Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силно представяне на бойци от „Сезан“

В Козлодуй бе проведен Пети традиционен турнир по кикбокс, версия „лоукик“, организиран от клуб „Голдън Бойс“. „Състезанието бе международно, участваха представители на Сърбия, Израел, Гърция, Турция“, съобщи за радио „Стара Загора“ Жельо Илиев, треньор на старозагорския клуб „Сезан“. Петима негови възпитаници се изявиха на ринга в това състезание. Ивайла Дамянова стана втора при девойки младша възраст, категория над 60 кг. Тя загуби във финала от състезателка на „Шуменска крепост“ след доста сериозен отпор от нейна страна. Павлина Георгиева при девойки старша възраст, до 56 кг., отпадна в полуфинала от своя връстница от „Шуменска крепост“. Йордан Минчев зае второ място при децата до 12 години, в категория до 42 кг. „Той загуби от участник с доста опит, с много рутина, а Йордан е дебютант на ринга“, каза Жельо Илиев. Йордан Михайлов участва във възраст до 14 години, в категория до 45 кг. Той загуби в полуфинала. „Много добро представяне направи“, каза треньорът на „Сезан“. Стоян Петров при юноши старша възраст участва в категория до 63.5 кг. В осминафинала, в първия си мач на ринг, той загуби, но от много по-опитен състезатели. „Доволен съм от представянето ни“, обобщи Жельо Илиев. В края на следващия месец бойците от „Сезан“ ще имат ново изпитание. Тогава в Пазарджик ще бъде проведен пореден турнир.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ванеса Георгиева спечели сребърен медал в Букурещ

За участие в Държавните първенства по борба за мъже и жени в Пловдив в средата на месеца се подготвят състезателите от старозагорския клуб „Берое“. „На 13 юни стартират жените, на 14 юни мъжете свободен стил и ако всички са здрави, в свободния..

публикувано на 03.06.24 в 15:06

Кметът Живко Тодоров награди старозагорски бойци

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди медалисти от старозагорските клубове „Атила“ и „Архангел“ за постигнатите успехи на Европейското първенство по ММА в края на месец март. Надпреварата бе в Белград, а националния отбор на България..

публикувано на 03.06.24 в 14:00

Момичетата до 16 години на „Берое Стара Загора“ грабнаха и титлата

В Самоков завърши финалният турнир на първенството за момичета до 16 години. Броени дни след Купата на България възпитаничките на „Берое Стара Загора“ в тази възраст спечелиха и шампионската титла. Във финалният сблъсък баскетболистките на Албена..

публикувано на 01.06.24 в 22:00

Мария Атанасова заминава за Осиек

За участие в Европейското първенство по спортна стрелба отпътува възпитаничката на старозагорския клуб „Августа 1992“ Мария Атанасова. Водена от треньора си Георги Кочеренко, днес тя тръгна за София. В столицата са планирани две тренировки и..

публикувано на 30.05.24 в 15:41

С домакинско състезание закриха сезона таекуондисти

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе проведен републикански турнир по таекуондо, версия ITF. „Участваха 14 отбора със 190 състезатели“, уточни пред радио „Стара Загора“ Пейо Чолаков, треньор и президент на старозагорския младежки..

публикувано на 29.05.24 в 14:46

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в Пирдоп

В края на седмицата в Пирдоп предстои Държавен шампионат по колоездене за момчета младша и старша възраст. „ Ще участваме с четирима състезатели “, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов, треньор и президент на старозагорския колоездачен клуб..

публикувано на 29.05.24 в 14:01

Ветерани от клуб „Торнадо“ се представиха силно в Държавно първенство

От петък до неделя в Панагюрище предстои Държавното първенство по тенис на маса за всички възрасти. От старозагорския клуб „Торнадо“ ще участват Велин Андонов, Тенко Тенев, Ивайло Петров и Ангел Гюзлев. „ Всяко излизане от групите и попадане в..

публикувано на 28.05.24 в 14:35

Плувци от „Траяна“ спечелиха шест медала

В Бургас бе проведен силния международен турнир по плуване за Купата на кмета. Надпреварата бе квалификация за покриване на нормативи за Олимпиадата и в нея се изявиха български национали, както и гости от съседни държави. Участваха плувци в три..

публикувано на 28.05.24 в 10:02

Отборът на „Берое Стара Загора“ до 16 години ще участва във финали на първенството

В Самоков утре ще започне финалният турнир на първенството по баскетбол за момичета до 16 години. „Берое Стара Загора“ е в група „А“, ще пътува утре сутрин и ще започне участието си в турнира с мач срещу столичния „Септември“ от 12 часа. Следващите..

публикувано на 27.05.24 в 14:55

Радомир Стоянов стана трети в Европа

Трето място на Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 23 години в Баку извоюва възпитаникът на старозагорския клуб „Берое“ Радомир Стоянов. Той грабна бронза в категория до 79 кг. в свободния стил. „Радомир се сбори много добре,..

публикувано на 27.05.24 в 14:21