Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без проблеми и без анулирани работи премина НВО в Стара Загора

Снимка: архив

На проведеното днес национално външно оценяване (НВО) по математика в област Стара Загора се явиха 2751 ученици от седми клас и 2137 ученици в десети клас, съобщи за Радио Стара Загора Милена Йолдова, председател на Комисията за организиране и провеждане на Националното външно оценяване към Регионалното управление на образованието в Стара Загора. 

До края на изпитния ден не са постъпили никакви сигнали за проблеми, няма информация за недопуснати ученици, за закъснели или за анулирани работи.

В област Стара Загора не е имало и ученици под карантина за тези изпити.

Предстои оценяване на работите през следващата седмица, уточни Йолдова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стара Загора отново става столица на европейското кино с откриването на фестивала "Златната липа"

Кинофестивалът „Златната липа“ стартира днес, точно в 17.30 ч., с официална церемония в Държавна опера Стара Загора.  Пресконференция за старта на Международния кинофестивал за ново европейско кино през 2024-та бе дадена по-рано през деня...

публикувано на 01.06.24 в 17:37

Казанлък се побратими с виетнамския град Лай Чау

На официална церемония днес кметът на Казанлък Галина Стоянова подписа Меморандум за разбирателство за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между Казанлък и виетнамския град Лай Чау.  В документа представителите на виетнамския град Лай..

публикувано на 01.06.24 в 17:17

Читалището в Рупките празнува 150 години от създаването си

Едно от най-старите читалища в България - НЧ „Христо Ботев 1874“ в чирпанското село Рупките ще отбележи днес 150 години от създаването си. Културното средище е основано от Стоян Заимов - революционер от Априлското въстание и съратник на Васил..

публикувано на 01.06.24 в 14:38

"Върбова свирка свири" за 24-ти път в Болярово

В крайграничната община Болярово днес се провежда 24 -тото издание на Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" предава кореспондентът Даниела Костова. Гост на събора е и вицепрезидентът Илияна Йотова.  В конкурсната програма участват..

публикувано на 01.06.24 в 14:23

Болярово отново е домакин на националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири"

24 тото издание на Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" се провежда днес  в крайграничната община Болярово. За участие са записани близо 500 деца от цялата страна, гост на събора ще е и вицепрезидентът Илияна Йотова, информира..

публикувано на 01.06.24 в 11:18

Празникът на розата в Казанлък е пълен със събития във втория си кулминационен ден

Поредица от събития са включени в днешната програма на втория от кулминационните дни на Празника на розата в Казанлък, съобщиха от местната администрация. Проявите са както за деца, така и за всички жители и гости на града. Детско шоу започна в..

публикувано на 01.06.24 в 11:02

Децата в Сливен празнуват Първи юни с игри, работилници и истинска пожарна кола

Множество работилници - по стъклопис, грънчарство, плъстене, правене на сапуни и други очакват децата на Сливен в центъра на града по случай деня на детето 1 юни. На централния площад „Хаджи Димитър" ги очакват и безплатни надуваеми съоръжения...

публикувано на 01.06.24 в 10:37

Честит празник, деца!

На Първи юни отбелязваме Деня на детето.  В Стара Загора през целия ден се организират множество събития и празнични прояви за децата. Ето и програмата на събитията, подготвени от Община стара Загора: 10.00 – 12.00 часа, Сцена пред Община Стара..

публикувано на 01.06.24 в 10:24

Откриха международния фолклорен фестивал в Казанлък

В Казанлък започна международния фолклорен фестивал, който събира състави от различни страни, обединени от енергията на музиката и танците. Като неизменна част от Празника на розата, през следващите три дни фестивалът ще среща жителите и гостите на града..

публикувано на 31.05.24 в 18:42

Доброволци организират двудневен фест за децата от "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда" в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват..

публикувано на 31.05.24 в 18:39