Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За прозрачност и доверие към съдебната система ще работят Районен съд Стара Загора и АРИР

Председателят на Районен съд Стара Загора съдия Милена Колева и изпълнителният директор на АРИР Румяна Грозева

С две инициативи през април започват дейностите по изпълнението на подписания между Районен съд Стара Загора и Агенцията за регионално икономическо развитие меморандум за сътрудничество. Сред целите му са да се изгради и развие активно гражданско общество сред учениците и студентите, уточни за Радио Стара Загора д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на АРИР. Прозрачността и изграждането на доверие към съдебната система, и в частност - към един от най-големите съдилища в страната, е също една от заложените в меморандума цели.

На 15 април ще се проведе Ден на отворените врати в Районен съд Стара Загора. А на 27 април за дванайсети път центърът Европа Директно ще организира Дни на Европейския парламент. И двете събития ще преминат под знака на подписания меморандум, допълни д-р Грозева.

Още една цел на този акт е разширяване на инициативата и в други големи градове, където има изградени центрове Европа Директно.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двама старозагорци бяха избрани в Националната работна група за местна младежка политика към ММС

Здравко Димитров, ръководител на Звено „Младежки дейности“ в Община Стара Загора, и Нели Минева, младежки работник в Международен младежки център - Стара Загора, са част от състава на Националната работна група за местна младежка политика. Те са..

публикувано на 21.10.24 в 12:25
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

27-годишен е обвиняем за закана за убийство в условията на домашно насилие

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство П.П,, на 27 г., за това, че на 08.10.2024 г. в Стара Загора се заканил на 23-годишна жена с престъпление против нейната личност – с убийство, като деянието е извършено чрез..

публикувано на 21.10.24 в 11:17

Задържаха двама заради отстреляни сърни в Ивайловградско

Двама са задържани в полицейското управление в Ивайловград за ловуване в забранено време без съответното разрешително. Това е станало след проверка в с. Плевун. Мъжете са спрени с лек автомобил „Нисан“. В хода на контрола, в багажника на колата са..

публикувано на 21.10.24 в 11:06

69-годишен мъж стреля по жилищна сграда в Стара Загора

Възрастен мъж е стрелял с въздушен пистолет по жилищна сграда в Стара Загора. Нанесени са щети по постройката.  На 20.10.2024г., в 14:31ч., в Първо РУ- Стара Загора на тел.112 е получен сигнал от 46-годишна жена за нанесена щета по жилищна сграда, в гр...

публикувано на 21.10.24 в 10:36

Мъж е в болница след сбиване в село Тулово

47-годишен мъж е в болница след сбиване в село Тулово. Вчера  в 09.12ч., в РУ-Казанлък на тел. 112 е получен сигнал от 45-годишен мъж, за сбиване в землището на с. Тулово. На място е установено, че подателят на сигнала и още двама мъже на 47 и 52 години са..

публикувано на 21.10.24 в 10:32

Стартира VIII Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”

2 ОУ “П. Р. Славейков“ стартира 8-мо издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”.  Тази година Подтемата е „Моята България – мечтана и реална“. Това съобщи за Радио Стара Загора Маргарита Банова, учител и координатор на..

публикувано на 21.10.24 в 09:51

Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград

Независимата Виолета Димитрова е избрана за кмет на казанлъшкото село Бузовград на вчерашните частични избори. Тя беше единствен кандидат за поста и спечели вота с 291 действителни гласа. Изборите преминаха спокойно при ниска избирателна активност..

публикувано на 21.10.24 в 09:44

Спецакция за купуване на гласове се провежда в Чирпан

Специализирана полицейска операция за противодействие на изборното законодателство и битовата престъпност се провежда на територията на РУ-Чирпан днес.  Извършват се съвместни проверки на полицейски служители и контролни органи на други..

публикувано на 21.10.24 в 09:37

Все повече хора активират мобилното приложение еЗдраве

От началото на кампанията  по сдвояване на електронните здравни досиета с мобилните телефони продължава на различни места в цялата страна, в област Стара Загора интерес  към приложението еЗдраве са имали 525 души. Припомняме, че кампанията на..

публикувано на 21.10.24 в 08:40

Утре ни очакват температури между 15 и 20 градуса

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус..

публикувано на 20.10.24 в 15:34