Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет на Хасково отново избра за председател Таня Захариева /галерия/

Своето първо редовно заседание проведе днес и новият Общински съвет на Хасково. Клетва да работят за доброто управление и развитие на общината положиха кметът на Хасково Станислав Дечев, новоизбраните 41 общински съветници и 26 кметове на населени места в общината. 

Първата сесия на новия ОбС на Хасково се състоя в едноименната общинска зала. Заседанието откри назначената в сряда за областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Председателят на ОИК Пламен Лечев връчи удостоверенията за встъпване в длъжност на новите общински съветници, кмет на общината и кметове на населени места, след което те положиха клетва да защитават интересите на жителите на общината.

"Ще работя за Хасково, ще работя за всеки един от вас, ще работя открито!", обеща на съгражданите си новият кмет Станислав Дечев след като пое от доскорошния кмет на община Хасково Добри Беливанов кметските символи – огърлица и ключа на града. 

След това бе сформирана 7-членна комисия за избор на председател на Общинския съвет. Само едно предложение бе направено за поста – на юристката Таня Захариева от групата на ГЕРБ, която бе председател на Общинския съвет и в предишния мандат. При проведеното тайно гласуване нейната номинация бе подкрепена от 30 гласа "за",  "против" гласуваха 8 души, а 2 от бюлетините се оказаха невалидни.  

В новия местен парламент на Хасково представителство имат 7 политически формации. Най-много съветници -16 има ПП ГЕРБ, следвани от ДПС – 8, БСП – 6, Демократична България – 4. По 3-ма представители имат местната коалиция Движение ЗАЕДНО за промяна и Национална политическа партия Българе. С един представител е Съюзът на свободните демократи. Най-възрастният общински съветник на Хасково е доскорошният кмет 73-годишният Добри Беливанов, а най-младият е 24-годишният Богдан Кирилов. 

Молебен за здраве и успех на новите управници на Хасково отслужи Знеполският и викарен епископ на Пловдивската митрополия Арсений.   

Репортаж от първата сесия на Общински съвет - Хасково можете да чуете в звуковия файл.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

Адвокатските колегии предвиждат стачни действия срещу ветото на президента по закона за адвокатурата

Всички 27 председатели на адвокатски колегии в България са се обединили в единно становище, в което подробно са разяснили защо не са съгласни с ветото на президента по закона за адвокатурата и какви са техните съображения. Това съобщи председателя на..

публикувано на 27.09.24 в 17:52

Защо фондация може да остане без финансиране за проект

Стотици деца от уязвими групи в старозагорско могат да останат без социалната подкрепа, която получават от фондация „Мисия Криле“ . Причината е отказ на Правната комисия на Общинския съвет  на Стара Загора да финансира дейността на мобилни екипи,..

публикувано на 27.09.24 в 16:41

В четири общини в Старозагорско не са назначени секционните комисии

Секционните избирателни комисии в област Стара Загора са назначени, с изключение на тези в общините Стара Загора, Раднево, Николаево и Братя Даскалови.  Причината е, че там са представени по две предложения за поименния състав на комисиите от двете..

публикувано на 27.09.24 в 16:24

Първо издание на Празник на лавровото дърво в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в село..

публикувано на 27.09.24 в 16:22

50 години от основаването си чества НУМСИ „Хр. Морфова“

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Събитието ще се проведе на 1..

публикувано на 27.09.24 в 16:03

Факултет „Техника и технологии“ тържествено отбеляза 60 години висше образование в Ямбол

С пъстра празнична програма Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол отбеляза 60 години висше образование в града. Празничният ден започна в заседателната зала на факултета, където бяха връчени грамоти за принос в развитието и утвърждаването на..

публикувано на 27.09.24 в 15:56

Старозагорски криминалисти иззеха предмети с белези на културно-исторически ценности

На 25.09.2024г. полицейски служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора са извършили проверка в къща, в с. Християново, обитавана от двама мъже на 39 и 37 години.  Намерени и иззети са медальон от бял метал и..

публикувано на 27.09.24 в 15:49

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване за държане на наркотици и неизпълнение на полицейско разпореждане

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършени четири престъпления – за държане на високорисково вещество – метамфетамин, за отказ от извършване на полицейска проверка, за управление на нерегистриран мотоциклет и..

публикувано на 27.09.24 в 15:42

Най-новият и роботизиран завод на "Арсенал" отваря врати в Стара Загора

С ден на отворените врати и редица прояви казанлъшката оръжейна "Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък и 146 години от съществуването си. Заводът остава най-големият работодател в област Стара Загора . Над 10 000 души работят сега в дружеството, а по..

публикувано на 27.09.24 в 15:06