Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дариха над 100 уникални издания на Регионалната библиотека в Сливен

Снимка: БГНЕС

Над 100 уникални издания получи като дарение Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен. Дарението е от Националния дарителски фонд  „13 века България” и включва монографии, албуми, справочни издания и сборници с документални материали от областите: философия, социология, религия, културология, право, история, география, политология, география, изкуство, архитектура, литературознание, финанси, както и съвременна преводна и българска поезия и проза, отпечатани със средства на фонда.

Част от включените в дарението издания са учебници за студентите във висшите учебни заведения.

„С поредното дарение книгите получени от фонда в Регионалната библиотека ”Сава Доброплодни” в последните 10 години вече наброяват над 1500“, каза за Радио Стара Загора Росица Петрова, директор на Регионална библиотека ”Сава Доброплодни”.

Още чуйте в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Подменят пътни знаци в Ямболска област

Започна подмяната на липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Ямболска област. През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен. Мащабната подмяна на пътните знаци  се очаква да приключи преди началото на зимния..

публикувано на 22.06.24 в 17:09

Откриха Международния фестивал на лавандулата в Чирпан

Община Чирпан за трета поредна година в три юнски дни презентира културата, бита и кулинарията чрез красивата и ароматна лавандула. „Тъй като Министерството на туризма застана плътно до нас и ни помага в това начинание, ние показваме заедно и с..

публикувано на 22.06.24 в 16:40

За трети път „Сцена на края на града“ събира млади театрали

Студентският театрален фестивал „Сцена на края на града“ започва в понеделник ,24 юни, в Хасково. Парк Ямача ще посрещне бъдещите звезди на българския театър. Студенти от последните класове на театралните висши училища в цялата страна ще представят..

публикувано на 22.06.24 в 16:37

Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково

Близо 250 полицаи ще следят за реда и нормалното протичане на вота на утрешните избори за нов Общински съвет в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в областния град. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от..

публикувано на 22.06.24 в 12:36

Стара Загора е домакин на детския фестивал „Промая“

От 10:30ч. до 14ч. на 22 юни, събота, в парк „Пети октомври“ в Стара Загора ще се проведе третото издание на детския фестивал „Промая“. Тазгодишният акцент в събитието е еко насочеността, рециклирането, нулевият отпадък и опазването на планетата..

обновено на 22.06.24 в 08:04

Черешова задушница е

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Това е един от трите дни в православния календар за общ молитвен помен. Р аздават се череши в памет на починалите близки. В православната..

публикувано на 22.06.24 в 07:10

Прогноза за времето

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобед над планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и..

публикувано на 22.06.24 в 07:05

Вандалски прояви налагат монтирането на камери в двата гробищни парка на Стара Загора

Двата гробищни парка на Стара Загора на „Хрищенско шосе“ и до село Богомилово са в прилично състояние, окосени и почистени, съобщи в ефира на Радио Стара Загора във връзка с предстоящата утре Черешова Задушница директорът на Общинско предприятие..

публикувано на 21.06.24 в 15:44

В Стара Загора връчиха награда на името на строителя на президентския дом в Бояна

Випуск 2024 на Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „Любор  Баер“ получи дипломите си за завършено средно образование с успех над „Много добър 5:00“.   Във всяка от петте паралелки има отличници. Към завършилите124-ма..

публикувано на 21.06.24 в 15:15
Хасково

В 152 секции ще гласуват в Хасковско на извънредните избори за общински съвет

Днес е последният ден от предизборната кампания за извънредните избори за общински съвет в Хасково, насрочени за 23 юни. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от изборите на 29 октомври миналата година. Общо 337 са..

публикувано на 21.06.24 в 14:55