Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ямбол продължава мерките по вдигане на изоставени автомобили

Служители на СПООР при Община Ямбол продължават с мерките за освобождаване на територията на града от изоставени леки и лекотоварни автомобили. До момента са установени над 400 коли от този тип. Нарушителите са изоставили превозните си средства на зелени площи, тротоари и паркинги на територията на общината.

Предписания се поставят на превозни средства, които не са в движение, без технически преглед за последните 3 месеца и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите със стикери собствениците имат срок от 14 дни  сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Припомняме, че автомобили, паркирали в нарушение на разпоредбите на чл.168, ал.1 от Закона за движение по пътищата и на наредбите на Общински съвет - Ямбол, също се репатрират. Основните нарушения са свързани с неправилното паркиране в пешеходни зони, зони за отдих и спорт, детски площадки, автобусни спирки и др.

Паркингът за репатриране на автомобилите на територията на община Ямбол се намира в ж. к. „Хале", в близост до блок 8. Информация за репатрирани коли може да бъде получена на телефонен номер 0882 52 24 81.

Таксата за освобождаване на принудително отстранено пътно превозно средство, неправилно паркирано на територията на общината е 40 лв. с включен ДДС за всеки отделен случай.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

Адвокатските колегии предвиждат стачни действия срещу ветото на президента по закона за адвокатурата

Всички 27 председатели на адвокатски колегии в България са се обединили в единно становище, в което подробно са разяснили защо не са съгласни с ветото на президента по закона за адвокатурата и какви са техните съображения. Това съобщи председателя на..

публикувано на 27.09.24 в 17:52

Защо фондация може да остане без финансиране за проект

Стотици деца от уязвими групи в старозагорско могат да останат без социалната подкрепа, която получават от фондация „Мисия Криле“ . Причината е отказ на Правната комисия на Общинския съвет  на Стара Загора да финансира дейността на мобилни екипи,..

публикувано на 27.09.24 в 16:41

В четири общини в Старозагорско не са назначени секционните комисии

Секционните избирателни комисии в област Стара Загора са назначени, с изключение на тези в общините Стара Загора, Раднево, Николаево и Братя Даскалови.  Причината е, че там са представени по две предложения за поименния състав на комисиите от двете..

публикувано на 27.09.24 в 16:24

Първо издание на Празник на лавровото дърво в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в село..

публикувано на 27.09.24 в 16:22

50 години от основаването си чества НУМСИ „Хр. Морфова“

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Събитието ще се проведе на 1..

публикувано на 27.09.24 в 16:03

Факултет „Техника и технологии“ тържествено отбеляза 60 години висше образование в Ямбол

С пъстра празнична програма Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол отбеляза 60 години висше образование в града. Празничният ден започна в заседателната зала на факултета, където бяха връчени грамоти за принос в развитието и утвърждаването на..

публикувано на 27.09.24 в 15:56

Старозагорски криминалисти иззеха предмети с белези на културно-исторически ценности

На 25.09.2024г. полицейски служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора са извършили проверка в къща, в с. Християново, обитавана от двама мъже на 39 и 37 години.  Намерени и иззети са медальон от бял метал и..

публикувано на 27.09.24 в 15:49

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване за държане на наркотици и неизпълнение на полицейско разпореждане

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършени четири престъпления – за държане на високорисково вещество – метамфетамин, за отказ от извършване на полицейска проверка, за управление на нерегистриран мотоциклет и..

публикувано на 27.09.24 в 15:42

Най-новият и роботизиран завод на "Арсенал" отваря врати в Стара Загора

С ден на отворените врати и редица прояви казанлъшката оръжейна "Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък и 146 години от съществуването си. Заводът остава най-големият работодател в област Стара Загора . Над 10 000 души работят сега в дружеството, а по..

публикувано на 27.09.24 в 15:06