Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорецът Пламен Русев с европейска награда „Герой на малкия и среден бизнес“

Старозагорският предприемач Пламен Русев бе удостоен с европейската награда „Герой на малкия и среден бизнес“. Номинацията за високото отличие е получена от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Наградите „Small and Medium Entrepreneurs of Europe” на Европейския парламент отличават и стимулират развитието на малките и средните фирми, които според данните на ЕП са гръбнакът на икономиката. Тази година „SMI of Europe” дават персонален приз и на личност, която подпомага развитието на предприемачеството, бизнеса и общността.

Церемонията по връчване на отличията се проведе в Брюксел. Наградата получи синът на старозагорския предприемач и общественик – Виктор Русев.

Пламен Русе е общински съветник от ПП ГЕРБ в Стара Загора, председател на ПК по общинска собственост и стопанска политика. Член е на НИС на Предприемачи ГЕРБ. Магистър е по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Бил е народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост. Русев е един от инициаторите на идеята за създаване на рекламен бранд „Стара Загора – Център на Вселената“. От години работи за развитието на туристическия бранш в региона, както и за утвърждаването на Стара Загора като център за културно-исторически туризъм.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Казанлък откриха тялото на мъж, обявен за издирване

Тялото на 67-годишен мъж, обявен за издирване беше намерено в Казанлък, съобщи сътрудникът ни Георги Манев. По първоначална информация той е станал жертва на бурята, която се разрази на 13 юни в късния следобед.  Жертвата е Наско Несторов, който бил..

публикувано на 16.06.24 в 15:57

Над 7500 украинци потърсиха и намериха помощ от БЧК от началото на войната до сега

На близо 2400 заявки за помощ от украински семейства,  потърсили спасение на територията на Старозагорски регион, се е отзовал от началото на конфликта в Украйна до сега Българският червен кръст в Стара Загора. Това съобщи директорът на  Областния..

публикувано на 16.06.24 в 14:11
Лято с ухание на жасмин

Седмицата започва с температури между 30° и 35°

През нощта ще бъде ясно със слаб южен вятър. Утре ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър..

публикувано на 16.06.24 в 13:50

Втори ден доброволци помагат с възстановяването на град Шипка след бурята

Втори ден доброволци помагат в разчистването на едно от най-засегнатите от бурята и  градушката места – подбалканското градче Шипка.  Ледените късове в четвъртък вечерта там унищожиха напълно реколтата, нанесоха щети върху покриви на сгради, пострадаха..

публикувано на 16.06.24 в 10:10

Край ямболското село Голям манастир се провежда българо-гръцки събор

В местността „Църквичката“ край ямболското село Голям манастир ще се проведе традиционният българо-гръцки събор. Организатори са община Тунджа и изселници от селата Генерал Инзово и Голям манастир. Съборът ще се проведе за 15 година до възстановения..

публикувано на 16.06.24 в 09:47

ПП "Величие" с мандат в Стара Загора

ПП „Величие“ взе мандат в Стара Загора. Партията е на 7-мо място в региона и ще изпрати един депутат – Красимира Нинова – Катинчарова. Първи в 27-ми избирателен район са ГЕРБ-СДС и те ще имат  трима народни представители в новото Народно..

публикувано на 16.06.24 в 09:40

ДПС с мандат в Ямбол, ПП без народен представител в областта

ДПС взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остават "Продължаваме промяната". Кметът на бургаското село Трояново, община Камено, Димитър Николов спечели депутатското..

публикувано на 15.06.24 в 13:26

Безплатните летни разходки „Неразказани истории по правите улици“ се завръщат

Стартират летните безплатни разходки в Стара Загора под мотото „Неразказани истории по правите улици“. Организатори са Туристически информационен център и Община Стара Загора. Първата инициатива ще бъде утре и е посветена на  завършването на..

публикувано на 14.06.24 в 16:25

Момче на 16 години е пострадало при инцидента с автобус край село Пъдарино

Автобус, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, oбласт Търговище. Инцидентът е станал около 12.00 часа днес. Пострадало е 16-годишно момче. Младежът вероятно е бил аниматор на учениците. Причините за инцидента се..

публикувано на 14.06.24 в 16:24

Държавата ще помогне за справянето с щетите от градушките и бурите

Необходимите средства за справяне с бедствията от градушките и бурите от последните дни и отстраняването на щетите ще бъдат осигурени максимално бързо от правителството. Това увери служебният премиер Димитър Главчев, който посети град Шипка, където..

публикувано на 14.06.24 в 15:48