Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват снимките на "Далеч от брега" по романа на Евгени Кузманов

В началото на ноември в Ямбол започват снимките на най- новия български игрален филм „Далеч от брега“ на режисьора Костадин Бонев. Историята е базирана на цензурирания преди 1989 година роман на Евгени Кузманов: „Чайки далеч от брега“, определян като сатира на политическия режим по това време. Театралният салон на Народно читалище „Съгласие“ ще бъде основна снимачна площадка в сюжетния разказ за работата на един режисьор в провинциален театър във времето на късния социализъм. Група актьори репетират новата пиеса на нашумял български писател. В нея група мъже, откъснати от света, се изправят лице в лице със смъртта. И един по един поемат по хлъзгавата пътека на насилието. На сцената, сред набързо събрани от стари спектакли декори, актьорите се опитват да разгадаят мистериозното послание на автора. Докато един ден събитията от пиесата не започват да се случват на тях самите. И само чудо може да спаси спектакъла от провал.  Режисьорът Костадин Бонев е събрал цяла плеада популярни актьори. Участват Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Йоана Буковска, Жорета Николова, Цветана Манева, Радина Къдржилова, Мая Новоселска, Марий Росен, Иван Петрушинов, Димитър Николов и др., Продукцията се осъществява със съдействието на община Ямбол и ДТ „ Невена Коканова“. Филмът трябва да се появи на екраните през 2018 год. Информация на кореспондентът на Радио Стара Загора Румяна Стефанова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нощта на музеите премина при голям интерес в Стара Загора

Над 2 хиляди души са посетили музейните обекти в съботната вечер в Стара Загора. Това съобщи Петър Калчев, директор на Регионален исторически музей Стара Загора. В Нощта на музеите деца са участвали в творчески ателиета, уточни директорът на..

публикувано на 20.05.24 в 16:43
По време на репетицията за концерта

Венци Благоев споделя празника на младите музиканти от школата "Фортисимо"

От  17:00 ч. в Градската художествена галерия на Стара Загора Музикална школа „Фортисимо“ при Народно читалище „Родина 1860“  чества своя 70-ти рожден ден.  По време на репетицията днес в града пристигна специален гост, който определи себе си и като..

публикувано на 20.05.24 в 16:06

Шествие и редица събития в Стара Загора за празничния 24 май

Отворени за безплатно посещение ще бъдат Художествена галерия - Стара Загора, РИМ - Стара Загора и Музей „Неолитни жилища” По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се..

публикувано на 20.05.24 в 15:10

Млади звезди покоряват сцената на Jazzфест 2024 в Стара Загора

Наситена ще бъде програмата и на тазгодишния Jazzфест, който се провежда под липите през месец юни. Акцент в нея са  родните изпълнители и старозагорското младежко участие в лицето на Националното училище за сценични и музикални изкуства "Христина..

публикувано на 20.05.24 в 12:55

"Трубадур" на сцената на Старозагорската опера на 23 май

Държавна опера-Стара Загора представя на 23 май от 19.00 часа спектакъла на операта „Трубадур” от Джузепе Верди! Една завладяваща история, забулена в тайнственост и драматични обрати с чудесните изпълнители на главните роли Александър Крунев..

публикувано на 20.05.24 в 11:39
Валери Славчев - фронтмен на група

40 години група Хоризонт: Ние сме заедно и в живота, и в музиката

Валери Славчев е рок музикант, композитор, вокалист, китарист, автор на текстове, автор на маслена живопис (живописец), преди 3 години издаде и роман - "Няма време, трябва да се обичаме", не на последно място и фронтмен на група „Хоризонт“. А поводите..

публикувано на 19.05.24 в 09:50

Музей "Чудомир" посреща гости с богата програма в Европейската нощ на музеите

Литературно-художествен музей “Чудомир”, Казанлък, отново се включва в най-значимата общоевропейска музейна изява - "Европейска нощ на музеите". Тази година програмата, подготвена от културната институция   включва изложба, базар, филмов маратон и..

публикувано на 17.05.24 в 12:32
Музей

"Избори" - Представителна експозиция на Художествена галерия - Казанлък

Тази вечер от 18.00 часа в Художествена галерия, гр. Казанлък ще бъде открита постоянна експозиция – „Избори“. Тя презентира повече от 120 автори с почти 250 творби от богатата колекция на културната институция и е своеобразно пътешествие, чийто..

публикувано на 17.05.24 в 12:12

Мира Нико представя тази вечер „Отвъд честта и чувствата"

Писателката Мира Нико ще представи тази вечер в Стара Загора романа си за съвременна Япония „Отвъд честта и чувствата". Събитието ще се проведе от 18:30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.   Сюжетът представя семейна сага, обещание между..

публикувано на 16.05.24 в 16:36

Старозагорският куклен театър се завърна със специална награда от Нови Сад

Старозагорският куклен театър се връща от Нови Сад със специална награда за многостранна актьорска изява на Любомир Желев за спектакъла „ХОТЕЛ“ на Международния театрален фестивал за деца и младежи. „Тази уникална награда отбелязва..

обновено на 16.05.24 в 12:20