Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Кърчев: Ограничението в броя на часовете в шофьорските курсове може да отпадне

Снимка: Архив

Отпадане на ограничението в броя на часовете, включени в шофьорските курсове е една от възможните промени в подготвения нов закон за движение по пътищата. Това заяви старозагорският депутат от ПП ГЕРБ Борис Кърчев, който е и член на комисията по транспорт в 44-то Народно събрание. Последните промени в сега действащия закон, касаещи премахването на знака, който предупреждава шофьорите за камери на пътя, станаха факт от началото на седмицата. Още преди месец обаче от Министерството на транспорта обявиха, че се подготвя разделянето на настоящия закон на три. Единият ще отговаря за обучението на бъдещите шофьори, вторият – за качеството на пътищата, а третият – за контрола при спазването на правилата. „Подготовката на водачите на МПС е изключително важна“, категоричен бе Борис Кърчев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар унищожи апартамент в старозагорския кв. "Железник"

Голям пожар в жилищен блок на ул. "Старозагорско въстание" №24 разтревожи жителите на кв. "Железник". Сигналът за огъня е подаден на тел. 112 малко след 14.00 часа, съобщиха от РДПБЗН-Стара Загора. Пожарът е възникнал в апартамент на 7-я етаж. За щастие..

публикувано на 05.06.24 в 16:20

Откриха ремонтираното читалище в Ново село

Читалището е най-важната сграда в едно село, понякога кметовете се стараят повече за кметствата, но аз мисля, че вниманието трябва да е върху средището на духовност. С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров прекрачи прага на ремонтираното..

публикувано на 05.06.24 в 16:15

Вдигат пътните блокади край Гълъбово

Протестиращите на пътя Гълъбово - Мъдрец вдигат блокадите си от 16.00 часа.  Това стана ясно след тяхна среща на място със служебния премиер Димитър Главчев и регионалния министър Виолета Коритарова.  Главчев и Коритарова донесоха на..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ канят децата на летни занимания

За пореден път къща музей „Гео Милев“, организира лятна детска занималня в прохладната си зелена градина. Това съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Децата, които обичат да четат, рисуват, оцветяват, апликират, моделират, както и да научат..

публикувано на 05.06.24 в 15:23
Светеца гражданин

Грузинският филм "Светеца гражданин" получи голямата награда на филмовия фестивал "Златната липа"

Актрисата Ели Скорчева бе удостоена с наградата за женска роля на Фестивала „Златната Липа“ в Стара Загора, който приключва днес. Тя изпълни главната роля във филма на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ – лента, разказваща историята на учителка от..

публикувано на 05.06.24 в 14:50
снимка: Елена Балабанова

Арестуваха жена за палеж в Стара Загора

Жена на 41 години е задържана за палеж на апартамент в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в града. Както радио Стара Загора информира във вторник малко след 11:20 часа е получен сигнал за горящ апартамент в..

публикувано на 05.06.24 в 14:19

Развиват дигиталните умения на учениците в Стара Загора

Всички училища в Стара Загора ще повишават дигиталната грамотност и уменията на своите ученици с обучителните програми в платформата  Буки.bg  от следващата учебна година . Това заявиха кметът на града Живко Тодоров и ресорният зам.-кмет..

публикувано на 05.06.24 в 14:08

МБАЛ Свиленград с обновени и ремонтирани отделения

Приключиха ремонтните дейности в Отделението по анестезиология и интензивно лечение и Сектор Пулмология на Вътрешно отделение в МБАЛ Свиленград. ОАИЛ  е с трето ниво на компетентност и изпълнява клинични процедури за пациенти от цялата област...

публикувано на 05.06.24 в 13:29
Димитър Главчев

Премиерът ще се срещне с протестиращите на пътя Гълъбово-Мъдрец

Министър-председателят Димитър Главчев, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, ще посети в 15.00 ч, третокласния път Мъдрец – Гълъбово.  Това съобщиха от правителствената пресслужба.  Втори ден жителите на..

публикувано на 05.06.24 в 12:14