Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караянчева в Разград: Само народ, който помни откъде идва, има право да знае накъде отива

С тържествена заря-проверка беше отбелязана 140-ата годишнина от Освобождението на града

Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие почетния караул по време на тържествената заря-проверка за Деня на Разград, на който се чества 140-ата годишнина от Освобождението на града:

Преди да бъдем успешни политици, новатори, интелектуалци, създатели, труженици, ние сме длъжни да бъдем, преди всичко, българи и то именно по начина, по който умееха да бъдат българи нашите предци, вдъхновени от възрожденските идеали. Защото само народ, който знае да цени свободата си, заслужава да бъде свободен. Защото само народ, който е изстрадал и платил с кръвта на най-буйните си синове борбите за своето освобождение и обединение, само той може да запише на знамето си "Свобода или смърт",  да се закълне пред камата, револвера и Евангелието и да се бори за чиста и свята република. Защото само народ, който помни откъде идва, има право да знае накъде отива.

Пред мавзолея на руските воини и български опълченци признателни граждани, политици и представители на Архиерейското наместничество и на Районното мюфтийство поднесоха венци и цветя. Тържественото честване на Деня на Разград завърши с празнични илюминации.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!