1978 г. в Първомай.

В кариерата си като футболист Кючуков е играл в отборите на ЦСКА (София), „Марек“ (Дупница), „Черно море“ (Варна), „Сигма“ (Оломуц, Чехия), „Уралан“ (Елиста, Русия), „Родопа“ (Смолян), „Бейра Мар“ (Авейро, Португалия), „Неа Саламина“ (Фамагуста, Кипър), „Македоникос“ (Ефкарпия, Гърция), „Спортист“ (Своге), „КОМ – Миньор“ (Берковица), „Банско“ и „Бдин“ (Видин). Кючуков е част от треньорския екип на Томаш в отборите на „Банско“ и „Верея“.

Днес стана ясно, че договорите на играчите Иво Иванов, Венцислав Василев, Атанас Зехиров и Евертон Джилио – Том няма да бъдат продължени. Радослав Кирилов и Георги Божилов също вече не са част от отбора.

Ръководството на „Берое“ благодари на всеки един от тях за показания професионализъм, постигнатите успехи, добрата съвместна работа и им пожелава успех занапред.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пети места в Европа за Даяна Стойчева и Божидар Добрев

В сръбския град Нови Сад днес започва Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 20 години. Треньорът на националите в свободния стил в тази възраст и на клуб „Берое“ Диян Динчев ще разчита на своите възпитаници Калоян Атанасов до 70..

публикувано на 01.07.24 в 15:37

Волейболни таланти се готвят в Стара Загора

В старозагорската спортна зала "Иван Вазов" преди седмица започна третото издание на „Турнир на талантите“. За трета година поред Комисията за детско-юношески волейбол към БФВ организира събитието, чиято цел е усъвършенстване и развитие на..

публикувано на 01.07.24 в 14:55

И в летните горещини тренираме за здраве и от любов към себе си

С труд и постоянство се постига всичко. Това е максима, която важи и за спорта, споделя Сребрина Зефирова, професионален треньор с  дългогодишен опит в разработване на индивидуални хранителни режими, както и  групов инструктор. "Няма рецепта общовалидна..

публикувано на 29.06.24 в 12:16

Стара Загора е домакин на Европейското първенство по футбег

Над 30 участника се включват в Европейското първенство по футбег, което се провежда събота и неделя (29.06.и 30.06) в Стара Загора. От 12.00 до 20.00 часа на кортовете за бадминтон в парк "Митрополит Методий Кусев"(Аязмото) състезатели от различни..

публикувано на 29.06.24 в 10:09

Калина Косева завърши първа в силен международен турнир

В Пазарджик се провежда силен международен турнир по бадминтон за юноши и девойки до 19 години. В него старозагорецът Теодор Митев, който е 17 годишен, спечели с 2:1 гейма срещу силен противник от Турция и се класира за осминафинала. В..

публикувано на 28.06.24 в 14:21

"Берое" подписа с ляво крило

"Берое" си осигури подписа на лявото крило от Доминиканска република Хуанка Пинеда , съобщиха от клуба. Играчът парафира със старозагорци и ще се включи в подготовката на отбора. Пинеда е 24-годишен, висок 1.80 см, идва в България от мексиканския..

публикувано на 27.06.24 в 16:03

Юноши и девойки на „Траяна“ ще стартират и при големите

От днес до неделя в София се провежда Държавното лично-отборно първенство по плуване в две възрастови групи, мъже и жени и юноши и девойки старша възраст. „В първенството ще участват 460 състезатели от над 50 български клуба“, съобщи за радио..

публикувано на 27.06.24 в 09:36
Facebook: Дончо Атанасов

ДЮШ на "Берое" се разпада, Дончо Атанасов също напуска

Втори треньор в рамките на ден обяви, че се разделя с детско-юношеската школа на футболния "Берое". На фона на негодуванието на привържениците, прекъснали за кратко контролата между "зелено-белите" и "Етър", Дончо Атанасов оповести раздялата си с клуба...

публикувано на 26.06.24 в 19:07
Фенове прекъснаха контролата

Фенове на "Берое" скочиха на Банато, прекъснаха контролата с "Етър"

Контролата между "Берое" и "Етър", беше прекъснат за десетина минути. Приятелският двубой започна в 18ч. на тренировъчното игрище до стадион "Локомотив", но беше прекъснат от феновете на "зелено-белите" десетина минути след началото. Още преди старта на..

публикувано на 26.06.24 в 18:35

Пореден треньор напусна беройската школа

Иван Желев стана поредният треньор, който напусна школата на "Берое" в последните дни , след като това наскоро сториха Веселин Пенев и Трифон Панев. Желев обяви в социалните мрежи че напуска по собствено желание клуба. Ето какво написа той: "За..

публикувано на 26.06.24 в 17:48