Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте заболеваемостта от Covid-19 в Ямболска област

Снимка: БГНЕС

Продължава да се усложнява ситуацията в Ямболска област, заболеваемостта през последните дни достигна 240 на 100 000 население. 

Броят на настанените в лечебни заведения продължава да се увеличава, уточни главният секретар на РЗИ-Ямбол Донка Желева. „В болница са настанени 53 граждани, на домашно лечение са 688, под карантина са поставени 531 контактни лица. От днес също имаме 40 случая“, каза тя.

Зелени коридори за ваксинация в Ямболска област не действат. „Няма възможност за зелени коридори, тъй като няма свободна ваксина. Работим по фазите на ваксинационния план“.

Днес ще приключи ваксинацията на заетите в изборния процес. „610 са до момента, очакваме да станат до 640 до края на деня.“

За ангажираните в изборите е осигурена и втора доза от ваксината на „Пфайзер“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Подменят пътни знаци в Ямболска област

Започна подмяната на липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Ямболска област. През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен. Мащабната подмяна на пътните знаци  се очаква да приключи преди началото на зимния..

публикувано на 22.06.24 в 17:09

Откриха Международния фестивал на лавандулата в Чирпан

Община Чирпан за трета поредна година в три юнски дни презентира културата, бита и кулинарията чрез красивата и ароматна лавандула. „Тъй като Министерството на туризма застана плътно до нас и ни помага в това начинание, ние показваме заедно и с..

публикувано на 22.06.24 в 16:40

За трети път „Сцена на края на града“ събира млади театрали

Студентският театрален фестивал „Сцена на края на града“ започва в понеделник ,24 юни, в Хасково. Парк Ямача ще посрещне бъдещите звезди на българския театър. Студенти от последните класове на театралните висши училища в цялата страна ще представят..

публикувано на 22.06.24 в 16:37

Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково

Близо 250 полицаи ще следят за реда и нормалното протичане на вота на утрешните избори за нов Общински съвет в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в областния град. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от..

публикувано на 22.06.24 в 12:36

Стара Загора е домакин на детския фестивал „Промая“

От 10:30ч. до 14ч. на 22 юни, събота, в парк „Пети октомври“ в Стара Загора ще се проведе третото издание на детския фестивал „Промая“. Тазгодишният акцент в събитието е еко насочеността, рециклирането, нулевият отпадък и опазването на планетата..

обновено на 22.06.24 в 08:04

Черешова задушница е

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Това е един от трите дни в православния календар за общ молитвен помен. Р аздават се череши в памет на починалите близки. В православната..

публикувано на 22.06.24 в 07:10

Прогноза за времето

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобед над планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и..

публикувано на 22.06.24 в 07:05

Вандалски прояви налагат монтирането на камери в двата гробищни парка на Стара Загора

Двата гробищни парка на Стара Загора на „Хрищенско шосе“ и до село Богомилово са в прилично състояние, окосени и почистени, съобщи в ефира на Радио Стара Загора във връзка с предстоящата утре Черешова Задушница директорът на Общинско предприятие..

публикувано на 21.06.24 в 15:44

В Стара Загора връчиха награда на името на строителя на президентския дом в Бояна

Випуск 2024 на Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „Любор  Баер“ получи дипломите си за завършено средно образование с успех над „Много добър 5:00“.   Във всяка от петте паралелки има отличници. Към завършилите124-ма..

публикувано на 21.06.24 в 15:15
Хасково

В 152 секции ще гласуват в Хасковско на извънредните избори за общински съвет

Днес е последният ден от предизборната кампания за извънредните избори за общински съвет в Хасково, насрочени за 23 юни. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от изборите на 29 октомври миналата година. Общо 337 са..

публикувано на 21.06.24 в 14:55