Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Master of Art" показва филм за ирландския експресионист Йейтс

В Стара Загора продължава пролетното издание на Филмовия фестивал "Master of Art". Днес от 18 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще можем да гледаме документалният филм за един от най – известните ирландски художници от началото на 19-ти век, художникът на експресионистите, Джак Бътлър Йейтс. Син на портретист, брат на  първия ирландец, носител на Нобелова награда за литература Уилям Бътлър Йейтс, Джак Йейтс е работел предимно с масла и е известен с използването на широки, плоски четки и мощни цветни контрасти. Сценарият на "Джак Б. Йейтс: човекът, който нарисува Ирландия" е написан от писателя Колм Тойбин, също ирландец. Лентата е озвучена от Пиърс Броснан,  голям почитател на творбите на художника.

Райна Димитрова от организаторите разказва повече за филма в прикачения звуков файл.

Още от категорията

снимката е илюстративна

През май започва електронното записване за първи клас

На 18 май 2023 г. /четвъртък/, в 12:00 часа, ще бъде отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2023/2024 година. Тя ще бъде затворена на 30 май 2023 г. Регистрации, редактирания и откази по заявленията за прием, ще могат да..

публикувано на 28.03.23 в 16:17

В старозагорско има осъдени за нарушения в горите

Горските стражари и служителите на Югоизточното държавно предприятие през миналата  направили близо 38 000 проверки и са издали  1067 акта. „Четири от дадените актове на прокуратурата са завършили с присъда  - глоба или пробация. Но остава ниска..

публикувано на 28.03.23 в 15:46

За втора поредна година Национален университетски лекоатлетически крос ще се проведе в Ямбол

На 31 март и 1 април, петък и събота, в Градския парк на Ямбол и в Лесопарк „Боровец“ за втора поредна година ще се проведе Национален университетски лекоатлетически крос. Събитието е организирано от Община Ямбол, Асоциацията на студентския..

публикувано на 28.03.23 в 14:52
Цветан Филев

Тютюнопроизводители настояват за месец отсрочка за вписване в регистъра

Производители на тютюн настояват пред Министерството на земеделието за удължаване до 30 април на срока за вписване на земеделските стопани в Регистъра на тютюнопроизводителите за 2023 година. Това става ясно от писмо, разпространено от Цветан Филев,..

публикувано на 28.03.23 в 14:26

Цветен Великден с деца и животни организира Зоопаркът в Стара Загора

На Велики четвъртък (13 април) и Велика събота (15 април), малки и големи старозагорци и гости на града, имат покана да се включат в пъстрия празник на Зоопарка в Стара Загора. „Цветен Великден с деца и животни" е мотото на инициативата, която с много..

публикувано на 28.03.23 в 14:19

Затварят за ремонт кръговото кръстовище на входа на Ямбол

До 9 април ще бъде затворено за движение кръговото кръстовище на входа на Ямбол на влизане от Сливен и автомагистрала "Тракия". Създадена е временна организация на движение. В района на кръстовището се извършват довършителни строително- монтажни..

публикувано на 28.03.23 в 14:15

Сдружение „България за чиста розова долина“ сигнализира за токсични нива на формалдехид в атмосферния въздух

Според експерти на сдружението, на базата на отчетени стойности от сензора, монтиран до язовир Копринка, и от този в с.Голямо Дряново, в интервала между 09.03.2023г. и 26.03.2023г., нормите многократно са надвишавали максимално еднократната..

публикувано на 28.03.23 в 12:45

Петима са арестувани при спецакция на полицията в област Стара Загора

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора. Акцията стартира в ранните сутрешни часове и се..

публикувано на 28.03.23 в 12:11
ОУ „Братя Миладинови“ в кв. „Надежда“ на Сливен

Евакуираха всички учебни заведения в Сливен заради бомбени заплахи

Всички учебни заведения в Сливен са евакуирани, след като на електронната си поща са получили заплахи за бомби. Учениците бяха изведени от учебните сгради, а родителите извикани да ги приберат. В тази връзка община Сливен обяви 28 март за неучебен ден...

публикувано на 28.03.23 в 11:59

Главен комисар Петър Тодоров: Полицейските служители заслужават да работят с ново и модерно оборудване

На официална церемония в  районното управление на полицията в Нова Загора главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров връчи нови пистолети и тейзери на служители от Областната дирекция на МВР в Сливен. Тодоров беше на посещение в Нова..

публикувано на 28.03.23 в 11:39