Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ли строителство в парк "Бранителите на Стара Загора"?

Започва строителство в парк „Бранителите на Стара Загора“ – сигнализираха от Гражданско сдружение „Запазете Бедечка“. Притесненията на защитниците на зелите площи аргументира в ефира на Радио Стара Заора Николай Колев. Според него започналото вече строителство  макар и само на една къща в парка може и да е законово обосновано, но не е в интерес на града.

Доста пресилено и неаргументирано е да се каже, че започва строителство в парк „Бранителите на Стара Загора“, каза за Радио Стара Загора Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора. В случая се визира казус от 2014  година, когато Общинският съвет е взел решение частни имоти от 24 декара на територията на парк „Бранителите на Стара Загора“ да бъдат възстановени, както са изискванията на закона. Върнатите земи са около вътрешната улица, северно от бул. „Никола Петков“, където няма гъста растителност. Дърветата там са заснети и отразени в плана. Прието е на тази площ да има до 60 процента застрояване, уточни още Живко Тодоров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временна организация на движението в центъра на Стара Загора на 24-ти май и безплатна "Зелена зона"

С оглед безопасността на движението и безпроблемното отбелязване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, се въвежда временна организация на движението в центъра на Стара..

публикувано на 21.05.24 в 12:36

Партия „Заедно за силна община“ се регистрира за предстоящите местни избори в Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково регистрира листата на най-новата партия „Заедно за силна община“ за предстоящите нови местни избори на 23 юни. Листата е от 24 кандидати за общински съветници.  „Големите партии пренасят своите проблеми по..

публикувано на 21.05.24 в 10:26
храм

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май църквата почита Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин и на неговата майка Елена.  През 313 г. император Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като..

публикувано на 21.05.24 в 10:05

Радио Стара Загора навършва 88 години

Радио Стара Загора става на 88 години.  На 20 май 1936 г. началникът на радиоразпръскването в България, видният интелектуалец Панайот Тодоров, познат с артистичния си псевдоним Сирак Скитник, издава разпоредба да започне редовно програмно предаване от..

публикувано на 21.05.24 в 05:46

До 30 май движението от 157-ми до 162-ри км на АМ „Тракия“ става двупосочно

От днес до 30 май движението на АМ „Тракия" в участъка от 157-ми до 162-ри км ще се осъществява двупосочно в платното за София. Промяната в организацията на движение в отсечката на територията на област Стара Загора е за изпълнението на гаранционни..

публикувано на 20.05.24 в 18:34

Девет са основните приоритети в годишната общинска програма за закрила и развитие на децата

Общинска програма за закрила и развитие на децата за календарната година ще обсъдят и гласуват общинските съветници на Стара Загора на предстоящото си заседание, насрочено на 30 май.   Програмата е разработена съгласно изискване на Закона за..

публикувано на 20.05.24 в 17:40

В Ямбол продължава пролетното обновяване и полагане на пътна маркировка

С повишаване на температурите започна полагането на нова пътна маркировка по улиците в Ямбол. Това съобщават от пресцентъра на общината С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата, по които има най-интензивен..

публикувано на 20.05.24 в 16:05

Църквата в сливенското село Самуилово има храмов празник днес

Днес, хубавият християнски празник – денят на свети Константин и Елена ще отбележат и жителите на голямото сливенско село Самуилово. Неговите над 2 300 жители се радват на красивата църква, чиито патрони са светите майка и син, построена почти изцяло с..

публикувано на 21.05.24 в 07:00

Община Стара Загора предоставя 2 специализирани буса за хора с увреждания

Община Стара Загора ще представи утре две нови транспортни средства, чрез които ще се обезпечава движението на хора с увреждания в рамките на общината. Това са два специализирани буса на обща стойност 211 088 лева - те са закупени със средства от..

публикувано на 20.05.24 в 15:16
Надежда Чакърова

С празнично шествие Стара Загора посреща 24 май

По традиция,  24 май  ще бъде отбелязан в Стара Загора с тържествен ритуал по издигане на националното знаме на Република България, който ще започне в 10:00 часа на площада пред Общината. Празничното  шествие  от деца, ученици, преподаватели,..

публикувано на 20.05.24 в 15:10