Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Дечев, областен управител на Хасково

Вземат нови проби от водата в Харманли

Проблемът с водата в Хасково е по-дълготраен

Още днес РЗИ Хасково ще вземе нови проби вода от Харманли, за да се изследват за наличие на уран, а резултатите от тях ще бъдат ясни максимум до 20 дни, съобщи за Радио Стара Загора областният управител Станислав Дечев. За населението са осигурени водоноски и бутилки с вода за децата.

Станислав Дечев е оптимист, че хората в Харманли съвсем скоро ще могат отново да използват вода, положението в Хасково обаче, не е толкова опитмистично, тъй като се забавя изграждането на два водопровода.

Водата в Харманли е със завишени норми на уран - 1.5 над допустимото и над пет пъти алфа активност, която е вид радиация. От 15 август тя е забранена за пиене и готвене.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково

Близо 250 полицаи ще следят за реда и нормалното протичане на вота на утрешните избори за нов Общински съвет в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в областния град. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от..

публикувано на 22.06.24 в 12:36

Стара Загора е домакин на детския фестивал „Промая“

От 10:30ч. до 14ч. на 22 юни, събота, в парк „Пети октомври“ в Стара Загора ще се проведе третото издание на детския фестивал „Промая“. Тазгодишният акцент в събитието е еко насочеността, рециклирането, нулевият отпадък и опазването на планетата..

обновено на 22.06.24 в 08:04

Черешова задушница е

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Това е един от трите дни в православния календар за общ молитвен помен. Р аздават се череши в памет на починалите близки. В православната..

публикувано на 22.06.24 в 07:10

Прогноза за времето

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобед над планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и..

публикувано на 22.06.24 в 07:05

Вандалски прояви налагат монтирането на камери в двата гробищни парка на Стара Загора

Двата гробищни парка на Стара Загора на „Хрищенско шосе“ и до село Богомилово са в прилично състояние, окосени и почистени, съобщи в ефира на Радио Стара Загора във връзка с предстоящата утре Черешова Задушница директорът на Общинско предприятие..

публикувано на 21.06.24 в 15:44

В Стара Загора връчиха награда на името на строителя на президентския дом в Бояна

Випуск 2024 на Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „Любор  Баер“ получи дипломите си за завършено средно образование с успех над „Много добър 5:00“.   Във всяка от петте паралелки има отличници. Към завършилите124-ма..

публикувано на 21.06.24 в 15:15
Хасково

В 152 секции ще гласуват в Хасковско на извънредните избори за общински съвет

Днес е последният ден от предизборната кампания за извънредните избори за общински съвет в Хасково, насрочени за 23 юни. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от изборите на 29 октомври миналата година. Общо 337 са..

публикувано на 21.06.24 в 14:55

Детски забавления за безопасно лято в Стара Загора

Детски забавления под мотото „Безопасно лято в града“, посветено на пътната безопасност, ще се проведе в петък 21 юни, от 17:00 часа, източно от сградата на Община Стара Загора. От СНЦ „Аз съм бъдещето, пази ме“, канят всички деца на възраст от 3..

публикувано на 21.06.24 в 14:35

Дълголетниците в Шипка са пример за единство и стоицизъм в трудностите

Седмица след опустошителната буря с градушка, която нанесе сериозни материални щети на къщите и дворовете в гр. Шипка, в пенсионерския клуб се организира среща на мъдростта с младостта “ 90 +“.  „Всички 18 дълголетници, над 90 години, най-възрастният..

публикувано на 21.06.24 в 14:34

Лимоните и ягодите са единствените плодове, чиито цени бележат ръст

Стабилен и спокоен остава пазара на хранителните стоки от потребителската кошница. При основните продукти единствено свинското и пилешкото месо са с по-високи цени спрямо същия период на миналата година. Това съобщи за Радио Стара Загора Владимир..

публикувано на 21.06.24 в 13:40