Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се разширяването на пътя от Стара Загора до магистрала "Тракия"

Георги Гьоков
Снимка: БГНЕС

Разширяването на пътя от Стара Загора до единствената връзка на града с магистрала "Тракия" е отложено отново, сигнализира депутатът от "БСП за България" Георги Гьоков.

В отговор на негово питане регионалният министър Петя Аврамова е посочила, че проекта за удвояване на съществуващото трасе от близо 5 км. предстои да бъде актуализиран, защото е от 2008 г. Процедурата трябва да бъде завършена до края на 2019 г., а евентуално 2020-2021 година ще се търсят целеви средства за изграждането на т.нар. скоростен път (с по две платна във всяка посока). 

„Бях изненадан от тази нужда от актуализация, при положение, че предишният министър на регионалното развитие и благоустройство и сегашен заместник в същото министерство Николай Нанков бе посочил, че тази година трябва да стартира работата по проекта“, каза Гьоков. По думите му старозагорци заслужават едно по-различно отношение, още повече че този път е единственият подход на града към магистралата а в момента е двупосочен и с натоварен трафик. Тепърва ще стане ясно и колко ще е прогнозната стойност на новия технически проект, предишният беше в рамките на близо 25 млн. лв., припомни  депутатът от БСП. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

При спецакцията в Чирпан: проверяват два адреса за съхранение на дърва без документи

Две проверки за съхранение на дърва за огрев без документи на два различни адреса са започнали от началото на специализираната полицейска операция за противодействие на изборното законодателство и битовата престъпностна територията на РУ-Чирпан днес. В..

публикувано на 21.10.24 в 15:10

Ученици даряват занмателни игри на деца в неравностойно положение

Децата от 9-то основно училище „Веселин Ханчев“ в Стара Загора дариха пъзели, занимателни игри и играчки на  Дневен център за деца от семеен тип. Това е поредната благотворителна инициатива, която обединява в благородната кауза ученици, учители и..

публикувано на 21.10.24 в 14:40

280 000 бюлетини за извънредните избори са вече в Стара Загора

6 дни преди извънредния парламентарен вот, изборните книжа и бюлетините вече са в Стара Загора.  Всички те се съхраняват в помещения на Областната управа, под полицейска охрана.  От сряда започва раздаването  на книжата и бюлетините по общинските..

публикувано на 21.10.24 в 14:11

Двама старозагорци бяха избрани в Националната работна група за местна младежка политика към ММС

Здравко Димитров, ръководител на Звено „Младежки дейности“ в Община Стара Загора, и Нели Минева, младежки работник в Международен младежки център - Стара Загора, са част от състава на Националната работна група за местна младежка политика. Те са..

публикувано на 21.10.24 в 12:25
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

27-годишен е обвиняем за закана за убийство в условията на домашно насилие

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство П.П,, на 27 г., за това, че на 08.10.2024 г. в Стара Загора се заканил на 23-годишна жена с престъпление против нейната личност – с убийство, като деянието е извършено чрез..

публикувано на 21.10.24 в 11:17

Задържаха двама заради отстреляни сърни в Ивайловградско

Двама са задържани в полицейското управление в Ивайловград за ловуване в забранено време без съответното разрешително. Това е станало след проверка в с. Плевун. Мъжете са спрени с лек автомобил „Нисан“. В хода на контрола, в багажника на колата са..

публикувано на 21.10.24 в 11:06

69-годишен мъж стреля по жилищна сграда в Стара Загора

Възрастен мъж е стрелял с въздушен пистолет по жилищна сграда в Стара Загора. Нанесени са щети по постройката.  На 20.10.2024г., в 14:31ч., в Първо РУ- Стара Загора на тел.112 е получен сигнал от 46-годишна жена за нанесена щета по жилищна сграда, в гр...

публикувано на 21.10.24 в 10:36

Мъж е в болница след сбиване в село Тулово

47-годишен мъж е в болница след сбиване в село Тулово. Вчера  в 09.12ч., в РУ-Казанлък на тел. 112 е получен сигнал от 45-годишен мъж, за сбиване в землището на с. Тулово. На място е установено, че подателят на сигнала и още двама мъже на 47 и 52 години са..

публикувано на 21.10.24 в 10:32

Стартира VIII Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”

2 ОУ “П. Р. Славейков“ стартира 8-мо издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”.  Тази година Подтемата е „Моята България – мечтана и реална“. Това съобщи за Радио Стара Загора Маргарита Банова, учител и координатор на..

публикувано на 21.10.24 в 09:51

Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград

Независимата Виолета Димитрова е избрана за кмет на казанлъшкото село Бузовград на вчерашните частични избори. Тя беше единствен кандидат за поста и спечели вота с 291 действителни гласа. Изборите преминаха спокойно при ниска избирателна активност..

публикувано на 21.10.24 в 09:44