Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Душо Гавазов е новият кмет на Община Мъглиж

| обновено на 01.03.21 в 09:31
Душо Гавазов
Снимка: Радио Стара Загора

Д-р Душо Гавазов, издигнат от ПП „ГЕРБ“, е новият кмет на Община Мъглиж. Той получи 58,99 на сто от гласовете на избирателите. На второ място с 28,45 % е Златко Острешев, кандидат на Местната коалиция „ДБГ- Движение 21- НДСВ", на трето място е кандидатът на Коалиция "БСП за България" Меглена Филипова с 11,67% от действителните гласове. 

На 28 февруари правото си на глас упражниха 50% от избирателите, информира Зорница Светославова от общинската избирателна комисия в Мъглиж. По думите й няма сигнали и жалби за нарушения при изборите, проверките на място също не са установили нарушения, спазвани са и всички въведени противоепидемични мерки"

Извънредните частични избори в община Мъглиж се проведоха заради внезапната кончина на кмета Господин Господинов.

Д-р Душо Гавазов е роден през 1969 г. в Стара Загора. Завършил е Медицина в Тракийски университет. Работил е като лекар ординатор в отделение "Уши, нос, гърло“ в Университетска болница – Стара Загора и в Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания. Семеен, с две деца. 

Новоизбраният кмет д-р Душо Гавазов е досегашен заместник-кмет на общината. За Радио Стара Загора той коментира, че гражданите на Мъглиж са гласували за искрените послания и са дали вот срещу демагогията в политиката. Определи и първите си задачи като кмет.

 "Още в първият ден ще проверя как върви ремонта на банския комплекс в село Ягода, една дълго лелеяна мечта ана много поколения, второто, което ще направя е да проверя акак върви строителството на предпазните огради около ромския квартал "Свобода", ще проверим как се прави монтажа на четирите фотоволтаични централи до 30 киловата на покривите на четири от  нашите общински сгради и ще видя докъде са стигнали нещата по съдебния процес, който водим с Дъражавен фонд "Земеделия" за близо 7 млн. лв., които трябва да влезнат в бюджета аза инфраструктура на общината", коментира Гавазов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт ограничава паркирането в участък от ул. "Св. Княз Борис"

Във връзка със строително-ремонтните дейности на ул. „Св. Княз Борис“ в Стара Загора – в участъка от „Отец Паисий“ до ул. „Цар Иван-Асен II“, ще бъде ограничено паркирането в посочената отсечка. На живущите, на които са издадени карти за паркиране по..

публикувано на 01.07.24 в 17:33

Ново попълнение в Районна прокуратура - Стара Загора

В Районна прокуратура – Стара Загора се проведе тържествена церемония по встъпване в длъжност на младши прокурор Венцислав Великов. Той е назначен с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс.  Младши прокурор Великов положи тържествена..

публикувано на 01.07.24 в 17:13

Близо 10 000 дка горски площи са засегнати от пожари само за седмица

През изминалата седмица, горски служители от „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен участваха в овладяването и потушаването на над 10 горски пожара. Те са възникнали на територията на общо пет държавни горски стопанства , като са локализирани..

публикувано на 01.07.24 в 17:00

Кукленият театър в Стара Загора с поредна награда

Актьорът Любомир Желев е първият носител на  наградата  за мъжка роля от Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ за ролята си в спектакъла „Банкови кризи и наказания“. Режисьорът Теди Москов  получи наградата за режисура за спектаклите „Дабъ..

публикувано на 01.07.24 в 16:03

Ремонт за 17 милиона лева ще обнови 400 декара от квартал "Казански"

Първа копка, която ще даде старт на ремонта в квартал „Казански“ бе направена днес между блокове 16 и 29 в едноименния старозагорски квартал. Стойността на проекта е 17 милиона лева, а благоустроената площ ще бъде 400 декара.  Официалната церемония..

публикувано на 01.07.24 в 16:00

Публикувани са резултатите от Националното външно оценяване за седмокласниците

Резултатите от Националното външно оценяване в края на 7 клас вече са публикувани, съобщи Министерството на образованието.  Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код. На изпита по български..

публикувано на 01.07.24 в 14:05
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа в сряда

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

публикувано на 01.07.24 в 13:42
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Пръскане срещу комари започва тази вечер в Стара Загора.  Екипите на общината тръгват от квартал „Зора“ в 21,30 часа и ще обработят откритите площи и в квартал „Кольо Ганчев“ от 22,30 ч. и в централната градска част след 23,30 ч. От..

публикувано на 01.07.24 в 13:36

Изгоря училището в село Гранит

Сградата на основното училище в село Гранит в община Братя Даскалови е изгоряла при пожар. Огънят е тръгнал вчера следобед от сухи треви в двора на учебното заведение. На място са се отзовали два автомобила от районната служба на пожарната в Чирпан, но..

публикувано на 01.07.24 в 13:08

Гасят автомобил на централен булевард в Стара Загора

Автомобил се запали в движение на централния булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. На мястото на инцидента е екип на пожарната. По първоначална информация няма пострадали. В момента движението в посока "Железник" между кръстовището с ул. "Димчо..

публикувано на 01.07.24 в 12:57