Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалният център при храм „Свети Паисий Хилендарски“ се сдоби с нова енорийска библиотека

Социалният център при храм „Свети Паисий Хилендарски“ се сдоби с нова енорийска библиотека, която ще предоставя на желаещите напълно безплатно богословска литература.

"Откриването на библиотеката е наше отдавнашно желание и в нея ще се опитаме да осигурим всички нови заглавия." Това обясни за Радио Стара Загора отец Йордан Карагеоргиев.

Старозагорската митрополия изразява своята благодарност към всички дарители, спомогнали за създаването на библиотеката. В кампанията се включва и нашумелият християнски писател Деян Енев. Идеята е хората да имат възможност да четат, уточни отец Йордан Карагеоргиев.

На 30-ти септември старозагорската митрополия организира конференция в памет на старозагорския митрополит Панкратий. В нея участие ще представители на Българската православна църква и видни обществени фигури от Стара Загора, уточни отец Йордан.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна,..

публикувано на 09.05.24 в 07:28

Облачно и дъждовно време ни очаква днес

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - през деня слабо ще се повиши. Днес ще бъде предимно облачно. В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество. В Югозападна България ще..

публикувано на 09.05.24 в 05:53

Ямбол ще отбележи Деня на Европа с военен ритуал и молебен

С военен ритуал и благодарствен молебен в Ямбол ще бъдат отбелязани 9 май - Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма. В празничната програма за поредна година е включен и ученическият фестивал „С песните на Европа“. По традицията..

публикувано на 09.05.24 в 05:47

ОИК не взе решение по казуса Янко Янков

Общинската избирателна комисия на Стара Загора не успя да вземе решение по казуса с прекратяване пълномощията на общинския съветник Янко Янков. Беше подложено на гласуване проект  на решение за предсрочно освобождаване на Янков. Стигна се..

публикувано на 08.05.24 в 18:39

Започват безплатни имунизации срещу коклюш на бременни жени

От 9 май 2024 г . започва извършването на препоръчителна имунизация срещу коклюш на бременни жени с документиран период на бременността между 27-а и 36-а гестационна седмица включително. Имунизацията е еднократна и ще се извършва с..

публикувано на 08.05.24 в 17:23

Село Михайлово е село с бъдеще

 Голямото някога село Михайлово и днес се гуши кокетно в хълмиста местност в старозагорското поле сред зеленина, засети поля и цветя по дворовете. Голямото някога село, известно със своята гара, открита лично от цар Борис III И СВОИТЕ 30-ина кръчми и..

публикувано на 08.05.24 в 17:21

Още седмица до крайния срок за подаване на документи за лаборатория "Без корени"

Остава още седмица, в която се приемат  заявки за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“ с художествени ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов. Темата на предстоящата лаборатория е свързана с  изследването  пътя на..

публикувано на 08.05.24 в 16:58

Тракийски университет организира Фестивал на знанието

За четвърта година се проведе Фестивал на знанието, организиран от Тракийски университет Стара Загора.  Домакин на събитието беше централният булевард “Цар Симеон Велики”  в  пространството пред парк Пети октомври.  В 12 отделни шатри бяха..

публикувано на 08.05.24 в 16:42

Нова маркировка ще привлича вниманието на пешеходците

Министерството на вътрешните работи води статистика за настъпилите пътно-транспортни произшествия на територията на страната. Според една такава за първото тримесечие на 2024 година на територията на област Стара Загора са станали 78 инцидента . 30..

публикувано на 08.05.24 в 16:10

Над 20 водещи фирми от региона участваха в проведената в Стара Загора трудова борса

При изключителен интерес премина проведената днес трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Стара Загора. В нея участваха над 20 фирми от областта и региона.Те обявиха 320 свободни места, основно в областта на..

публикувано на 08.05.24 в 15:55