Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висок интерес към електрическите тротинетки в Стара Загора

| обновено на 20.09.21 в 09:21

Електрическите тротинетки се радват на висок интерес в Стара Загора. Това каза в интервю за Радио Стара Загора Петко Анчев – мениджър за България на нaй-гoлямaтa ĸoмпaния зa нaeм нa eлeĸтpичecĸи тpoтинeтĸи в cвeтa. Първоначалният силен интерес е довел до вандализъм, но с времето той намалява, коментира Анчев. Между 150 и 170 е броят на тротинетките в Стара Загора, като от тях до момента са се възползвали над 5000 потребители, които са осъществили над 30 000 пътувания. Петко Анчев припомни основните правила за движение на електрическите превозни средства в България. Скутерите трябва да се карат само по улиците с разрешена скорост до 50 км. в час, където е възможно по велоалеи, но не и по тротоарите. Призоваваме водачите на тези превозни средства трябва да бъдат с каски, уточни Анчев.

Ежегодната Европейска седмица на мобилността започна на 16 септември и завършва с Деня без автомобили 22 септември. Петко Анчев посочи Стара Загора като добър пример за град с подходяща инфраструктура за желаещите да се придвижват по алтернативни на автомобилния транспорт начини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разширяват граничен пункт "Капитан Андреево"

Има обявена обща поръчка за разширяването на ГКПП "Капитан Андреево". В бюджета са отделени 50 млн. лв., обяви при посещение там днес служебният премиер Димитър Главчев. Той допълни, че предстои да се изгради втори терминал на пункта и да се разшири с..

публикувано на 05.06.24 в 19:02

Буря нанесе големи щети в Хасково

Съборени дървета, смачкани коли и наводнени улици след силна буря в Хасково, разразила се в късния следобед в Хасково. Бедствието удари областния град, а по-късно и региона. Навсякъде падна градушка. На места в Хасково ледените късове са били с големина..

публикувано на 05.06.24 в 18:59

С кредити и изкупуване на тока от ТЕЦ 2 гарантират бъдещето на „Марица-изток“

Предприети са достатъчно мерки за гарантиране работата на „Мини Марица-изток“ и топлоцентралите в енергийния комплекс. Това коментира служебният министър на енергетиката Владимир Малинов на среща в Раднево за бъдещето на комплекса „Марица-изток“...

публикувано на 05.06.24 в 18:53
Георги Георгиев

Административният съд в Стара Загора: Полицейският арест на Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или..

публикувано на 05.06.24 в 18:07

Пожар унищожи апартамент в старозагорския кв. "Железник"

Голям пожар в жилищен блок на ул. "Старозагорско въстание" №24 разтревожи жителите на кв. "Железник". Сигналът за огъня е подаден на тел. 112 малко след 14.00 часа, съобщиха от РДПБЗН-Стара Загора. Пожарът е възникнал в апартамент на 7-я етаж. За щастие..

публикувано на 05.06.24 в 16:20

Откриха ремонтираното читалище в Ново село

Читалището е най-важната сграда в едно село, понякога кметовете се стараят повече за кметствата, но аз мисля, че вниманието трябва да е върху средището на духовност. С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров прекрачи прага на ремонтираното..

публикувано на 05.06.24 в 16:15

Вдигат пътните блокади край Гълъбово

Протестиращите на пътя Гълъбово - Мъдрец вдигат блокадите си от 16.00 часа.  Това стана ясно след тяхна среща на място със служебния премиер Димитър Главчев и регионалния министър Виолета Коритарова.  Главчев и Коритарова донесоха на..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ канят децата на летни занимания

За пореден път къща музей „Гео Милев“, организира лятна детска занималня в прохладната си зелена градина. Това съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Децата, които обичат да четат, рисуват, оцветяват, апликират, моделират, както и да научат..

публикувано на 05.06.24 в 15:23
Светеца гражданин

Грузинският филм "Светеца гражданин" получи голямата награда на филмовия фестивал "Златната липа"

Актрисата Ели Скорчева бе удостоена с наградата за женска роля на Фестивала „Златната Липа“ в Стара Загора, който приключва днес. Тя изпълни главната роля във филма на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ – лента, разказваща историята на учителка от..

публикувано на 05.06.24 в 14:50