Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа среща със съседни общини за създаване на партньорски проекти с европейско финансиране се проведе в община Казанлък

Среща със съседни общини за създаване на партньорство за изработка на общи проекти с европейско финансиране през следващия програмен период 2021 – 2027 се проведе днес в Зала 6 на Община Казанлък. Срещата бе по инициатива на Кмета Галина Стоянова и с участието на областния управител на Стара Загора Гергана Микова. Интерес по темата изразиха кметове и предсатвители на общините Павел Баня, Мъглиж, Гурково, Николаево. Разговорите имаха за цел да се намерят допирни точки в развитието на Казанлък и на съседните общини, по които съвместно могат да бъдат изработвани проекти за кандидатстване по програмите, финансирани от Европейския съюз в следващите седем години.

Присъстващите обсъдиха възможностите, на базата на местните ресурси по места да се постигне развитието на всяка от общините, а така – и на региона. Представители на фирма „НСОРБ-Актив“ЕООД направиха разяснения за различните възможности за кандидатстване и форми на финансиране със средства от фондовете на Европейския съюз чрез взаимодействие и партньорство между местните власти и заинтересовани страни от общността в близкото бъдеще. Според новите правила за следващия програмен период, ще се финансират проекти, създадени в партньорство между местната власт, бизнеса, неправителствени организации и други (“заинтересовани страни”), на базата на разработени концепции за Интегрирана териториална инвестиция (ИТИ).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Децата в Сливен празнуват Първи юни с игри, работилници и истинска пожарна кола

Множество работилници - по стъклопис, грънчарство, плъстене, правене на сапуни и други очакват децата на Сливен в центъра на града по случай деня на детето 1 юни. На централния площад „Хаджи Димитър" ги очакват и безплатни надуваеми съоръжения...

публикувано на 01.06.24 в 10:37

Честит празник, деца

На Първи юни отбелязваме Деня на детето.  В Стара Загора през целия ден се организират множество събития и празнични прояви за децата. Ето и програмата на събитията, подготвени от Община стара Загора: 10.00 – 12.00 часа, Сцена пред Община Стара..

публикувано на 01.06.24 в 10:24

Откриха международния фолклорен фестивал в Казанлък

В Казанлък започна международния фолклорен фестивал, който събира състави от различни страни, обединени от енергията на музиката и танците. Като неизменна част от Празника на розата, през следващите три дни фестивалът ще среща жителите и гостите на града..

публикувано на 31.05.24 в 18:42

Доброволци организират двудневен фест за децата от "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда" в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват..

публикувано на 31.05.24 в 18:39

Тракийски университет и мароканската провинция Загора подписаха споразумение за сътрудничество

Делегация от провинция Загора в Мароко, начело с президента им Шейки Мадани гостуваха на Тракийски университет – Стара Загора, по покана на ректора проф. Добри Ярков. Гостите имаха възможността да се запознаят с част от материалната база на..

публикувано на 31.05.24 в 18:36

Наградиха победителите в конкурсa "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ"

В актовата зала на Второ основно училище "П. Р. Славейков" се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ". Тазгодишната тема бе „Моята България – завещана и бъдеща“...

публикувано на 31.05.24 в 16:56

„Златната липа“ постила червения килим в Стара Загора за 11-ти път

От утре – 1 юни, Стара Загора отново става град на качественото европейско кино. Над 50 филма от 18 страни от Европа влизат във филмовата програма на фестивала, организиран за 11-ти пореден път от кинорежисьора Магдалена Ралчева и Община Стара Загора,..

публикувано на 31.05.24 в 15:48
Дебора

Делото "Дебора" започна по същество в Районния съд в Пловдив

В Районния съд в Пловдив започна по същество делото срещу Георги Георгиев,  обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора, предаде за Радио Стара Загора Севдалин Палаузов от Радио Пловдив. След няколко неуспешни опита, днес то..

публикувано на 31.05.24 в 15:18

Две ретро влака посреща Казанлък

Първият влак, теглен от парен локомотив, пристигна от Пловдив. Стотици казанлъчани посрещнаха първите пътници. Събитието е част от честването на 100 години от създаването на ЖП гарата в Казанлък и стартът на празниците на розата, чиито кулминационни дни..

публикувано на 31.05.24 в 15:00

Реновираната с 300 хиляди лева Неонатология в АГ Хасково беше официално открита днес

Обновеното отделение по неонатология в Акушеро-гинекологичния (АГ) комплекс в Хасково беше официално открито днес. Секторът в ще разполага с 20 кувьоза за недоносени бебета, два от които са новозакупени. Строително-монтажните работи и доставката на..

публикувано на 31.05.24 в 14:53