Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" (Крумовград) срази "Саяна" по пътя към Втора лига

"Левски" 2005(Крумовград) завърши сезона в Югоизточна Трета лига по шампионски. Домакините спечелиха дербито срещу своя основен преследвач "Саяна"(Хасково) с 3:1. Тима на Крумовград трябваше да обръща резултата, след като гостите излязоха напред с попадение в средата на първата част. Играчите на "Левски" обаче показаха характер, въпреки че вече си бяха осигурили първото място и промоция във Втора лига. 

Срещата започна сравнително равностойно. Домакините опитаха упражнят натиск над гостите, но "Саяна" отговори на предизвикателството. В 26-та минута дойде и първото попадение в мача. То бе дело на Тейнур Марем, който откри резултата в полза на тима от Хасково. Радостта на "Саяна" трая твърде кратко. Аурел Мусай отбеляза изравнително попадение за "Левски" в 29-та минута. 

Зрителите по трибуните трябва да почакат много преди да видят ново попадение в срещата. То дойде в 72-та мин., когато Мирослав Будинов вкара за 2:1 в ползва на домакините от Крумовград. Попадението като че ли обърка футболистите на "Саяна" и те допуснаха нова грешка в отбраната. От нея се възползва Олджай Алиев, който оформи крайното 3:1 в ползва на "Левски" 2005(Крумовград). 

Така домакините завършиха сезона в Югоизточна Трета лига с актив от 84т., цели 112 отбелязани и едва 16 допуснати гола. С 27 победи, 5 равенства и 2 загуби "Левски" влиза във второто ниво на българския футбол. След края на двубоя домакините бяха наградени с шампионска купа и медали за своя триумф в третия футболен ешелон. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отборът на „Берое Стара Загора“ до 16 години ще участва във финали на първенството

В Самоков утре ще започне финалният турнир на първенството по баскетбол за момичета до 16 години. „Берое Стара Загора“ е в група „А“, ще пътува утре сутрин и ще започне участието си в турнира с мач срещу столичния „Септември“ от 12 часа. Следващите..

публикувано на 27.05.24 в 14:55

Радомир Стоянов стана трети в Европа

Трето място на Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 23 години в Баку извоюва възпитаникът на старозагорския клуб „Берое“ Радомир Стоянов. Той грабна бронза в категория до 79 кг. в свободния стил. „Радомир се сбори много добре,..

публикувано на 27.05.24 в 14:21

Със собствен труд и с европейски средства младите в Шипка направиха свое място за спорт

Безплатен достъп до фитнес уреди и тренировки по всяко време предлага на местните хора Спортен клуб "Шипка" в град Шипка.  37 ключа за превърнатите с труда на младите хора в градчето и с европейско финансиране две зали от бившия Младежки дом в място..

публикувано на 27.05.24 в 07:35

Първо място за „Берое Стара Загора“

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели Купата на БФБ във възраст момичета до 16 години. Във финала на надпреварата в Разград старозагорки надделяха над „Рилски спортист“ Самоков със 74:72 точки. Възпитаничките на Албена Хубенова имаха преднина,..

публикувано на 26.05.24 в 13:58

Бадминтонистите подготвят домакинство на детски турнир

В края на следващата седмица СК „Бадминтон – Стара Загора“ ще бъде домакин на традиционния турнир, посветен на 1 юни, Денят на детето. Надпреварата ще бъде за деца до 9 годишна възраст. В Хасково по същото време ще бъде последният от индивидуалните..

публикувано на 23.05.24 в 16:03

Девет медала спечелиха плувци от клуб „Траяна“

В Бургас предстои силен международен турнир по плуване. „Състезанието е квалификация за олимпийски игри, ще има международно участие“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб „Траяна“. По сините коридори в морския..

публикувано на 23.05.24 в 14:58

Беройски талант с повиквателна за националния

Защитникът на "Берое" Викторио Вълков получи повиквателна за юношеския национален отбор на България до 19 години. Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Вълков ще се присъедини към лагер-сбора на отбора, който ще играе контролни срещи в..

публикувано на 22.05.24 в 16:30

Състезатели от клуб „Загора Данс“ отпътуваха за Англия

За участие в турнир по спортни танци в английския град Блекпул заминаха възпитаници на старозагорския клуб „Загора Данс“. „При професионалистите ще участват нашите треньори, а при младежите двойката Антон Стоянов и Зефира Стоянова“, съобщи за радио..

публикувано на 22.05.24 в 14:40

Петко Иванов: Малко не ни достигна да победим силния тим на Италия

"Националният тим на България по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки спечели сребърните медали на Световното първенство в Босна и Херцеговина. То се проведе в периода  от 17 до19 май в района на градовете Киселяк и Бусовача по реките Лашва..

публикувано на 21.05.24 в 14:03

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в Казанлък и Пирдоп

В неделя в Казанлък предстои колоездачно състезание. Колокритериумът ще бъде по затворен маршрут в рамките на града. „Ще имаме участници във всички възрасти“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов, президент и треньор на старозагорския..

публикувано на 21.05.24 в 10:01