Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От НСОРБ десет години чакат държавата да даде повече права на кметовете

Силвия Георгиева
Снимка: НСОРБ

Повече от 10 години предлагаме на държавата да даде възможност на общините да контролират движението в организираните територии, чрез системите за видео наблюдение, които самите общини да закупуват и поддържат . Това заяви за Радио Стара Загора  Силвия Георгиева, изпълнителния директор на Национално сдружение на общините в Република България във връзка с зачестилите злополуки на пътя. 

От Сдружението на общините предлагат и глобите, които ще се плащат при извършване на нарушенията в градски условия, да постъпват в общинските бюджети, за да се използват за подобряване на градската инфраструктура. 

"Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е един от инициаторите на това предложение и един от най - активните му застъпници. За съжаление вече 10 години никой от управляващите не възприема това наше предложение, което е елементарно, но би дало възможност на кмета осъществява непрестанен контрол. Не сме се отказали , продължаваме да настояваме за това наше предложение ще го внесем и в бъдещия парламент", коментира още Силвия Георгиева.


Още от категорията

Младежки общински съвет с благотворителна кампания преди Коледа

За пети път, Младежки общински съвет организира благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш" в Стара Загора.  Събираме хранителни продукти от първа необходимост, разказа председателят на МОС Офелия Янакиева като допълни, че всички събрани..

обновено на 06.12.22 в 11:24

Ремонтът на поликлиниката в Павел баня е на финала си

Съвсем скоро ще приключат ремонтните дейности в “Спешна медицинска помощ” и “Поликлиника” в Павел баня. Те се извършват със средства, които държавата отпусна на общините по време на ковид пандемията за справяне с вируса и които Община Павел баня успя да..

публикувано на 06.12.22 в 10:12

Близо 5 хиляди са имениците на Никулден в Стара Загора

На Никулден гости за имен ден очакват близо 5 хиляди старозагорци. 2263 са носещите името Николай, а с кратката му форма – Нико, са 381. 621 са господата с име Никола. Кольо (649) и Колю (6) също посрещат гости за имен ден, сочи справката на Дирекция..

публикувано на 06.12.22 в 09:41
Регионална библиотека „Сава Доброплодни

Коледно дърво на желанията в библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен

Коледно дърво на желанията ще събира мечтите на сливенските деца в регионалната библиотека „Сава Доброплодни”. Това съобщи Росица Василева, директор на културната институция.  На огромна елха във фоайето на библиотеката деца и юноши от Никулден до..

публикувано на 06.12.22 в 09:20

Старозагорският пазар "Васил Шаханов" с номинация за „Сграда на годината“

Радио Стара Загора представя архитекти с техните успешно реализирани през годината проекти, които заслужиха признанието на обществото и на гилдията. Професионализмът им донесе на града цели три номинации в престижния национален конкурс „Сграда на..

публикувано на 06.12.22 в 09:15

Облачно време и намалена видимост поради мъгла тази сутрин в Старозагорска област

Облачно време, мокри пътни настилки и температури от минус 2 до 7 градуса очакват водачите на моторни превозни средства тази сутрин на територията на Старозагорска област. На места видимостта е намалена поради мъгла.  На прохода "Шипка" пътните..

публикувано на 06.12.22 в 07:38
Свети Николай Чудотворец

Никулден е!

 Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, както и  банкерите и търговците. Според народния култ към Св.Никола, той се явява още и като семеен и родов..

публикувано на 06.12.22 в 05:40
Бойко Борисов.

Борисов: Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода

Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода и отговорност да води преговори с всички парламентарно представени партии. Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че номинацията за премиер е обсъдена от Изпълнителната..

публикувано на 05.12.22 в 17:59

Галина Стоянова: Липсата на редовно правителство забави изпълнението на големите инфраструктурни проекти

Тази вечер кметът на Община Казанлък Галина Стоянова прави отчет за третата година от настоящия си мандат. В интервю за Радио Стара Загора тя заяви, че най-големият проект, който ще даде сериозен тласък на туризма в общината е „Светът на траките“...

публикувано на 05.12.22 в 17:37

Увеличават Индустриална зона "Загоре" с 215 декара

2022 година е най-успешната за Индустриална зона „Загоре“. Бяха реализирани значими проекти и успяхме да привлечем четирима инвеститори, които подписаха договори, съобщи за Радио Стара Загора Радослав Танев, директор на Индустриална зона „Загоре“...

публикувано на 05.12.22 в 16:46