Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни прегледи за рак на гърдата в МБАЛ-Хасково

Снимка: raknagurdata.com

Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково въвежда двучасови профилактични прегледи за рак на гърдата всеки ден от 11 до 13 часа всеки ден в приемно-консултативния кабинет в Хирургичното отделение на болницата. Това съобщи за Радио Стара Загора д-р Георги Гелов от лечебното заведение. Той увери, че болницата разполага с апаратура, която да предложи най-добрите възможностите за превенция и насочване към правилното лечение на коварното заболяване.

Д-р Гелов припомни, че ракът на гърдата е второто по честота онкологично заболяване в света, като възрастовата граница на заболелите непрекъснато пада. Именно заради това ранната диагностика е ключова за успешния край на лечението на това опасно заболяване. Записванията за всекидневните прегледи става на телефон 038/606740. Пациентите трябва да търсят старши медицинска сестра Георгиева, допълни д-р Георги Гелов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Загиналият при катастрофата край Стара Загора е полицай

Служител на Областната дирекция на полицията в Стара Загора е загиналият при инцидента на околовръстния път на Стара Загора в късния следобед, съобщават от МВР.  Загинал и ранени при катастрофа край Стара Загора Сигналът за катастрофата е подаден..

публикувано на 24.09.24 в 20:04
Снимката е илюстративна

Загинал и ранени при катастрофа край Стара Загора

За тежък инцидент с един загинал и пострадали съобщи за Радио Стара Загора областният управител Методи Марков. Пътното произшествие е станало на околовръстния път до разклона за село Хрищени в късния следобед.  Движението е ограничено в едната лента,..

публикувано на 24.09.24 в 18:41

Коалиция "ПП-ДБ" регистрира листата си в Стара Загора

Коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” регистрирa листата си в 27 МИР Стара Загора. За доверието на избирателите в региона ще се борят 19 кандидати за народни представители. Водач на листата е Радослав Рибарски , който е..

публикувано на 24.09.24 в 18:06

До 300 ще достигнат служителите в граничното полицейско управление в Болярово

Броят на служителите в граничното полицейско управление в Болярово ще достигне 300 граничари през следващите месеци. От общинската администрация осигуриха безвъзмездно както работни помещения, така и място за граничните кучета.  Помещенията се отдават..

публикувано на 24.09.24 в 16:49

Тест на сирените за ранно предупреждение в област Стара Загора

На 1 октомври 2024 г. (вторник) от 11:00 ч. ще бъде извършена тренировка на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Целта е да се извърши проверка на техническото състояние на системата и обучение на населението за..

публикувано на 24.09.24 в 16:40

Предизвикателствата пред местното самоуправление обсъди на форум зам.-кметът Радостин Танев

Предизвикателствата пред местното самоуправление и подобряването на обществения транспорт обсъжда на международна конференция със свои колеги от различни държави зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. Официалното наименование на форума е..

публикувано на 24.09.24 в 16:37

Личната кауза на зам.-кмета Павлина Делчева е върху хората с увреждания да не тежи стигма

„Днес показваме нагледно какъв е смисълът на социалната работа – да подпомагаме потребителите на социалните услуги, да ги подкрепяме в пълноценната им реализация и в успешната им интеграция“ , определи зам.-кметът на Община Стара Загора Павлина..

публикувано на 24.09.24 в 16:28

Държавният архив ще покаже изложба и презентация за 130 години от рождението на Мара Шопова

С фотодокументална изложба и презентация по повод 130 години от рождението на първата  актриса в старозагорския театър, режисьор и общественичка Мара Шопова, Държавният архив в Стара Загора ще се включи в Нощта на изкуствата на 27-ми септември, съобщи..

публикувано на 24.09.24 в 15:19

Повече нарушения отчитат от "Пътна полиция" - Стара Загора

През изминалата седмица в рамките на специализирана полицейска операция в Старозагорско са  били проверени над 3 300 превозни средства. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора главен инспектор Димитър Димитров, начални сектор „Пътна полиция“ –..

публикувано на 24.09.24 в 15:01

Да бъдат връчени две отличия "Почетен гражданин на Стара Загора за 2024г." ще гласува Общинският съвет

Да се уреди с нормативен акт въпросът за използването на индивидуални електрически превозни средства ще гласува Общински съвет на първо четене в Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и..

публикувано на 24.09.24 в 14:32