Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенчо Бенчев за Митьо Очите: "Помогнах на болен човек"

Бенчо Бенчев
Снимка: Радио Бургас

"Нямам общ бизнес с Димитър Желязков, а причината да го задържат в хотелската ми стая в Истанбул е случайна среща". Това каза заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Той твърди, че е помогнал на болен човек като е превозил Митьо Очите от Гърция до Истанбул. Бенчев заяви още, че ще подаде оставка като заместник-председател на местния парламент, но не и като общински съветник, както поискаха от партията му БСП.

Репортаж на кореспондента ни Даниела Костадинова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С букет от емоции изпращаме юни

Юни ухае на липа, рози, прясно окосена трева, море и водорасли. Месец проправящ път на горещите летни дни. Легендата разказва, че е кръстен на древноримската богиня Юнона, съпругата на бог Юпитер.  Славянското  име на месеца е   ( изок ). Така се..

публикувано на 30.06.24 в 14:30
Снимки: Фейсбук профил на кмета на община Нова Загора Галя Захариева

Малолетни потрошиха 85 надгробни плочи в Нова Загора

85 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни вандали. Вандалският акт е извършен вчера около 17.00 часа. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая са задържани няколко малолетни момчета на възраст между 9..

публикувано на 30.06.24 в 14:17

Възстановено е движението по магистрала "Марица“ при разклона за Свиленград

Възстановено е движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград, в посока ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано движението в района беше затруднено заради задимявене, причинено от пожар в тревни площи. 

публикувано на 30.06.24 в 14:07
Снимката е илюстративна

Движението по магистрала "Марица" е затруднено заради задимяване от пожар

Временно e ограничено движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград – ГКПП „Капитан Андреево“ на км 102, само в посока границата поради задимяване от горящи тревни площи, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се..

публикувано на 30.06.24 в 13:41
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх. На провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. На втори тур с 69 гласа бе избран Негово..

публикувано на 30.06.24 в 13:06

От 1 юли токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от утре - 1 юли, и ще са валидни през следващия..

публикувано на 30.06.24 в 12:40
Община Болярово

Изграждат защитени жилища за хора с ментални увреждания в боляровското село Мамарчево

Защитени жилища за пациенти с ментални увреждания ще бъдат изградени в боляровското село Мамарчево. Финансирането е осигурено по Плана за възстановяване и устойчивост и в размер 9 млн. лв. В момента в Дома край село Малко Шарково са настанени 85..

публикувано на 30.06.24 в 10:57

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - Копринка

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - село Копринка. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). То се осъществяваше в една лента заради тежко пътнотранспортно произшествие. 

публикувано на 29.06.24 в 16:10

Моторист загина при катастрофа край Копринка

Моторист е загинал на Подбалканския път между Казанлък и Дунавци в близост до разклона за село Копринка, потвърдиха от полицията. Фаталният инцидент е станал около 10,30 часа, източно от разклона за с. Копринка.  Причините за пътното произшествие все още..

публикувано на 29.06.24 в 12:10

Празникът на житото поведе преславенци по пътя на хляба

Много жители и гости на с. Преславен извървяха пътя на житото от нивата до софрата. С жътварски песни, молитва и водосвет бе възпроизведен ритуала на зажънването, жътварите и стопанина Йордан Танев изиграха и първото жътварско хоро на ожънатата нива...

публикувано на 29.06.24 в 11:42