Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районна прокуратура - Стара Загора предаде на съд 60 лица през месец ноември

За периода от 1 до 30 ноември 2017 г. прокурорите от Районна прокуратура гр. Стара Загора са решили по същество 59 наказателни производства, като в съда са били внесени  59 прокурорски акта срещу 60 лица. От тях 19 обвинителни акта срещу 19 лица,  33 споразумения за решаване на делото срещу 34 лица и 7 предложения за налагане на административно наказание, по реда визиран в чл.78а от Наказателния кодекс срещу 7 лица, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

В Районен съд – Стара Загора са били внесени, съответно: едно дело с прокурорски акт за престъпления срещу личността (причиняване на телесна повреда,), 3 дела за престъпления против брака и семейството (за неполагане на грижи за дете, неплатена издръжка, съжителстване на семейни начала с непълнолетно лице), 9 дела срещу 10 лица за престъпления против собствеността (кражби, грабеж, измама, противозаконно унищожаване/повреждане на чужди вещи), 2 дела за престъпления против стопанството (изпадане в неплатежоспособност, държане на акцизни стоки, без бандерол), 3 дела за документни престъпления (невярно деклариране, ползване на неистински/преправени документи), 1 дело за престъпления против реда и общественото спокойствие (получаване на нетрудови доходи по неморален начин) и 40 дела срещу 40 лица за общоопасни престъпления (държане на огнестрелни оръжия, боеприпаси или взривни вещества, пътно-транспортни произшествия, управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества, управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство, управление на моторно превозно средство с регистрационни табели за друго превозно средство, управление на нерегистрирано МПС, държане на наркотични вещества).





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Загиналият при катастрофата край Стара Загора е полицай

Служител на Областната дирекция на полицията в Стара Загора е загиналият при инцидента на околовръстния път на Стара Загора в късния следобед, съобщават от МВР.  Загинал и ранени при катастрофа край Стара Загора Сигналът за катастрофата е подаден..

публикувано на 24.09.24 в 20:04
Снимката е илюстративна

Загинал и ранени при катастрофа край Стара Загора

За тежък инцидент с един загинал и пострадали съобщи за Радио Стара Загора областният управител Методи Марков. Пътното произшествие е станало на околовръстния път до разклона за село Хрищени в късния следобед.  Движението е ограничено в едната лента,..

публикувано на 24.09.24 в 18:41

Коалиция "ПП-ДБ" регистрира листата си в Стара Загора

Коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” регистрирa листата си в 27 МИР Стара Загора. За доверието на избирателите в региона ще се борят 19 кандидати за народни представители. Водач на листата е Радослав Рибарски , който е..

публикувано на 24.09.24 в 18:06

До 300 ще достигнат служителите в граничното полицейско управление в Болярово

Броят на служителите в граничното полицейско управление в Болярово ще достигне 300 граничари през следващите месеци. От общинската администрация осигуриха безвъзмездно както работни помещения, така и място за граничните кучета.  Помещенията се отдават..

публикувано на 24.09.24 в 16:49

Тест на сирените за ранно предупреждение в област Стара Загора

На 1 октомври 2024 г. (вторник) от 11:00 ч. ще бъде извършена тренировка на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Целта е да се извърши проверка на техническото състояние на системата и обучение на населението за..

публикувано на 24.09.24 в 16:40

Предизвикателствата пред местното самоуправление обсъди на форум зам.-кметът Радостин Танев

Предизвикателствата пред местното самоуправление и подобряването на обществения транспорт обсъжда на международна конференция със свои колеги от различни държави зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. Официалното наименование на форума е..

публикувано на 24.09.24 в 16:37

Личната кауза на зам.-кмета Павлина Делчева е върху хората с увреждания да не тежи стигма

„Днес показваме нагледно какъв е смисълът на социалната работа – да подпомагаме потребителите на социалните услуги, да ги подкрепяме в пълноценната им реализация и в успешната им интеграция“ , определи зам.-кметът на Община Стара Загора Павлина..

публикувано на 24.09.24 в 16:28

Държавният архив ще покаже изложба и презентация за 130 години от рождението на Мара Шопова

С фотодокументална изложба и презентация по повод 130 години от рождението на първата  актриса в старозагорския театър, режисьор и общественичка Мара Шопова, Държавният архив в Стара Загора ще се включи в Нощта на изкуствата на 27-ми септември, съобщи..

публикувано на 24.09.24 в 15:19

Повече нарушения отчитат от "Пътна полиция" - Стара Загора

През изминалата седмица в рамките на специализирана полицейска операция в Старозагорско са  били проверени над 3 300 превозни средства. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора главен инспектор Димитър Димитров, начални сектор „Пътна полиция“ –..

публикувано на 24.09.24 в 15:01

Да бъдат връчени две отличия "Почетен гражданин на Стара Загора за 2024г." ще гласува Общинският съвет

Да се уреди с нормативен акт въпросът за използването на индивидуални електрически превозни средства ще гласува Общински съвет на първо четене в Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и..

публикувано на 24.09.24 в 14:32