Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Харачерова: Животът на пациентите беше застрашен

Управителят на Белодробната болница в Стара Загора /СБАЛПФЗСЗ/ д-р Камелия Харачерова определи като опит за убийство неуспешната кражба на част от кислородната инсталация на лечебното заведение. В момента на извършеното посегателство е имало 8 пациенти, които са се нуждаели от максимално количество кислород и животът им е бил пряко застрашен.

Вчера прокуратурата съобщи, че 34-годишен мъж е задържан заради увреждане на кислородната инсталация в болницата, в която се помещава и covid отделение. 

Заради случая Белодробната болница ще претърпи и финансови загуби, каза още д-р Харачерова. 

Повече можете да чуете от интервюто на Теодора Иванова с д-р Камелия Харачерова в звуковия файл: 

По-късно днес Районен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 34-годишния Ж. И, уличен за деянието.  

Съдът прие, че е налице обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинението. То се потвърждава както от неговите обясненията, така и от събраните по делото доказателства. Според съдебния състав е налице реална опасност Ж. И. да се укрие и да извърши други престъпления, с оглед неговата личност и характеристични данни. Деянието е извършено, след като обвиняемият е бил осъждан, за което е търпял наказания, и въпреки това не се е поправил.

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в тридневен срок.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СНИМКА: Радио Пловдив

Фермери с ефективни протестни действия заради ограничен достъп до планински пасища

Животновъди излязоха днес на протест със символичен палатков лагер в района на отбивката за град Калофер. Чрез недоволството си те алармират отговорните институции за проблем с предоставянето на планински пасища, част от територията на Национален парк..

публикувано на 04.06.24 в 14:59
Снимката е илюстративна

Гасят пожар до гробищния парк на Ямбол

Пожар е пламнал в близост до гробищния парк на Ямбол. Сигналът е  получен на тел. 112  малко преди  14 часа. По непотвърдена информация гори житен масив.  На място са два противопожарни автомобила . Към момента няма информация за ограничаване на..

публикувано на 04.06.24 в 14:49

За 10 дни деца от 7 училища събраха близо тон пластмасови отпадъци

Почти 1 тон пластмасови отпадъци събраха за 10 дни децата от 7 училища в Стара Загора и това е общата ни зелена стъпка към по-чиста природа, обяви днес регионалният мениджър на „Булекопак“ АД Виктория Гецова. Заедно със зам.-кмета на Община Стара Загора..

публикувано на 04.06.24 в 14:26

Лайънс клуб Стара Загора Августа представя изложба "Да съхраним българските традиции"

Изложба "Да съхраним българските традиции" нареждат в Държавна опера Стара Загора. Експозиция е от ръчно изработени гоблени с висока художествена стойност от Арт къща "Български гоблен", утвърдена българска школа за гоблени, представена от Росица..

публикувано на 04.06.24 в 13:56

Над 27 хиляди еднодневни трудови договори в Старозагорско

Над 27 000 еднодневни трудови договори са регистрирани в област Стара Загора от началото на годината. По традиция най-многобройни са те за  розобер и поддръжка на лозята.  Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Йордан Йорданов, началник отдел..

публикувано на 04.06.24 в 13:54

Ямбол ще има парк за екстремни спортове

Любителите на екстремните улични спортове в  Ямбол ще имат свой парк с площадки, паркова мебел и осветление. Това стана възможно след одобрения проект на Община Ямбол по  Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни проекти на..

публикувано на 04.06.24 в 12:52

Евакуираха млада жена от горящ апартамент в Стара Загора, подозират умишлен палеж

Млада жена пострада при пожар в апартамент в Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен около 11,30 в жилищна сграда на ул „Граф Игнатиев“ 28. На място са пристигнали три екипа на пожарната. От терасата на горящия апартамент с помощта на стълба са..

публикувано на 04.06.24 в 12:04

Хасково стартира проект за подмяна на старите отоплителни уреди с екологични

Жителите на Хасково вече могат да подават заявления за безплатна подмяна на старите отоплителни уреди в домовете си с нови екологично чисти. Кметът Станислав Дечев обяви началото на програмата „Подобряване качеството на атмосферния въздух в..

публикувано на 04.06.24 в 11:24

Акция срещу престъпността и купуването на гласове в Хасковско, има арестувани

Операция срещу престъпността и купуването на гласове се провежда от днес сутринта в цялата област Хасково.  В рамките на акцията полицаи проверяват всички автомобили влизащи и излизащи от в кв. „Република“ в Хасково.  Към момента има трима арестувани ,..

публикувано на 04.06.24 в 11:20

Над 3800 са непридружените деца, които влизат в България всяка година

3843 са непридружените деца, минали нашата граница, само за изминалата година. Техният брой от началото на тази година е 416. Те са предимно от Сирия и Афганистан. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Ивайло Ябълкаров  от Фондация „Мисия..

публикувано на 04.06.24 в 10:16