Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Предприемачи - ГЕРБ” подпомогнаха Родилното отделение в Казанлък

Казанлъшката структура на „Предприемачи - ГЕРБ” се включи в дарителската кампания на Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и СНЦ „Бъдеще за децата“ в подкрепа на отделението по акушерство и гинекология. Със сумата от 2 000 лв. предприемачите подпомогнаха инициативата „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“.

„Не можем да сме безучастни към случващото се в нашата община и преди всичко към нуждите на нашата болница. Неведнъж сме участвали в различни дарителски инициативи и сме помагали кой с каквото може, било то като физически лица, било то като предприемачи. Този път се включихме, защото кампанията е насочена към бъдещето, към новия живот и даващите нов живот – майките. Те заслужават най-доброто. Лекарите и медицинският персонал – също”, заяви Генчо Генчев – председател на „Предприемачи - ГЕРБ” – Казанлък.

Целта на кампанията е да бъдат закупени второ съвременно и модерно родилно легло и гинекологичен стол, които да предоставят комфорт на родилката, сигурност и адекватни условия в най-критичния и важен момент от появата на новия живот. Също така, необходими са постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и техните майки. Желанието на организаторите е чрез проявената съпричастност мястото, където се раждат децата на Казанлък и близките населени места, да стане осъзнат избор и предпочитано място от младите родители.

Към каузата вече са привлечени: училища, детски градини, младежки клубове, детски школи, неправителствени и бизнес организации.

В периода 2014 г. - 2015 г. Община Казанлък реализира два мащабни проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и реконструкция, обновяване и оборудване на част от отделенията в МБАЛ, включително на родилна зала в отделение по акушерство и гинекология (АГО). По-добрите условия за работа в него създават предпоставки за привличане на повече млади лекари, неонатолози и акушерки, които да работят. От страна на Общината ежегодна практика стана и финансирането на  лекари – специализанти, които са избрали да упражняват хуманната си професия в местната болница. Двама от тях вече работят в АГО.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Хасково

Над 15 милиона лева от местни данъци и такси отчита община Хасково

Общият размер на приходите от местни данъци и такси в община Хасково към 30 април 2024г. е 15 412 000 лв. До тази дата гражданите, изплатили налозите за цялата година, ползваха отстъпка от 5 %. За сравнение през същия период на 2023г. събраните..

публикувано на 16.05.24 в 11:30

Скъпи гости посрещна Оряховица по повод празника на селото

Въпреки дъждовното време, Оряховица посрещна скъпи гости на своя личен празник. Освен него, селото отбеляза и 145 години от възстановяването на храм „Св. Атанасий". „От мое име и от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров – Честит празник! Нека..

публикувано на 16.05.24 в 11:24

СУ „Максим Горки“ се разширява с нова пристройка

Има осигурено финансиране за изграждането на разширение на Средно училище „Максим Горки“, информира зам.-кметът на Община Стара Загора арх. Мартин Паскалев, цитиран от пресцентъра на общината. „Разширението ще е в югозападната част на двора и малка..

публикувано на 16.05.24 в 11:21

Старозагорският куклен театър се завърна със специална награда от Нови Сад

Старозагорският куклен театър се връща от Нови Сад със специална награда за многостранна актьорска изява на Любомир Желев за спектакъла „ХОТЕЛ“ на Международния театрален фестивал за деца и младежи. „Тази уникална награда отбелязва изключителна..

публикувано на 16.05.24 в 10:14

Естественият прираст в Стара Загора започва да се коригира

Естественият прираст в Старозагорски регион започва да се коригира до предпандемичните си рамки, въпреки че остава негативен. През 2023г. се наблюдава забавяне на намаляването на населението в региона, а община Стара Загора е с положителен..

публикувано на 16.05.24 в 09:55

Старозагорски спортни клубове подкрепят 34-годишен старозагорец в битката му за по-добър живот

Спортен клуб по културизъм и фитнес „Кобра“ и приятели се включват в дарителската кампания за Желязко Атанасов. Те ще проведат открита тренировка на 18 май от 10:00 часа на футболното игрище зад Пощата в Стара Загора. Т ова съобщи за Радио Стара..

публикувано на 16.05.24 в 08:53
Община Стара Загора

Отново търсят съдебни заседатели в Стара Загора

До 22 май тече удълженият срок за прием на документи на кандидати за съдебни заседатели към Районния съд в Стара Загора. Все още не са попълнени 13 места за попълване на списъка на съдебните заседатели при същия съд за предстоящия мандат..

публикувано на 16.05.24 в 08:48

Илияна Йотова открива помещения за непридружени деца в бежанския център в Харманли

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Регистрационно-приемателния център в Харманли по повод откриването на помещения, включени в инициативата "Сигурна зона за непридружени деца". Зоната е създадена съвместно с Държавната агенция за бежанците,..

публикувано на 16.05.24 в 08:13

Свлачище затруднява движението в Прохода на републиката

Временно движението в Прохода на републиката се осъществява двупосочно в една лента, поради почистване на пътното платно от паднали камъни, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Свлякла се е земна маса в района преди „Предела“ от южната страна..

публикувано на 15.05.24 в 18:12

Стара Загора ще е домакин на "Фея под липите"

Три дни Стара Загора ще е домакин на 18-тото издание на традиционния международен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“ . Гимнастички от 20 клуба в страната ще премерят уменията си заедно с гости от Франция, Италия и Израел...

публикувано на 15.05.24 в 16:46