Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средства от благотворителна онлайн игра - в подкрепа на нуждаещи се жители от община Сливен

Нуждаещи се жители на община Сливен получиха дарения, закупени със средства, събрани от маратон на онлайн игра. За трите Центъра за настаняване от семеен тип в града бяха осигурени телевизори, мека мебел и строителни материали за освежаване на общите помещения и козметични комплекти за децата. Полусираче със сърдечно-съдово заболяване получи таблет и климатик за отопление на къщата. Осигуряват се средства и за заплащане на жилищния наем на абитуриент, пълен сирак, който има множество награди от национални и международни състезания.

Средствата за даренията са събрани от благотворителна кампания, инициирана от известния влогър Константин Кънев. Той организира Новогодишен благотворителен стрийм маратон, който се състоя на 27 декември 2021 г. Инициативата представлява няколкочасов онлайн гейминг, в който с игра се включват няколко души. По този начин зрителите, които имат интерес към мероприятието, което се излъчва на живо по интернет, имат възможност да даряват средства по различните благотворителни каузи. Дарителската акция се провежда вече няколко години и се радва на все по-засилен интерес сред обществото.

Благодарности към основния инициатор и двигател на благотворителната акция изказа зам.-кметът Пепа Чиликова.

„От името на кмета Стефан Радев се радвам да ви посрещна и да ви поздравя за дарителската акция в нашия град. Ние също се отнасяме с особена грижа и внимание към децата и групите в неравностойно положение. Разполагаме с широка мрежа от социални услуги, като в момента продължаваме да я доразвиваме. На всички хора, участвали с дарения, благодаря от сърце. Бъдете здрави и все така съпричастни към грижите на хората!“, заяви още зам.-кметът по време на срещата си с известния влогър. Тя използва случая да поздрави и всички млади хора, които показват все по-голяма активност в реализирането на благородни каузи.

„Основната ни идея е да покажем и на млади, и на не толкова младите, че играенето на игри, не представлява единствено стоене пред компютъра, а можем да направим добро за нуждаещите се. Смятам, че децата са бъдещето и заради това, основно се насочваме към подкрепа на центрове за настаняване на деца в цялата страна“, заяви на свой ред влогърът Константин Кънев. По думите му до момента са събрани около 20 хил. лв., които ще бъдат разпределени за нуждаещи се хора от Сливен, Русе, както и за приют за бездомни животни.

Осъществяването на дарението се извърши с подкрепата на Община Сливен и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Употребата на наркотици води до тежки шизофренно подобни вторични психози

Огромен е броят на хората, които развиват тежки шизофренно подобни вторични психози в резултат на употребата на синтетични наркотици. За това предупреди навръх Международния ден за борба с употребата и разпространението на дрога д-р Иван..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Остава горещо, възможни са валежи

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията..

публикувано на 26.06.24 в 07:23

Нови пожари в Хасковска област

Нови два пожара лумнаха този следобед по време на жътва в Хасковска област. Единият е в ивайловградското село Драбишна, където се е подпалил работещ комбайн. Сигнал за пламъците е подал самият зърнопроизводител и веднага са били изпратени екипи на..

обновено на 25.06.24 в 18:53

Обществен съвет обсъжда предложения за Стара Загора

Две предложения дискутира на днешното си заседание Общественият съвет за архитектура, изкуство и култура, учреден от местната власт на Стара Загора. Комисията е разгледала заявление, постъпило от Сдружение „Творчески колектив „На улицата", за поставяне..

публикувано на 25.06.24 в 17:47

Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа“ отбелязва 60-тата си годишнина с тържествен концерт и луксозен албум

На 27 юни предстои кулминацията на тържествата по повод 60-тата годишнина от създаването на Национален парк – музей „Шипка-Бузлуджа“. По този повод директорът на културната институция д-р Чавдар Ангелов съобщи, че от създаването на Националния..

публикувано на 25.06.24 в 16:44

Подписани са договорите за реконструкция на водопроводната мрежа в Мамарчево и Малко Шарково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на село Мамарчево може да започне съвсем скоро, след като кметът на община Болярово Христо Христов и главният счетоводител Атанаска Станчева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие..

публикувано на 25.06.24 в 16:35

Заради аварии, десетки села в Ямболско са без вода

Всекидневно водопродаването в десетки населени места на Ямболска област се спира заради отстраняването на аварии. С напредването на лятото по-големият проблем е липсата на вода в резервоарите. В крайграничната община Елхово проблемът с водоснабдяването..

публикувано на 25.06.24 в 15:48

Потушени са големите пожари в Хасковско

Потушен е пожарът в с. Райкова могила, който възникна днес в 9:30ч. в близост до яз. Каламица. Изгорели са 50 дка от житен блок и са спасени близо 300 дка. Потушен е и пожарът в село Оряхово. Изгорели са 6000 дка площи. Големият пожар между..

публикувано на 25.06.24 в 15:36

Шофьор загина при катастрофа, а тримата му спътници са в болницата в Сливен

Шофьор е загинал, а тримата му спътници са в болницата в Сливен. Причината за катастрофата  е загуба на управлението над автомобила. Две тежки катастрофи с пострадали  са станали в областта от вчера следобед до тази сутрин.  Инцидентът е станал в района..

публикувано на 25.06.24 в 15:30

Община Стара Загора ще съдейства при изхвърляне на ненужни вещи

Горещият телефон на община Стара Загора вече има нова функция в автоматичното меню. Тя е свързана с изхвърлянето на ненужни вещи . За целта всяка цифра отговаря на различен вид отпадък. Гардероби, електрически уреди, строителни материали, лекарства са..

публикувано на 25.06.24 в 15:05