Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от две години общинската болница в Елхово е без управител

Повече от две години общинската болница „Иван Рилски" в Елхово остава без управител. Въпреки предлаганото високо възнаграждение и добри условия за работа до момента не са се явили кандидати.

Многопрофилната болница в Елхово е едно от малкото финансово стабилни общински лечебни заведения в страната. От бюджета на общината всяка година се отделят между 200 и 300 хил. лева за закупуването на апаратура и лекарства. Наскоро са доставени специализирани легла за тежкоболни пациенти с отпуснати за целта 10 000 лева от общинския бюджет. Основният хроничен проблем на болницата е липсата медицински персонал. Средната възраст на работещите е над 70 години, а млад специалист не е идвал през последните 20 години.

Преди две години, в търсене на кадри, болницата в Елхово обяви заплати от 5000 лева за лекари, над 3000 лева – за медицински сестри и 2300 лева – за санитари. Остава и проблема с намирането на управител. Преди дни на сайта на община Елхово отново беше поместена обява за конкурс. Кандидатите трябва да представят разработена тригодишна управленска програма за развитието и дейността на болницата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна,..

публикувано на 09.05.24 в 07:28

Облачно и дъждовно време ни очаква днес

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - през деня слабо ще се повиши. Днес ще бъде предимно облачно. В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество. В Югозападна България ще..

публикувано на 09.05.24 в 05:53

Ямбол ще отбележи Деня на Европа с военен ритуал и молебен

С военен ритуал и благодарствен молебен в Ямбол ще бъдат отбелязани 9 май - Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма. В празничната програма за поредна година е включен и ученическият фестивал „С песните на Европа“. По традицията..

публикувано на 09.05.24 в 05:47

ОИК не взе решение по казуса Янко Янков

Общинската избирателна комисия на Стара Загора не успя да вземе решение по казуса с прекратяване пълномощията на общинския съветник Янко Янков. Стигна се до  решение по отхвърляне заради липса на необходимите 2/3 от гласовете. В началото..

публикувано на 08.05.24 в 18:39

Започват безплатни имунизации срещу коклюш на бременни жени

От 9 май 2024 г . започва извършването на препоръчителна имунизация срещу коклюш на бременни жени с документиран период на бременността между 27-а и 36-а гестационна седмица включително. Имунизацията е еднократна и ще се извършва с..

публикувано на 08.05.24 в 17:23

Село Михайлово е село с бъдеще

 Голямото някога село Михайлово и днес се гуши кокетно в хълмиста местност в старозагорското поле сред зеленина, засети поля и цветя по дворовете. Голямото някога село, известно със своята гара, открита лично от цар Борис III И СВОИТЕ 30-ина кръчми и..

публикувано на 08.05.24 в 17:21

Още седмица до крайния срок за подаване на документи за лаборатория "Без корени"

Остава още седмица, в която се приемат  заявки за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“ с художествени ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов. Темата на предстоящата лаборатория е свързана с  изследването  пътя на..

публикувано на 08.05.24 в 16:58

Тракийски университет организира Фестивал на знанието

За четвърта година се проведе Фестивал на знанието, организиран от Тракийски университет Стара Загора.  Домакин на събитието беше централният булевард “Цар Симеон Велики”  в  пространството пред парк Пети октомври.  В 12 отделни шатри бяха..

публикувано на 08.05.24 в 16:42

Нова маркировка ще привлича вниманието на пешеходците

Министерството на вътрешните работи води статистика за настъпилите пътно-транспортни произшествия на територията на страната. Според една такава за първото тримесечие на 2024 година на територията на област Стара Загора са станали 78 инцидента . 30..

публикувано на 08.05.24 в 16:10

Над 20 водещи фирми от региона участваха в проведената в Стара Загора трудова борса

При изключителен интерес премина проведената днес трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Стара Загора. В нея участваха над 20 фирми от областта и региона.Те обявиха 320 свободни места, основно в областта на..

публикувано на 08.05.24 в 15:55