Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямо количество "маркови" стоки са задържани при проверки на "Капитан Андреево"

Снимка: архив

Служителите на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха над 33 000 текстилни изделия, обувки, аксесоари и парфюми при проверки през последните десет дни на митническия пункт. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенцията "Митници".
Най-голямото количество "маркови" стоки е било открито на 8 март в товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от Турция за Полша. Камионът е бил селектиран по метода "анализ на риска". При проверката е било установено, че количеството на стоката - 627 колета, съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. Открити са били 25 572 текстилни изделия, 4678 чифта чорапи, 2395 ризи, якета, клинове, къси панталони, дънки. Те са били брандирани с логото на 25 световноизвестни марки.
На 15 март в друг камион, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват сред декларираната стока 4399 спортни долнища с марката "Adidas", а на следващия ден - 494 спортни екипа, детски комплекти, якета и тениски със знаци на регистрирани търговски марки в лек автомобил от Турция за Румъния. Стоки със съмнения за произхода са били открити същия ден и в три леки автомобила с турска регистрация.
В изпълнение на Европейския регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, допълват от митницата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

280 000 бюлетини за извънредните избори са вече в Стара Загора

6 дни преди извънредния парламентарен вот, изборните книжа и бюлетините вече са в Стара Загора.  Всички те се съхраняват в помещения на Областната управа, под полицейска охрана.  От сряда започва раздаването  на книжата и бюлетините по общинските..

публикувано на 21.10.24 в 14:11

Двама старозагорци бяха избрани в Националната работна група за местна младежка политика към ММС

Здравко Димитров, ръководител на Звено „Младежки дейности“ в Община Стара Загора, и Нели Минева, младежки работник в Международен младежки център - Стара Загора, са част от състава на Националната работна група за местна младежка политика. Те са..

публикувано на 21.10.24 в 12:25
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

27-годишен е обвиняем за закана за убийство в условията на домашно насилие

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство П.П,, на 27 г., за това, че на 08.10.2024 г. в Стара Загора се заканил на 23-годишна жена с престъпление против нейната личност – с убийство, като деянието е извършено чрез..

публикувано на 21.10.24 в 11:17

Задържаха двама заради отстреляни сърни в Ивайловградско

Двама са задържани в полицейското управление в Ивайловград за ловуване в забранено време без съответното разрешително. Това е станало след проверка в с. Плевун. Мъжете са спрени с лек автомобил „Нисан“. В хода на контрола, в багажника на колата са..

публикувано на 21.10.24 в 11:06

69-годишен мъж стреля по жилищна сграда в Стара Загора

Възрастен мъж е стрелял с въздушен пистолет по жилищна сграда в Стара Загора. Нанесени са щети по постройката.  На 20.10.2024г., в 14:31ч., в Първо РУ- Стара Загора на тел.112 е получен сигнал от 46-годишна жена за нанесена щета по жилищна сграда, в гр...

публикувано на 21.10.24 в 10:36

Мъж е в болница след сбиване в село Тулово

47-годишен мъж е в болница след сбиване в село Тулово. Вчера  в 09.12ч., в РУ-Казанлък на тел. 112 е получен сигнал от 45-годишен мъж, за сбиване в землището на с. Тулово. На място е установено, че подателят на сигнала и още двама мъже на 47 и 52 години са..

публикувано на 21.10.24 в 10:32

Стартира VIII Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”

2 ОУ “П. Р. Славейков“ стартира 8-мо издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”.  Тази година Подтемата е „Моята България – мечтана и реална“. Това съобщи за Радио Стара Загора Маргарита Банова, учител и координатор на..

публикувано на 21.10.24 в 09:51

Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград

Независимата Виолета Димитрова е избрана за кмет на казанлъшкото село Бузовград на вчерашните частични избори. Тя беше единствен кандидат за поста и спечели вота с 291 действителни гласа. Изборите преминаха спокойно при ниска избирателна активност..

публикувано на 21.10.24 в 09:44

Спецакция за купуване на гласове се провежда в Чирпан

Специализирана полицейска операция за противодействие на изборното законодателство и битовата престъпност се провежда на територията на РУ-Чирпан днес.  Извършват се съвместни проверки на полицейски служители и контролни органи на други..

публикувано на 21.10.24 в 09:37

Все повече хора активират мобилното приложение еЗдраве

От началото на кампанията  по сдвояване на електронните здравни досиета с мобилните телефони продължава на различни места в цялата страна, в област Стара Загора интерес  към приложението еЗдраве са имали 525 души. Припомняме, че кампанията на..

публикувано на 21.10.24 в 08:40